Vizitator Gabriel Razvan Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 buna seara tuturor, am un subwoofer de 10", 600w, 4 ohmi, 22-500 Hz, 92 d/B(1W/M) si 2 tweetere de 100w fiecare cu 4 ohmi. pana aici toate buna si frumoase, dar imi trebuie un filtru si eu sunt paralel cu informatiile despre ele. am gasit un filtru la 30 de lei cu urmatoarele caracteristici: • sarcină maximă 200 W • frecvenţă de încrucişare: 2.500 Hz • gradient de tăiere: 6 dB/octavă • fişe de conectare aurite este bun?? multumesc anticipat Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 (editat) Nu. Nu ai oferit informatii despre tweetere, banuiesc ca sunt auto. Filtrul ala taie la 2500Hz adica tot ce e sub 2500Hz ajunge pe iesirea de woofer si ce e peste 2500Hz ajunge pe iesirea de inalte. Difuzorul tau de joase nu e capabil sa reproduca o plaja atat de mare de frecvente (ma raportez strict la datele date de producator pe care probabil le-ai reprodus mai sus). Aceeasi problema probabil ca o ai si la difuzoarele de inalte, daca sunt auto nu cred ca reusesc sa coboare pana la 2.5KHz. Edit: pe scurt combinatia nu poate fi realizata fara un difuzor intermediar care sa reproduca de la vreo 2-300Hz pana spre minimul tweeterelor (4-5-6KHz, vezi ce spune producatorul). Editat Decembrie 28, 2014 de bmwh548 Link spre comentariu
Vizitator Gabriel Razvan Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Nu. Nu ai oferit informatii despre tweetere, banuiesc ca sunt auto. Filtrul ala taie la 2500Hz adica tot ce e sub 2500Hz ajunge pe iesirea de woofer si ce e peste 2500Hz ajunge pe iesirea de inalte. Difuzorul tau de joase nu e capabil sa reproduca o plaja atat de mare de frecvente (ma raportez strict la datele date de producator pe care probabil le-ai reprodus mai sus). Aceeasi problema probabil ca o ai si la difuzoarele de inalte, daca sunt auto nu cred ca reusesc sa coboare pana la 2.5KHz. Edit: pe scurt combinatia nu poate fi realizata fara un difuzor intermediar care sa reproduca de la vreo 2-300Hz pana spre minimul tweeterelor (4-5-6KHz, vezi ce spune producatorul). tweeterele nu sunt auto, le-am comandat zilele trecute si au zis ca vin pe 5 ianuarie.. ce am gasit specificatii pt ele sunt urmatoarele:Putere: 100WFrecventa: 300Hz-20kHz Impedanta: 4Ohmi multumesc pt raspuns, si daca poti sa imi recomanzi un filtru (cu buget redus pana in 70 de lei).. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Ai luat niste petarde Piezo... Sa il inseriezi pe fiecare cu o rezistenta de 10 ohm/5W, multe amplifuri NU suporta direct sarcina capacitiva, si crapa. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Ma feresc sa recomand filtre pentru ca e un subiect delicat, dar iti recomand sa uiti de filtrul din primul link, nu are nicio legatura cu ce ai tu nevoie. Daca as avea nevoie de filtre (si eu sunt genul care se incapataneaza sa-si faca de unul singur de toate) probabil as apela la cineva care are experienta in domeniu (userul shambala spre exemplu). Link spre comentariu
Vizitator Gabriel Razvan Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Ai luat niste petarde Piezo... Sa il inseriezi pe fiecare cu o rezistenta de 10 ohm/5W, multe amplifuri NU suporta direct sarcina capacitiva, si crapa. o sa le pun, ms de sfat Ma feresc sa recomand filtre pentru ca e un subiect delicat, dar iti recomand sa uiti de filtrul din primul link, nu are nicio legatura cu ce ai tu nevoie. Daca as avea nevoie de filtre (si eu sunt genul care se incapataneaza sa-si faca de unul singur de toate) probabil as apela la cineva care are experienta in domeniu (userul shambala spre exemplu). ms frumos, chiar sunt omul care vrea sa isi faca tot de unul singur si vreau sa invat mai mult din greseli, ca sa pot invata si eu pe altii Link spre comentariu
Vizitator Gabriel Razvan Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 acesta este bun? - Filtru subwoofer- Putere: 200W- Greutate: 275g doar datele astea le-am gasit sau acesta? - Filtru activ pentru subwoofer- Complet cutie metalica- Lungime: 170mm- Latime: 130- Inaltime: 50mm- Greutate: 560g- Reglaj volum- GAIN- Reglaj frecventa: 50Hz - 200Hz- Iesire RCA 1Vw- Alimentare 220V Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Primul filtru il poti face si tu acasa probabil (daca ai rabdare sa bobinezi corect). Al doilea nu stiu ce are in interior, nu ma pronunt. Ai nevoie de doua filtre (nu doar de unul). Un filtru trece jos si unul trece sus (sau low pass si high pass) pentru ca si difuzorul de joase si cel de inalte au nevoie de filtrare. Varianta cea mai simpla e cea cu o bobina si un condensator pe fiecare difuzor. Calculezi valorile functie de frecventele la care vrei sa lucreze filtrele si de impedanta difuzoarelor. Se gasesc pe net metodele de calcul, daca nu le gasesti caut Tehniumul in care le aveam si le postez. PS: sectiunea pe care ai postat nu e cea corecta si e posibil sa nu primesti sfaturi din cauza asta. Roaga un moderator sa mute topicul unde trebuie. Link spre comentariu
Vizitator Gabriel Razvan Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 (editat) Primul filtru il poti face si tu acasa probabil (daca ai rabdare sa bobinezi corect). Al doilea nu stiu ce are in interior, nu ma pronunt. Ai nevoie de doua filtre (nu doar de unul). Un filtru trece jos si unul trece sus (sau low pass si high pass) pentru ca si difuzorul de joase si cel de inalte au nevoie de filtrare. Varianta cea mai simpla e cea cu o bobina si un condensator pe fiecare difuzor. Calculezi valorile functie de frecventele la care vrei sa lucreze filtrele si de impedanta difuzoarelor. Se gasesc pe net metodele de calcul, daca nu le gasesti caut Tehniumul in care le aveam si le postez. PS: sectiunea pe care ai postat nu e cea corecta si e posibil sa nu primesti sfaturi din cauza asta. Roaga un moderator sa mute topicul unde trebuie. nu stiu sa bobinez (din pacate). stiu ca imi trebuie 2 filtre, si cu filtrele chiar sunt paralel. daca m-ai putea ajuta ti-as ramane recunoscator... si nici nu stiu cum sa mut topicul in alta sectiune (sunt nou).. multumesc Editat Decembrie 29, 2014 de Gabriel Razvan Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Exista niste calculatoare aici (sper sa nu se considere reclama): http://www.carstereo.com/help/Articles.cfm?id=55 Tot pe acolo gasesti si calculator pentru bobine in functie de inductanta care reiese la calculul filtrului. Nu gasesc revista acum si din cate imi amintesc calculatoarele erau similare. Probabil cel mai indicat ar fi ordinul 2 Linkwitz-Riley (aici ar fi indicate sfaturile celor care se ocupa cu asa ceva). La boxele moderne facute cu maxima economie spre exemplu gasesti doar un banal condensator pe tweeter (wooferul nu are niciun filtru). La cele mai bune gasesti minim ordin 2. Incearca sa dai un "raport" primului tau post si in observatii roaga moderatorul sa mute topicul pe sectiunea potrivita. Link spre comentariu
Vizitator Gabriel Razvan Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Exista niste calculatoare aici (sper sa nu se considere reclama): http://www.carstereo.com/help/Articles.cfm?id=55 Tot pe acolo gasesti si calculator pentru bobine in functie de inductanta care reiese la calculul filtrului. Nu gasesc revista acum si din cate imi amintesc calculatoarele erau similare. Probabil cel mai indicat ar fi ordinul 2 Linkwitz-Riley (aici ar fi indicate sfaturile celor care se ocupa cu asa ceva). La boxele moderne facute cu maxima economie spre exemplu gasesti doar un banal condensator pe tweeter (wooferul nu are niciun filtru). La cele mai bune gasesti minim ordin 2. Incearca sa dai un "raport" primului tau post si in observatii roaga moderatorul sa mute topicul pe sectiunea potrivita. multumesc frumos. saru'mana si un an nou mai bun. daca mai intervin probleme o sa intreb Link spre comentariu
pinky Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Buna, Ce condensatori sunt mai buni pentru astfel de filtre? Electrolitici nepolarizati, polipropilena sau poliester. Intreb asta deoarece trebuie sa inlocuiesc in 2 filtre cu 3 cai din 2 boxe de 400W. Tot in filtrele astea este si cate un condensator de 100uF / 100V polarizat. Fac bine daca inlocuiesc cu un condensator nepolarizat 100uF / 100V? @bmwh548 - link-ul dat de tine nu functioneaza. Multumesc. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Mda, vad ca nu le merge site-ul. Incercati si aici: http://www.diyaudioandvideo.com Aceeasi problema am avut-o si eu recent, mi s-a recomandat sa pun nepolarizati poliester, polipropilena, in niciun caz electrolitici. Din pacate magazinul la care am dat comanda de MKT intarzie cu livrarea (sarbatori, zile libere etc) asa ca nu pot oferi o parere personala (electrolitici versus MKT). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum