validae Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Eu aș recomanda multiplicatorul Cockroft-Walton pentru producerea tensiunilor înalte, la curenți mici : http://home.earthlink.net/~jimlux/hv/cw1.htm Se folosesc diode uzuale, gen 1N4007 conectate în cascadă și condensatori ușor de găsit și ieftini. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Nenea initiatorul zice din start ca are " la borne " 20 kV . Inseamna ca a obtinut - o , sau stie cum ... A cerut ajutor la redresare . Mai interesant pare reducerea frecventei cu diode si condensatoare ... acolo m - am pierdut de topic ... Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Pana la 700 kHz e drum lung ... Unde e aia de 1 A ? Cum e drum lung? La 100ns timp de recuperare corespunde unei frecvente de 10MHz! Iat-o pe cea de 1A: http://www.alibaba.com/product-detail/High-Voltage-Diode-2CL20KV-1-0A_258808834.html Omul a precizat insa, ca are nevoie de max 1mA. @validae-cel mai rezonabil sfat din acest topic. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Decembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Problemă rezolvată,mersi tuturor de sfaturi. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 (editat) Cum e drum lung? La 100ns timp de recuperare corespunde unei frecvente de 10MHz! Iat-o pe cea de 1A: http://www.alibaba.com/product-detail/High-Voltage-Diode-2CL20KV-1-0A_258808834.html Omul a precizat insa, ca are nevoie de max 1mA. @validae-cel mai rezonabil sfat din acest topic. Cred ca aveti o problema cu calculele ... si mai multe cu teoria . Nu arunc cu piatra , probabil am si eu destule . Dar practica valideaza teoria . Incercati sa redresati 10 MHz cu dioda in cauza . Poate faceti publice rezultatele . Mai departe , dioda aia de 1 A ( sau mai mult ) Nu redreseaza 700 kHz . Ca si prima , printre alte " hibe " , are o capacitate intrinseca semnificativa a jonctiunii , cale libera pentru 700 kHz , cam mijlocul undelor medii de radiodifuziune . Folositi si informatia aparuta pe parcurs , curentul de 1 mA , care particularizeaza aplicatia . Cam atat ... Editat Decembrie 26, 2014 de gauss Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 27, 2014 Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Corect, nici n-am zis ca cea de 1mA ar redresa 10MHz, e doar timpul de recovery, dar la 700Khz ar face fata, cat despre cea la 1A nici macar la 50KHz nu cred ca se descurca, am dat-o ca exemplu pentru valoarea de 1A, fiindca ati intrebat de ea. Sa nu facem totusi o medie intre cele doua diode. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 (editat) Nu cred ca am in intentie sa fac vreo medie . Nici n - am avut ... Diode " mici " ca cea din primul link folosesc ca piese de schimb la niste invertoare de sudura . Sant intrebuintate la redresarea tensiunii de amorsare a arcului la sudura TIG . Am pe " sina " vreo 20 buc . , as putea sa le denumesc NIB ( new in box ... ) . Catodul e marcat cu o dunga verde . Foarte folositoare , la masurarea cu multimetrul arata infinit in ambele sensuri . De fapt e un TV 18 " modernizat " , din diode cu siliciu , cred ca sant vreo 12 jonctiuni inseriate ( le - am deschis in conductie directa cu sursa de laborator ... ) . La 70 kHz nu mai redreseaza . Nici n - ar avea nevoie , sursele de HT si curent mic nu trec de 50 kHz . Din multe motive , printre care si izolatia transformatorului . Montajul unde se folosesc are vreo 14 kHz si 16 - 18 hHz . N - am intalnit surse de HT cu frecventa de 700 kHz . Nu zic ca n - ar exista . Dar m - au " ocolit " pana acum . Daca initiatorul topicului are asa ceva , a fost tare zgarcit in amanunte ... Editat Decembrie 28, 2014 de gauss Link spre comentariu
MaesTTro Postat Decembrie 28, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Mă scuzaţi că nu dau prea multe amănunte dar sînt nişte chestii experimentale, poate chiar şi unice. Studiez nişte efecte... Mersi tuturor de sfaturi, mi-au fost de folos! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum