HelliosSun Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 (editat) Buna ziua.De curand am cumparat un subwoofer sal xc-12 300w si am cateva nelamuriri.Una dintre ele ar fi ca nu am amplificator pt el.Daca cumpar un amplificator de 250w subwooferul avand 300w se va arde amplificatorul?Daca cumpar un amplificator de 350w se va arde subwooferul?Alta nelamurire despre subwoofer stiu ca are 300w putere maxima.Adica 300w reali sau 300 muzicali?Si ultima nelamurire cum pot sa ii pun doua benzi cu leduri care sa se aprinda odata cu bass-ul melodiilor bine inteles benzile sunt de 12v si o le alimentez la bateria masinii.Va rog ajutatima in toate nelamuririle.Sarbatori fericite tuturor. Editat Decembrie 26, 2014 de HelliosSun Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Cel mai mai important factor in alegerea amplificatorului e impedanta. Daca se alege un amplificator proiectat pentru minim 8 ohmi si difuzorul e de 4 ohmi va avea viata scurta. Puterea conteaza mai putin, amplificatorul poate fi mai puternic, dar trebuie manevrat cu grija butonul de volum. Daca amplificatorul e mai slab exista tendinta de a fi folosit la volum foarte mare pentru ca "difuzorul are o rezerva de putere". Dar se poate arde lejer difuzorul si cu un amplificator mai mic daca acesta distorsioneaza puternic din cauza semnalului/volumului prea mare... In concluzie conteaza mai putin puterea amplificatorului si mai mult modul in care este folosit. Pentru benzile de leduri trebuie realizat un montaj (fie stil vu-metru fie stil stroboscop). Link spre comentariu
HelliosSun Postat Decembrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2014 (editat) Cred ca o sa folosesc un amplificator ori de 300w ca subwooferul dar nu stiu daca gasesc ori de 350w.Subwooferul este pe 4 ohmi deci amplificator gasesc usor.O schema cat mai simpla de un vumetru sau stroboscop alimentat la 12v sau mai putin aveti?Acei 300w ai subwooferului sunt reali sau muzicali? Editat Decembrie 27, 2014 de HelliosSun Link spre comentariu
Binu Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Ce ti-ai luat tu acolo e o pocnitoare. Un nu tu parametri TS,..nu tu date tehnice reale...nimic nimic nimic. Ai tu certitudinea ca acel dufuzor pus intr-o vaza o sa suporte o putere de 300W? Ai idee ce inseamna o putere de 300W? Iti spun eu (si pot afirma cu certitudine) ca acel difuzor nu o sa faca altceva decat sa iti infunde urechile. Nici decum sa cante dupa muzica. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Decembrie 28, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Daca raspunsurile nu se refera la intrebarile puse de mine mai bine nu raspundeti. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Decembrie 28, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Scheme de vumetre sunt multe dar cum pun eu o bareta de 25 de leduri care merge pe 12v la un vumetru care are un anumit nr de leduri.Bareta este facuta pt masina deci nu se va arde cand o s-o alimentez. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Decembrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Caracteristici subwoofer : Incinta bass reflex originalaPutere maxima: 300wDiametrul difuzorului: 30 mmDimensiuni: 410x400x390Membrana : CauciucFrecventa joase: 20- 80 HzFrecventa inalta: 20- 180 HzGeam protectie: Pexiglass Link spre comentariu
Binu Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 (editat) Salut, Ti-am trimis un PM. Editat Decembrie 29, 2014 de tragaci Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum