Vizitator donpedro Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 As vrea sa fac un mic strung cnc cu care sa pot realiza obiecte mici din lemn, mai exact plute pentru pescuitCare ar fi cea mai simpla electronica pe care as putea sa o folosesc? Pentru prelucrarea lemnului voi folosi o freza de mana gen Dremelmultumesc anticipat pentru sfaturi si sugestii Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 (editat) Cred ca asta: http://reprapworld.com/?products_details&products_id=157&cPath=1591_1617 iar la mecanica mas inspira de aici: http://www.instructables.com/id/Mini-Metal-Lathe-1/ am facut asa ceva pentru un prieten care chiar asta face plute ,dar unicat numai pentru el si care este foarte multumit (el le strunjeste cu daltite la mana nu cu dremel). Editat Decembrie 29, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
Vizitator donpedro Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Eu vreau sa le fac un anumit numar de plute identice, iar provocarea este sa fac woblere, pentru asta e nevoie de cncTu ai facut strungul clasic, nu?Ca mecanica am modelul in minte dar sa vad cum ii fac partea electronicaeu vreau sa folosesc tot asa electronica de 3d printer cu drivere de 2,5 amperiramane sa vad cu ce soft il voi putea face sa faca ce vreau eu Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Da eu am facut un mini strung de lemn(balsa) practic ,iar prietenul si-a facut daltile dintr-o trusa de pile ac de alea china pe care lea escutit dupa cu a avut nevoie,as pune poze dar ministrungul este la om acasa si nu m-am vazut cu el din toamna.Ce pot spune este ca papusa fixa si cea mobila au fost facute din suporti de tip SK16 in care am bagat cate 2 rulmenti 688Z,motorul era de la o pompa de apa auto(parca de Renault) iar batiul dintr-o bucata de profil (cu 2 canale) ca care l-a avut prietenul si care avea canalele la 40 mm(la suporti au trebuit ajustate un pic gaurile cu pila). Link spre comentariu
Vizitator donpedro Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 La mine mecanica nu imi da mari batai de cap, chiar si modelul prezentat de tine se poate adapta pentru cnc, ma gandesc daca il pot controla dintr-un soft open source, gen repetier pentru 3d printer Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 (editat) Cred ca defapt au trebui sa mergi la cineva care are cnc cu 4 axe si sa incerci sa faci probe cu ce soft vrei tu, si vezi ce iese si dupa asta te apuci de construit. In repetier este la config/printer settings/printer shape/ o caseta in care poti seta CNC Router,incearca si vezi ce iese. Editat Decembrie 30, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
chas3 Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Repetier doar trimite gcode-ul catre Sanguinololu sau orice alta electronica folosesti. Atat timp cat gcode-ul contine instructiunile corecte, strungul se va misca si el corect. Pentru preview-ul gcode-ului, ca cel pentru printare 3D, va trebui sa alegi `CNC Router` ca tipul masinii, iar piesa ar trebui sa o vezi doar jumatate si pe verticala (daca alegi X si Z ca axele strungului). 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum