Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrari balansate

tobi

Postări Recomandate

Am urmatoarea problema cu un amplif de casti care are si intrari RCA cat si balansate: Amplificatorul alimentat cu semnal pe intrarea rca pe ultima cursa a volumului distorsioneaza usor, totodata se simte nevoia de un semnal mai puternic deoarece ascultand la un nivel optim, trebuie sa trec lejer de jumatatea cursei potentiometrului. Am probat ampliful cu intrarea pe balansate folosind ca sursa un DAC si situatia s-a schimbat in bine, ampliful fiind mai putin solicitat. M-a gindesc sa folosesc un motaj din anexa pt. a transforma iesirea RCA din cd player in balansate. Intrebarea mea este: oare nu va fi semnalul prea puternic?  

post-178277-0-76563000-1419615354_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tobi

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Balansarea conectarii sursa-amplificator imbunatateste raportul S/N, teoretic transformatorul este ideal insa faptul ca pe DAC probat se aude mai bine poate fi vorba de o adaptare mai buna a impendantelor in/out , de regula un player CD livreaza un semnal destul de mare dar depinde pe ce impendanta

Mai poate aparea o oscilatie parazita daca pe ultima parte a cursei potentiometrului  apare acea distorsiune, se poate vedea usor cu un osciloscop...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am urmatoarea problema cu un amplif de casti care are si intrari RCA cat si balansate: Amplificatorul alimentat cu semnal pe intrarea rca pe ultima cursa a volumului distorsioneaza usor, totodata se simte nevoia de un semnal mai puternic deoarece ascultand la un nivel optim, trebuie sa trec lejer de jumatatea cursei potentiometrului. Am probat ampliful cu intrarea pe balansate folosind ca sursa un DAC si situatia s-a schimbat in bine, ampliful fiind mai putin solicitat. M-a gindesc sa folosesc un motaj din anexa pt. a transforma iesirea RCA din cd player in balansate. Intrebarea mea este: oare nu va fi semnalul prea puternic?

Cel mai simplu,dupa mine,este sa folosesti un transformator cu iesirea balansata,primarul trafului sa fie conectat la iesirea RCA,se gasesc transformatoare care au diferite impedante se iesire/intrare si diferite rapoarte de transformare,poti lua legatura cu colegul dvb (Dorin) cred ca te poate ajuta cu asemenea transformatoare.Schema postata nu o sa asigure doua semnale perfect egale ca marime,in plus amplifica destul de mult semnalul primit la intrare,este posibil sa supramoduleze amplificatorul de casti. Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări