Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresarea curentului de frecvenţă înaltă

MaesTTro

Postări Recomandate

Nenea initiatorul zice din start ca are " la borne " 20 kV . Inseamna ca a obtinut - o , sau stie cum ... A cerut ajutor la redresare . Mai interesant pare reducerea frecventei cu diode si condensatoare ... acolo m - am pierdut de topic ...

Link spre comentariu

Cum e drum lung? La 100ns timp de recuperare corespunde unei frecvente de 10MHz! 

Iat-o pe cea de 1A:

http://www.alibaba.com/product-detail/High-Voltage-Diode-2CL20KV-1-0A_258808834.html

Omul a precizat insa, ca are nevoie de max 1mA.

@validae-cel mai rezonabil sfat din acest topic.

Cred ca aveti o problema cu calculele ... si mai multe cu teoria . Nu arunc cu piatra , probabil am si eu destule . Dar practica valideaza teoria . Incercati sa redresati 10 MHz cu dioda in cauza . Poate faceti publice rezultatele .  Mai departe , dioda aia de 1 A ( sau mai mult )  Nu redreseaza 700 kHz . Ca si prima , printre alte  " hibe " , are o capacitate intrinseca semnificativa a jonctiunii , cale libera pentru 700 kHz , cam mijlocul undelor medii de radiodifuziune . Folositi si informatia aparuta pe parcurs , curentul de 1 mA , care particularizeaza aplicatia . Cam atat ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Corect, nici n-am zis ca cea de 1mA ar redresa 10MHz, e doar timpul de recovery, dar la 700Khz ar face fata, cat despre cea la 1A nici macar la 50KHz nu cred ca se descurca, am dat-o ca exemplu pentru valoarea de 1A, fiindca ati intrebat de ea.

Sa nu facem totusi o medie intre cele doua diode. :rade:

Link spre comentariu

Nu cred ca am in intentie sa fac vreo medie . Nici n - am avut ... Diode " mici " ca cea din primul link folosesc ca piese de schimb la niste invertoare de sudura . Sant intrebuintate la redresarea tensiunii de amorsare a arcului la sudura TIG . Am pe " sina " vreo 20 buc . , as putea sa le denumesc NIB ( new in box ... ) . Catodul e marcat cu o dunga verde . Foarte folositoare , la masurarea cu multimetrul arata infinit in ambele sensuri . De fapt e un TV 18 " modernizat " , din diode cu siliciu , cred ca sant vreo 12 jonctiuni inseriate ( le - am deschis in conductie directa cu sursa de laborator ... ) . La 70 kHz nu mai redreseaza . Nici n - ar avea nevoie , sursele de HT si curent mic nu trec de 50 kHz . Din multe motive , printre care si izolatia transformatorului . Montajul unde se folosesc are vreo 14 kHz si 16 - 18 hHz . N - am intalnit surse de HT cu frecventa de 700 kHz . Nu zic ca n - ar exista . Dar m - au " ocolit " pana acum . Daca initiatorul topicului are asa ceva , a fost tare zgarcit in amanunte ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări