Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresarea curentului de frecvenţă înaltă

MaesTTro

Postări Recomandate

Salut. Ştie cineva vreo metodă de redresare a curentului de frecvenţă înaltă? Diodele din start cad deoarece am nevoie de redresat o tensiune de 20kV cu o frecvenţă de 700kHz. Nu prea am idee cum aş putea face aşa ceva. Măcar să-i micşorez frecvenţa cumva cu diode şi condensatoare. Pentru a redresa se poate de trecut la tuburile cu vid sau cu gaze, dar îmi pare că frecvenţa de lucru a acestora este mult mai mică. E posibil ceea ce doresc?

Link spre comentariu

Reduci tensiunea initiala si felosesti o multiplicare de tensiune cu diode UF.

Daca curentul este mic (1mA) poti folosi direct diode tip DY -87 una sau doua in paralel. Filamentul se alimenteaza cu o spira pe trf. generator.+ un rezistor.

Link spre comentariu

Daca ai da si curentul, s-ar putea sa primesti raspuns. Asa......PS-se pare ca am postat in ac. timp cu @QQmeDY86=DY87 I=0,8mA U=18kV la tmax=18us si timp impuls 22%.La 50Hz Utr=5kV I=3mA

Editat de vera
Link spre comentariu

sigur e vorba de 700khz?(e o frecventa radio?) daca nu... pentru dioda puteti folosi 1-2 tv18(serie)  pentru  cativa miliamperi utili ...despre filtraj ...cred ca puteti folosi conzi de inalta tensiune in serie...dar e o problema cu izolarea terminalelor...

Link spre comentariu

Frecventa de 700Khz este o frecventa mare.Nu cred ca diodele TV18 lucreaza la o frecventa asa de mare.Apoi, ce curent trebuie redresat?Curentul pe care-l pot redresa diodele TV18 era de ordinul a citorva zeci de mA.Pentru filtraj se pot folosi condensatori de capacitate mica dar de tensiune mare.Din cite stiu eu cu cit frecventa curentului ce trebuie redresat este mai mare cu atit capacitatea condensatorilor de filtraj poate fi mai mica.Singura problema ar fi procurarea condensatorilor de filtraj(de ex condensatoarele din triploarele de tensiune de la TV-urile vechi color,daca se pot cumva recupera).La TV-urile AN filtrajul inaltei tensiuni se facea de catre capacitatea cablului care ducea de la traful de linii la TK.

Link spre comentariu

D-zeule, suntem in anul 2014, cum puteti sa va ganditi la piesa aceea muzeala cu pastile de seleniu intr-un tub ceramic, TV18?!

Exista  pe piata diode cu Ui=40KV, Imax=1A, care lucreaza fara probleme la 700KHz. Daca era vorba de 700MHz atunci chiar era spinoasa problema.

Link spre comentariu

ei uite ca Dl. MaesTTro a ales o metoda de rezolavare aacestei probleme  si mai " muzeala" cu o "lampa"! :rade: 

dar sunt si eu curios ...unde anume se foloseste o tensiune asa mare cu o asa frecventa ?

Ce voi face mai departe şi unde se foloseşte aşa tensiune deja e problema mea. Nu se va primi ,voi găsi altă metodă ,eu experimentez. Dacă aţi accesat acest topic pentru a vă amuza, mai bine nu scriaţi... 

Link spre comentariu

de unde ati tras concluzia ca eu mam amuzat?!cred ca puneti prea  mult "pret " pe un icon nevinovat...in pare rau!scuze!

eu doar am intrebat cat se poate de respectuos ....daca se poate sa-mi spuneti la ce foloseste acasta tensiune ...nu v-a obligat nimeni!

daca e secret ...e secret si gata!mult succes in activitate va doresc!

Link spre comentariu

Sper că nu vrei să încerci să redresezi tensiunea de la o bobină Tesla  :speriat . Am impresia că experimentul respectiv are ceva iz de ,,free energy,,....

Sau de ionizator de aer mai degrabă.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări