Toader Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Un prieten tot trage de mine sa mergem intr-un club unde se asculta house, etc in care cica au asa ceva.Cica senzatia e ca iti zbora la zeci de metri parul de pe tine, fiind foarte clare in acelasi timp.Am o varsta si ma urnesc cam greu.Ati ascultat asa ceva?Ce difuzoare folosesc ? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 (editat) Salut, As vrea sa vad si eu un club in care sa conteze cu adevarat calitatea auditiei, sa nu mai fie vorba de "cluburi" in care doar "WATII" sa conteze. In ziua de azi cu ceva bani iti pui sunet de sa crape peretii. Problema este ca nu mai ai pe cine sa pui sa-ti regleze sunetul ala de mii si mii de wati si atunci ce faci? Dai mai tare de zbora la zeci de metri parul de pe tine si atunci nu se mai aude ca DJ-ul n-are deloc ureche. Am fost intr-un club acum nu mult timp (citeva luni) si cinta live o formatie favorita de-a mea. Va puteti inchipui ca nu reuseam sa recunosc melodiile mele favorite si asculate de zeci de ori acasa? Degeaba ai mii de wati daca ai Dj surd! Si apropo de puterile foarte mari, se gasesc si pe net tabele cu presiunea acustica si timpul maxin de expunere in cazul presiunilor acustice ridicate ca sa nu ramai fara auz (e suficient sa se diminueze nu-i necesar sa ramai complet fara). Cred ca exista si ceva standarde legate de presiunea acustica maxima dintr-un club. Poate am sa caut si eu. Banuiesc ca nu prea exista cluburi care sa tina cont de asta... Editat Decembrie 30, 2014 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator gomorracamorra Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Salut , am avut ocazia sa aud sistemul de la funktion one care era compus din 4 boxe si 4 basi . Party-urile de house mai nou se tin in hale organizate de diferiti oameni , nu era vorba de club si de trecerea peste anumiti decibeli. Cand am ajuns in hala muzica nu era data tare dar cand au intrat dj-ii pentru care am mers au dat tare incat toata lumea cu care am vorbit ma intrebau ce boxe is alea si cum naiba se aud asa de bine (nici eu nu am stiut de ele pana le-am auzit). Sunetul zbura prin tine, fara distorsiuni , senzatia data de aceste boxe nu am avuto in nici un club din Timisoara. Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 in urma cu 3 ani imi tot povestea un prieten de acest sistem la care a ascultat in cluburile din spania. imi spunea ca sunetul era foarte clar si ca desi muzica era foarte tare se puteau intelege perfect fara sa zbiere unul la altul. nu am avut ocazia sa ascult la acest sistem inca dar cine stie. sunt curios in ce spectru de frecventa functioneaza. Link spre comentariu
Toader Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Am vazut ca se aduce si in Romania asa ceva, dar preturile sant prohibitive, daca vrei sa ti le iei sa faci un party din cand in cand. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Salut, As vrea sa vad si eu un club in care sa conteze cu adevarat calitatea auditiei, sa nu mai fie vorba de "cluburi" in care doar "WATII" sa conteze. In ziua de azi cu ceva bani iti pui sunet de sa crape peretii. Problema este ca nu mai ai pe cine sa pui sa-ti regleze sunetul ala de mii si mii de wati si atunci ce faci? Dai mai tare de si atunci nu se mai aude ca DJ-ul n-are deloc ureche. Am fost intr-un club acum nu mult timp (citeva luni) si cinta live o formatie favorita de-a mea. Va puteti inchipui ca nu reuseam sa recunosc melodiile mele favorite si asculate de zeci de ori acasa? Degeaba ai mii de wati daca ai Dj surd! Si apropo de puterile foarte mari, se gasesc si pe net tabele cu presiunea acustica si timpul maxin de expunere in cazul presiunilor acustice ridicate ca sa nu ramai fara auz (e suficient sa se diminueze nu-i necesar sa ramai complet fara). Cred ca exista si ceva standarde legate de presiunea acustica maxima dintr-un club. Poate am sa caut si eu. Banuiesc ca nu prea exista cluburi care sa tina cont de asta... Vrei sa asculti clar si frumos si tare in acelasi timp, te astept in Club Oldies unde mixez eu Vinerea. Denumirea clubului spune si muzica pe care o uzez. Sunetul este facut COMPLET de mine, sculele mele in ceea ce priveste boxe si amplificare. Pot ajunge la peste 133db. Link spre comentariu
Toader Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Ce folosesti in boxe, daca nu e cu suparare? Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 @ Leco, ma intriga putin cele zise de tine si ma faci curios : - functia de transfer a boxelor este constanta cu faza semnalului ? - cum ai ales dispunea difuzoarelor pe fata boxei, te a influentat in alegerea tipului filtrului si a pantelor ? - dupa ce principii ai ales difuzoarele ? - o diagrama polara ceva ai ? - distanta dintre sateliti si basi, X over la cat ? sunt interesat de fundamentul tehnic si ingineresc al tau , nu o lua in nume de rau, e pe bune Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Poti sa-mi explici te rog ce ai spus aici: - functia de transfer a boxelor este constanta cu faza semnalului ? Este prima data cind aud de asa ceva. In ce mod faza unui semnal influienteaza functia de transfer a unui filtru? Care sint fundamentele stiintifice pe baza carora se poate calcula asa ceva? Ma refer stric la fundamente stiintifice si nu audiofile. Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 hmmm, e ceva mai complicat de explicat dar in mare un filtru facut bine inseamna ca faza semnalului este constanta cu amplitudinea sa, adica "merge" o data cu excursia semnalului, in plaja de frecvente dorita, ex Chebychev, atunci vei avea o distribuire uniforma off axis a sunetului, beaming bogat, atat cat permit si difuzoarele bineinteles, si un sunet mai bun....sunt documente pe net multe despre filtre. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 In banda de trecere faza estre constanta. Daca un filtru nu modifica amplitudinea la o anumita frecventa atunci nu modifica nici faza. Modificarile de faza incep sa apara cind ne apropiem de frecventa de taiere. Si da, exista si filtre care modifica (aproape) numai faza fara a influienta amplitudinea, dar sint un caz aparte... Acum (cred ca) am inteles ce ai vrut sa intrebi dar nu ai pus cum trebuie intrebarea. Link spre comentariu
MLGore Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Un prieten tot trage de mine sa mergem intr-un club unde se asculta house, etc in care cica au asa ceva.Cica senzatia e ca iti zbora la zeci de metri parul de pe tine, fiind foarte clare in acelasi timp.Am o varsta si ma urnesc cam greu.Ati ascultat asa ceva?Ce difuzoare folosesc ? S-au inspirat de la taticii hornurilor si anume Turbosound: http://www.turbosound.com/docs2/static_page/Turbosound_History.shtml . Difuzoare mari se gasesc, precum si proiectul de la hornul cu bas de 24', TSW 124. Problema e ca are 122 kg incinta din care 36kg difuzorul: http://www.precision-devices.com/Product-Details/PD2450. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 hmmm, e ceva mai complicat de explicat dar in mare un filtru facut bine inseamna ca faza semnalului este constanta cu amplitudinea sa, adica "merge" o data cu excursia semnalului, in plaja de frecvente dorita, ex Chebychev, atunci vei avea o distribuire uniforma off axis a sunetului, beaming bogat, atat cat permit si difuzoarele bineinteles, si un sunet mai bun....sunt documente pe net multe despre filtre. Chestiile alea se aplica doar daca e vorba de niste filtre care le masori electric. Daca e sa masori un bas de 15" in zona in care se imbina cu un driver, ai la defazaje care trebuie sa le dregi din filtre ca finalul sa dea bine. De dispersie constanta nu zic, poate daca il imbini cu o medie. Misti microfonul si treburile si schimba radical. Si pana la urma nici driverele nu au dispersie chiar constanta in zona superioara. De aceea avem noroc ca ascultam cu urechea + o puternica doza de subiectivism si nu cu aparate de masura. Urechea e mult mai ingaduitoare daca o gadili cum trebuie. Ca sa nu mai zic de cazul celalalt, in care boxa masoara bine, dar rezultatul e penibil. Nu cred ca are rost sa dau exemple. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum