Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif pe 8ohmi - dif. de 4ohmi

bogdan_2006

Postări Recomandate

am un amplificator de 8 ohmi si un difuzor de 4ohmi. ce as putea face k sa alimentez difuzorul la amplificatorul respectiv fara ca sa-l ard si fara k sa schimb amplif. sau dif. si mai am o intrebare: daca am un amplifcator/4ohmi si doua difuzoare (de 8 ohmi fiecare) unu de putere mai mica si unu de putere mai mare si le leg in paralel k sa scada impedanta, cand ii dau la maxim difuzorul de putere mai mica e posibil sa se arda sau sa se auda distorsionat fata de celalt???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LostCell

1

• bogdan_2006

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

1.nu invarti butonu de volum prea mult,sau scazi tensiunea de alimentare2.ampliful scoate la iesire la tensiune~ U.daca difurile sunt legate in paralele aceasta tensiune se aplica pe fiecare difuzor.un dif are 8 ohm..de aici se deduce puterea absorbita de difuzor asa: calculezi curentu ce trece prin dif: U/8=X amperi amperii astia ii inmultesti cu U si iti va da o putere de y WATi.aceasta putere este aceasi pe ambele difuzoare deoarece au aceeasi impedanta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări