Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

televizor beko cu sasiu 12.7.

sabin.

Postări Recomandate

Buna ziua.

Am un televizor Beko cu sasiu 12.7 la care imi apare pe ecran cursa inversa de cadre.

Daca variez focusul  la un momentdat apare imaginea normala dar cu o luminozitate scazuta.

Daca variez focusul in sens invers, luminozitatea  imaginii creste pana ajunge la normal pentru 2-3 secunde dupa care intra  cursa inversa de cadre.

Am inspectat vizual sasiul. Nu sunt condensatori umflati sau cursi. Nu sunt componente carbonizate sau care sa aibe urme de incalzire. Soclul tubului este si el ok, fara urme de incalzire. L-am curatat cu alcool izopropilic si l-am remontat. Am inspectat cablajul cu o lupa sa nu existe trasee intrerupte. De asemenea am refacut lipiturile la pinii trafului de linii si acolo unde am avut suspiciunea ca ar fi lipituri reci. Am masurat tensiunile. Toate sunt ok mai putin tensiunea de 155v  si tensiunea de 12,5v. Valori masurate 167v pentru 155v respectiv 13.7v pentru 12.5v.

Pentru ca nu am o experienta foarte vasta in domeniul depanarii tv (cateva tv-uri alb-negru in anii 90 si de atunci 5-6 tv color) va cer ajutor celor cu mai multa experienta, poate cineva a intalnit acest defect si stie exact sau aproximativ de unde ar proveni defectul.

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sabin.

7

• bobo

4

• dan cod

3

• sorinpavel

2

Top autori în acest subiect

Buna seara,

Am inlocuit toate componentele sugerate. Din pacate nu s-a imbunatatit nimic.

Alte idei?

La prima postare am gresit o chestiune. Este vorba despre varierea screen-ului si nu focus.

De asemenea am uitat sa precizez ca televizorul functioneaza cu luminozitatea scazuta a imaginii cateva ore (poate si zile) fara probleme.

Link spre comentariu

eu totusi cred ca este rezistenta din g1.

este notata r709 si este de 220 ohm.

este un defect tipic la sasiele beko.

daca tv-ul functioneaza cu luminozitatea redusa un timp  atunci posibil tub uzat sau bleeder trafo linii defect sau rezistenta serie cu filamentul.

trebuie verificat si cum este tensiunea b+ si recuperatele trafo linii.

Editat de bobo
Link spre comentariu

G1 este tensiunea de accelerare,nu are cum sa fie la masa (G2 este la masa). Acolo trebuie sa aveti 250V-400V. Scoateti firul de pe cablaj si masurati direct pe el.Daca apare tensiunea verificati soclul TK si condul de filtraj. Succes

Link spre comentariu

G1 este tensiunea de accelerare,nu are cum sa fie la masa (G2 este la masa). Acolo trebuie sa aveti 250V-400V. Scoateti firul de pe cablaj si masurati direct pe el.Daca apare tensiunea verificati soclul TK si condul de filtraj. Succes

total pe invers ce spuneti.

dupa Revelion se accepta. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări