Vizitator paull Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Buna ziua,am cativa senzori PIR si ma gandeam sa realizez ceva cu ei. Fie sa aprinda un bec,sa actioneze un releu-temporizator,etc. Nu am experienta in electronica decat ca incepator(am 17 ani). L-am alimentat, am observat ca ledul isi schimba starea cand sesizeaza miscarea, presupun ca senzorul functioneaza. Am tot pus multimetrul in fel si chip la celelalte borne dar nu am detectat nicio schimbare,tensiune,continuitate. Ma puteti ajuta cu un sfat? Link spre comentariu
cristi71 Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 puneti o foto cu conectorii sa vedem despre ce vorbim! de regula,au : Alimentare, (12v), ''C''(COMMON) . NC(NORMAL CLOSE/NORMAL INCHIS) NO (NORMAL OPEN.NORMAL DESCHIS") SI TAMPER( switch=ul de protectie la sabotarea carcasei senzorului) cu alte cuvinte, cand detecteaza miscare, se deschide C SI NC / sau se inchide C SI NO . Masoara cu un multimetru fata de borna C daca se intampla asta! succes! Link spre comentariu
Vizitator paull Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Da,conectorii sunt asa cum ati mentionat. Am sa incerc pe alt senzor. Pe primul am verificat in modul indicat si nu-mi arata nimic. Revin. Link spre comentariu
Vizitator paull Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Probabila ca primul senzor nu functiona corect. Acum,cu altul, este in regula. Am pus multimetrul pe buzer(continuitate) conectat la COM si NC si am alimentat PIR-ul. Led-ul de stare clipeste de cateva ori,inchizand si deschizand circuitul, dupa care se stinge si am continuitate intre COM si NC ,pana cand sesizeaza o miscare,deschizand circuitul. Sper ca m-am exprimat corect ,si s-a inteles ce am dorit sa scriu. Va multumesc. A,mai am o mica intrebare. Ce voltaj/amperaj suporta intre COM si NC? Link spre comentariu
cristi71 Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 destul de mic, comandati un alt releu cu respectivul contact! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum