Patefon Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 Yap.... aceeasi teapa mi-am luat si eu. Ecuatiile sunt la fel dar difera ici-colo niste factori. Intr-una e folosit 2/3*KVB in alta este KVB/3. M-am uitat ca curca-n lemne ceva timp pana sa vad diferenta. Cert e ca folosint parametrii si model matematic aferent am obtinut rezultate apropiate de fisa de catalog. Pe generare cu programul uTracer doua modele (cu albastru am ignorat curbele de grila pozitiva si cu maroniu am ignorat curentii foarte mici sub 0,25 mA) iaca ceva grafice: Mai multe detalii aici: http://www.elforum.info/topic/76877-procedee-tehnici-si-modele-utilizate-in-simulare/page-5 De aia ziceam in micul tutorial de JAVA ca e bine a verifica datele gasite pe internet. Deh, cate bordee atatea obicee. P.S. As mai zice ca datele de catalog sunt un pic "trase pe brazda" ca sa intre cat mai multe lampi in erorile acceptabile. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 (editat) Yap.... aceeasi teapa mi-am luat si eu. Ecuatiile sunt la fel dar difera ici-colo niste factori. *************************************** *************************************************************************************** De aia ziceam in micul tutorial de JAVA ca e bine a verifica datele gasite pe internet. Deh, cate bordee atatea obicee. P.S. As mai zice ca datele de catalog sunt un pic "trase pe brazda" ca sa intre cat mai multe lampi in erorile acceptabile. ...bine spus,dar pana acum niciunul dintre noi nu a raspuns intrebari lui @simson : "de ce triode cu incalzire directa ? "...si cred ca nici u-Tracerul nu va raspunde la asta,asa-i ??? Editat Martie 5, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator avram stefan Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 (editat) Foarte interesant acest topic. Practic un recital Valderama - LMOlimpiu. Atasez schema cu G2 conectata la Anod iar G3 presupun la Catod. Intrebare: suporta Gu15 pe G2 447V? (de exemplu GU50 are limitare pe G2 la max 270V) Care este Ra optim pentru a folosi la maxim GU15 (Pda=18W - 15W Anodic + 3 W G2) ? Din discutiile de mai sus reiese ca in mod trioda putem folosi 30% din Pda, deci in cazul de fata 18/3=6W? Ar fi interesanta si o schema de alimentare in curent alternativ a acestui tub. Editat Iunie 1, 2015 de avram stefan Link spre comentariu
simson Postat Iunie 2, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2015 +In postarea #125 Valderama indica un PSF Uag2=300V Ug1=-30V Ra=4,5k. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 Am cautat cateva date tehnice despre GU15 la plezneala si am gasit cateva grafice , inclusiv datele de catalog originale pentru GU15 , pe pagina lui Karpov : Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum