bogdan_2006 Postat Ianuarie 8, 2007 Partajează Postat Ianuarie 8, 2007 am un amplificator de 8 ohmi si un difuzor de 4ohmi. ce as putea face k sa alimentez difuzorul la amplificatorul respectiv fara ca sa-l ard si fara k sa schimb amplif. sau dif. si mai am o intrebare: daca am un amplifcator/4ohmi si doua difuzoare (de 8 ohmi fiecare) unu de putere mai mica si unu de putere mai mare si le leg in paralel k sa scada impedanta, cand ii dau la maxim difuzorul de putere mai mica e posibil sa se arda sau sa se auda distorsionat fata de celalt??? Link spre comentariu
LostCell Postat Ianuarie 9, 2007 Partajează Postat Ianuarie 9, 2007 1.nu invarti butonu de volum prea mult,sau scazi tensiunea de alimentare2.ampliful scoate la iesire la tensiune~ U.daca difurile sunt legate in paralele aceasta tensiune se aplica pe fiecare difuzor.un dif are 8 ohm..de aici se deduce puterea absorbita de difuzor asa: calculezi curentu ce trece prin dif: U/8=X amperi amperii astia ii inmultesti cu U si iti va da o putere de y WATi.aceasta putere este aceasi pe ambele difuzoare deoarece au aceeasi impedanta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum