Eugen Chirila Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Nu stiu daca am deschis acest topic unde trebuie, daca nu e locul lui aici, imi cer scuze, rog sa fie mutat unde isi are locul. Si acum sa revin la problema care ma framanta. Dupa cum se vede in fototgrafie, schema originala a acestui preamplificator cu TL072 este alimentata cu sursa diferentiala de +/-12V, eu am incercat sa fac o modificare in schema pentru a fi alimentata doar cu +12V. Intrebarea mea este urmatoarea, este corect ce am facut?, daca nu astept sa imi spuneti ce si cum ar trebui modificata schema corect, pentru a putea fi alimentata la +12V. Cu multumiri anticipate E. Chirila. Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 1. Schema aia nu pare nicidecum un preamplificator ci mai degrabă un fel de redresor dublă alternanță. Pe deasupra , mai e și greșită - intrările NEinversoare trebuie la masă , nu cele inversoare. De unde ai lut-o? 2. Modificarea ta ar fi în principiu corectă cu excepția referinței de curent continuu de la ieșire ( dar dacă ar fi fost un preamplificator adevărat , cu decuplare pe ieșire , n-ar fi contat. În situații de acest gen , se poate folosi un singur divizor pentru masa virtuală , eventual decuplat cu un condensator . Dar , schema inițială fiind discutabilă ( ca să nu zic mai mult ) ... Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 (editat) schema aceasta e un preamplificator audio... Editat Decembrie 30, 2014 de elmar Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 (editat) @UDAR schema am luat-o de la un ungur. Uite originalul. Si conform cablajului dat tot de el schema nu este gresita. Te rog sa verifici si tu. Uite aici filmuletul de prezentare. Editat Decembrie 30, 2014 de Eugen Chirila Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Vezi ca nu stiu ce are de nu se incarca schema, dau click pe imagini ca sa le vad mai mari dar nu se incarca...Pune-le si tu pe postimage, e foarte usor si comod de folosit site-ul. http://postimage.org/ LE: Acum vad ca este ok, ai editat tu intre timp si vad ca este in regula. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Acum trebuie sa plec, imediat ce revin le pun. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 UDAR are dreptate, schema nu este preamplificator ci un circuit de redresare, de fapt daca nu ma insel este vorba despre un peak detector... schema ta insa are intrarile inversate... Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Da, este un redresor dublă alternanță urmat de detector de vârf. În acest caz , modificarea propusă a alimentării nu mai este valabilă din cauză că introduce o componentă continuă permanentă la ieșire. 1 Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Va multumesc pentru lamuriri. Am banuit ca nu este un preamp, nu stiam ce este, dar acum vin si va intreb, cu ce imbunatateste functionarea LMului acest redresor dublă alternanță urmat de detector de vârf, banuiesc ca raportul intrare iesire este de 1:1. Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 (editat) Îmbunătățește ne este chiar exprimarea corectă. Schema aia e un VU-metru . Un VU-metru e format dintr-un detector de vârf ( cu o ușoară funcție de mediere și o anumită constantă de timp la revenire ) și un indicator - cu ac , cu LED-uri , etc. LM3916 este indicatorul deci proiectantul a adăugat detectorul de vârf. Sigur , am fi obținut o aprindere a LED-urilor și aplicând semnalul direct la intrarea CI . Dar - alternanțele negative nu ar fi avut nicio contribuție , impulsurile prea scurte ar fi rămas neobservate , etc. Citește și aici: http://en.wikipedia.org/wiki/VU_meter Editat Decembrie 30, 2014 de UDAR 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum