sabin. Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Buna ziua. Am un televizor Beko cu sasiu 12.7 la care imi apare pe ecran cursa inversa de cadre. Daca variez focusul la un momentdat apare imaginea normala dar cu o luminozitate scazuta. Daca variez focusul in sens invers, luminozitatea imaginii creste pana ajunge la normal pentru 2-3 secunde dupa care intra cursa inversa de cadre. Am inspectat vizual sasiul. Nu sunt condensatori umflati sau cursi. Nu sunt componente carbonizate sau care sa aibe urme de incalzire. Soclul tubului este si el ok, fara urme de incalzire. L-am curatat cu alcool izopropilic si l-am remontat. Am inspectat cablajul cu o lupa sa nu existe trasee intrerupte. De asemenea am refacut lipiturile la pinii trafului de linii si acolo unde am avut suspiciunea ca ar fi lipituri reci. Am masurat tensiunile. Toate sunt ok mai putin tensiunea de 155v si tensiunea de 12,5v. Valori masurate 167v pentru 155v respectiv 13.7v pentru 12.5v. Pentru ca nu am o experienta foarte vasta in domeniul depanarii tv (cateva tv-uri alb-negru in anii 90 si de atunci 5-6 tv color) va cer ajutor celor cu mai multa experienta, poate cineva a intalnit acest defect si stie exact sau aproximativ de unde ar proveni defectul. Va multumesc. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Verifica (schimba ) filtrajul pe bara 12,5v > c 624 , si pe circuitul BCL c 562 si c 563 !! Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Si vezi rezistenta de pe G1 pe placa TK. Link spre comentariu
sabin. Postat Decembrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Multumesc pentru promptitudine. o sa verific pe seara (acum sunt la scarbiciu) si o sa postez ce am constatat. O zi buna! Link spre comentariu
sabin. Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Buna seara, Am inlocuit toate componentele sugerate. Din pacate nu s-a imbunatatit nimic. Alte idei? La prima postare am gresit o chestiune. Este vorba despre varierea screen-ului si nu focus. De asemenea am uitat sa precizez ca televizorul functioneaza cu luminozitatea scazuta a imaginii cateva ore (poate si zile) fara probleme. Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 (editat) eu totusi cred ca este rezistenta din g1. este notata r709 si este de 220 ohm. este un defect tipic la sasiele beko. daca tv-ul functioneaza cu luminozitatea redusa un timp atunci posibil tub uzat sau bleeder trafo linii defect sau rezistenta serie cu filamentul. trebuie verificat si cum este tensiunea b+ si recuperatele trafo linii. Editat Decembrie 30, 2014 de bobo Link spre comentariu
sabin. Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 am inlocuit aceata rezistenta. desi cea veche era buna (217 ohmi). Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 in situatia asta as alimenta separat filamentul macar de proba. Link spre comentariu
sabin. Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 tensiunea b+ e buna si ea, 107v. visual vorbind filamentul se aprinde normal. o sa incerc sa-l alimentez separate sa vedem ce se intampla. Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 este de luat in calcul si circuitul BCL de la trafo linii la pinul 46 stv2246. incepeti cu inlocuirea c126 si verificarea componentelor de pe acel traseu pana la pin 7 trafo linii. Link spre comentariu
sabin. Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 ce tensiune ar trebui sa fie pe g1? eu masor doar 0.2v. e ok? Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Da la multe tvuri e legata la masa G1 Link spre comentariu
sorinpavel Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 G1 este tensiunea de accelerare,nu are cum sa fie la masa (G2 este la masa). Acolo trebuie sa aveti 250V-400V. Scoateti firul de pe cablaj si masurati direct pe el.Daca apare tensiunea verificati soclul TK si condul de filtraj. Succes Link spre comentariu
bobo Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 G1 este tensiunea de accelerare,nu are cum sa fie la masa (G2 este la masa). Acolo trebuie sa aveti 250V-400V. Scoateti firul de pe cablaj si masurati direct pe el.Daca apare tensiunea verificati soclul TK si condul de filtraj. Succes total pe invers ce spuneti. dupa Revelion se accepta. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 total pe invers ce spuneti. dupa Revelion se accepta. Scuze,G2 era PE masa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum