Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Procesor economic pentru Win 8

Ovidanie

Postări Recomandate

Are si intel un quadcore la 2 Ghz care consuma doar 10W. E drept, are placa video mai slaba ca amd-ul dar tot e capabil de filme bluray. In unele teste e mai rapid ca 5350. Procesorul este incorporat in placa de baza: http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/asrock/q1900m/  sau varianta cu SATA 3: http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/asrock/q1900-itx/

Procesorul e Intel Celeron J1900.

Editat de morpheus05
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

16

• Stefan

11

• Ovidanie

8

• morpheus05

7

Top autori în acest subiect

Vizitator ExtremeEdition

aoleou cu integratele alea, auzisem de tendinta asta la intel de vreo 2 ani. iata si rezultatul, insa nu am auzit pe nimeni sa cumpere asa ceva, tot ce se mai ia e doar cele demontabile. Nu stiu de ce nu se cumpara. Si de ce nu au si versiune separata sa-l iei separat si montezi unde vrei

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

ba cam sunt de laptopuri sau de desktopuri dinalea de le pui in sertar sau sub televizor, desktopuri cu procesorul lipit pe placa si total neupgradabil erau si cele cu intel atom si alte tarasenii mici chiar si acum 10 ani fara prea mare succes la public.

Si banuiesc ca si costa destul precum si placile alea cu procesoare lipite in sistem miniITX

Totusi care ar fi rostul unui asemenea sistem cu procesor celeron quad core de 2GHz cu functii lipsa care desi e quad in 3 ani va fi poate inutilizabil desi costa per total cat un i3. De ce nu s-ar folosi o platforma normala de desktop cu socket si procesor tot celeron normal dual core de 3GHz si ce mai are atasat la un pret ceva mai mic care mai se poate si upgrada apoi?

Daca azi minimul de sistem nou e un celeron dual core de care vroia cristian din topicul celalat atunci care-i faza cu unul ultra low end?

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Mai bine nu cred ca se poate la consum, avand in vedere ca e un procesor decent.

Frecventa afisata e cea de idle, in load urca la 3.3GHz

Consumul care e max afisat era la 52% load, mai mult n-am reusit sa-l incarc cu orthos

Posted Image

Editat de lorik199
Link spre comentariu

Care pret mai mic? Nu ai vazut preturile la placile alea de baza ? preturi mai mici sunt doar la componentele tale vandute pe forumul de jocuri. Acum tendinta e ca atunci cand schimbi procesorul sa schimbi si placa de baza, practic tu spui ca pastrezi o placa de baza 10 ani (desi e uzata moral) si schimbi doar procesorul.

Cauta preturile la procesoare si vezi ca un i3 (Haswell) costa cat toata placa aia de baza cu procesor inclus.

@lorik199 incerca si cu AIDA64 stresarea procesorului. (CPUID ala e tare dubios dpmdv)

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

cand m-am dus de am cumparat sistemul asta acum multi ani si nu stiam multe, am intrebat daca placa are si procesor desi era un produs nou.

cat de rece poate fi un sistem cu placa aia asrock cu procesor bagat acolo in loc de chipset?

Nu inteleg de ce nu cumpara nimeni, ca pt feisbuc si you tube ar fi suficient ala. Un kit second cu ceva core 2 si placa + cea video costa tot pe la 300 lei si cred ca e cam ca ala la performanta sau mai slab si mai necesita si placa video eventual

celeronul meu s-a vandut mult mai bine la vremea lui, erau si sistemele alea ieftine pe la 400- 550 lei prin 2007 -2008 prin hipermarketuri care se dadeau si pe bonuri si pe reduceri

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Dar de ce musai Windows 8? De  procesor si arhitectura pe care sa mearga windows 8 ?

Eu mi-am luat asa ceva in 230 ron si ma declar foarte multumit. 

http://www.emag.ro/mediaplayer-k-world-m200-full-hd-k-m200/pd/EGCNTBBBM/

Sotia are un laptop Quad Core N2930 cu iesire HDMI la care merg elegant M2TS-urile.

Raspberry Pi cu OpenELEC , GeexBox sau XBMC merge cu Blue Ray-uri .

De ce musai win8?

Link spre comentariu

ExtremeEdition cu siguranta punctul forte la placile alea nu este temperatura dar nici nu au fost gandite pentru "high power" sau OC, cu un ventilator (controlat Q-FAN) si cu o carcasa adecvata se poate rezolva problema temperaturii. Sunt doar 10W, adica de 3.5 ori mai putin ca laptopul meu care nu are o racire excelenta.

@aygun Nu-i musai windows 8 dar ce te faci cand depinzi de "fereastra lui Billy" si Win8 ruleaza mai bine ca 7? Laptopul meu se misca ca un .... melc cu 7 chiar daca i-am pus SSD, cu 8/8.1 functioneaza multumitor.

La faza cu filmele cam ai dreptate, un mediaplayer cu XBMC isi face treaba de minune. Acum pentru filme folosesc desktopul dar ma deranjeaza zgomotul acestuia si consumul, am folosit si PI cu XBMC dar unele filme cam sacadau, la cele online e ok. Oricum am ramas impresionat de PI cum se descurca cu ARM-ul ala de 700Mhz si 512 RAM. Am si la TV player multimedia dar e si mai slab, nu vede subtitrari la matroska si la BluRay sacadeaza.

Acum doua zile mi-am comandat (precomanda) un media player mai putin cunoscut tot cu XBMC si astept sa sosesca, procesorul Quad S802 si 2GB RAM (usor underclock-at) promit mult.

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

dar de ce nu modificati si voi de exemplu un athlon XP de 2Ghz sau de 1,7 sa-l faceti sa ruleze filmele alea f usor. Merg pe 700 Mhz chestii dinalea iar pe 1,8 nu, nici pe 3GHz la celeron D sau pentium 4.

Ar trebui facut niste softuri ca sa ruleze pe hardware dinala ca e si mai puternic, ar trebui sa mearga

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

din cauza consumului? asta e o fabulatiune. Daca ne-ar durea undeva de consum am opri becurile pe strada noaptea si am sta in bezna. Am folosi becuri de lanterna pt iluminat si am merge doar cu bicicleta. Cat platim curentul? pai nici jumate din cat platim tigarile.

De ce ar fi o nebunie? din contra ar fi un experiment interesant si important, nu mai spun ca s-ar face si bani frumosi. Eu daca m-as pricepe as modifica toate aparaturile.

Iar in mod special si consumul alora s-ar putea reduce substantial, eu am redus consumul de 55W al unui athlon xp la doar 8 wati cu un soft special fara a pierde performanta. Si intradevar devenea f rece, temperatura scadea cu zeci de grade se racea cu totul inclusiv cu sensor degetometric verificat, in momentul idlelui cu asemenea soft.

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

@ExtremeEdition am avut P4 la 3.2GHz cu 1.5GB DDR + video nVIDIA GeForce 6200 TurboCache 256MB si nu rula ce ruleaza un amarat de RaspberryPi, consumul insa era de cel putin 30 de ori mai mare.

@aygun am incercat sa-l overclockez din raspi-config dar cum temperatura nu a crescut m-am gandit ca overclockul nu e prea real. Chiar m-ai facut curios daca zici ca au mai muncit la nucleu, maine caut un microSD si verifc ce a mai aparut (actualul card e configurat pentru un proiect cu camera)

p.s: Iluminatul pe strada nu e o fita! Are un rol foarte important si sincer fara iluminat stradal nu as avea curajul sa mai ies afara dupa ora 8 (iarna)

Personal incerc sa minimizez consumul la tot ce se poate dar fara sa ma comport ca in epoca de piatra. De ce sa folosesc bec de 100W cand tot asa de bine pot sa "crosetez" si cu unul de 9W + 7W daca e nevoie?

crosetez = montaj pe placa de test

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Eu pe celeronul ala rulez fara probleme 1080p daca pun o placa video peste seria 8000 iar procesorul sta nefolosit pe la 5%. Fara placa video duc 1080p la limita doar cu procesorul, insa doar experimental pt ca filmele nu-s pasiunea mea si daca e sa vad un film pt mine e destul si 380p sau 240p in player fara flash sau in browser impreuna cu setari mai speciale pt afisaj.

Iar cine s-ar pricepe ar putea modifica driverele codurile sistemele de operare, biosurile si totul decat sa va chinuiti cu un overclock la un ARM care nu pot sa zic ca-i rau e chiar dragut, dar de ce s-ar mai face si overclock la ala. E ca si cum as pune un motor supraalimentat la un matiz sau as face overclock la calculatorul de buzunar si l-as alimenta dupaia cu 5 baterii

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări