Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor, am probleme cu o clapa.

Vizitator Jozsef1980

Postări Recomandate

Vizitator Jozsef1980

Va salut, am o orga si nu mai functioneaza in parametri normali, adica cateva clape cand le apas, se blocheaza toata orga.

Am desfacut claviatura si am observat ca sunt probleme la pastile care fac contactul cu placa.

Am atasat si poze sa vedeti despre ce este vorba.

Acuma intrebarea este, pot restaura cu ceva acele pastile sa faca din nou contactul bine?

Am incercat sa lipesc folie de aluminiu, dar nu a dat rezultate bune.

Astept cu interes raspansurile in problema asta.

Pana atunci va doresc un AN Nou Fericit!

post-233157-0-79472900-1419940129_thumb.jpg

post-233157-0-85346700-1419940138_thumb.jpg

post-233157-0-04253400-1419940198_thumb.jpg

Editat de Jozsef1980
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• dan cod

2

• bobo

1

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

din ce vad eu sunt contacte grafitate ca la telecomenzi.

se gaseste kit reparatii telecomenzi,asa se cheama.

kit-ul contine 100 bucati buline grafitate pe care le lepiti peste stratul grafitat al cauciucului orgii si un lipici pe baza de silicon care nu lipeste asa bine.

eu le lipesc cu picatura.

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/set-depanare-telecomenzi-p-3508

Editat de bobo
Link spre comentariu

Vezi că se găsesc seturi de contacte pentru fiecare tip de claviatură la magazine de profil. Am un coleg căruia-i mai repar orgile și în cele din urmă a fost nevoit să schimbe preșurile de câte o octavă cu totul din cauza problemelor pe care le făceau contactele.Mie mi se pare o bătaie de joc ce fac acum producătorii cu claviaturile astea din cauciuc, sunt niște jucării foarte scumpe. Un preș din ăla de o octavă costă circa 35-40 Lei, dar e deranjant că trebuie să-l schimbi cu totul doar pentru o clapă-două. Se pot face și unele improvizații prin tăierea doar a contactelor defecte, dar inevitabil se vor duce și alte clape și până la urmă tot la schimbarea tuturor contactelor se ajunge. Nu merge chiar așa simplu să folosești kit-uri de reparat telecomenzile fiindcă contactele de pitch de la claviatură au o formă de semilună, mai aparte și nu merg cârpite așa ușor. Seturile de contacte pentru orgi se pot găsi în București din ce știu de la colegul meu....sunt sigur că se găsesc și pe net, dacă le căutați bine.

Ca o metodă rapidă și eficientă de recondiționare  a contactelor cu probleme, aș recomanda mai degrabă soluția de adeziv conductiv cu argint, era la Bazar așa ceva de vânzare destul de ieftin. 

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator Jozsef1980

Multumesc pentru sfaturi si recomandari, am sa cumpar un kit de reparatie telecomenzi de la Mivarom, poate reusesc cu ele sa repar clapele.

Prima data o sa le fac pe cele nefunctionale sa vad daca chiar o sa am rezultate pozitive.

O sa revin cu detalii despre interventia facuta.

Toate cele bune.

Link spre comentariu
Vizitator Jozsef1980

Si atunci cum sa fac sa il readuc la viata, clapele car nu functioneaza?

Unde as gasi sa cumpar varianta cealalta care ar costa 30-40 RON pe bucata, sa vad cum  arata daca sunt bune pentru mine?

Link spre comentariu

Măcar dacă vreți să reparați contactele existente, folosiți ceva asemănător cu asta: http://www.adelaida.ro/images/Kituri/2012-1/conductive-pen.jpg

Eu nici telecomenzile nu le repar cu disculețe din acelea din kit de reparație, se desprind după un timp și nu aderă la toate la fel.

În București era o reprezentanță Yamaha, care vindea și seturi de contacte de schimb, dar s-a desființat din ce știe colegul meu care a cumpărat acum vre-o doi ani. 

Pe la noi prin Craiova zice că ar exista așa ceva la magazinul ,,Muzica,, dar erau la preț dublu față de cel din București. Dar nu ați specificat ce marcă e orga !

La o căutare rapidă am găsit un furnizor aici : http://www.bursadesunete.ro/oferta-programe-piese-de-schimb-si-accesorii-pentru-orga-131123145628.php

Sper să nu se considere că fac reclamă, nu am niciun interes.

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator Jozsef1980

Am cautat aseara pe net, si am gasit set de reparatie clape pentru asa ceva.

Pe octava costa 60 RON, am comandat o bucata, sa vedem ce iese.

Saptamana viitoare imi soseste coletul, va tin la curent.

An nou fericit!

Link spre comentariu
Vizitator Jozsef1980

Azi a sosit coletul cu kitul de reparatie, se potriveste perfect, functioneaza ca si nou.

Va multumesc din suflet pentru ajutor, am crezut ca nu v-a mai functiona orga veci, dar iata ca mai exista si minuni.

Din partea mea se poate inchide acest subiect, Multumesc pentru gazduire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări