madnoob2009 Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 Salutare tuturor! Am facut rost acum ceva timp de o statie cu aer cald (cea din titlu) uzata. De curand am folosit-o la dezlipit componente de pe o placa de baza PC si nu se comporta cum trebuie. Teoretic, trebuie sa incalzeasca aerul pana la maximum 500 de grade Celsius (dupa scala reglajului de temperatura a aerului de pe panou), insa, masurata cu sonda de la un multimetru DT9208A, nu se ridica la mai mult de 300-320 de grade cu sonda foarte aproape de "gura" suflantei si nu topeste fludorul fara plumb. Inainte sa defac carcasa, as vrea sa intreb aici daca a avut cineva problema asta (eventual la o statie similara) si poate sa ma indrume la ce sa ma uit mai intai. Daca cineva are manual de service pentru statia asta, il rog frumos sa posteze aici sau pe privat. Multumesc! Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 24, 2014 Partajează Postat Decembrie 24, 2014 Ce tip de letcon ai la ea? Link spre comentariu
madnoob2009 Postat Decembrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2014 (editat) Ce tip de letcon ai la ea? N-am gasit modelul suflantei, dar arata exact ca in poza atasata (cel cu maner albastru). Statia din poza e alt model (AG701 S). A mea are doar aer cald, nu si letcon. Editat Decembrie 24, 2014 de madnoob2009 Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 24, 2014 Partajează Postat Decembrie 24, 2014 Pot sa masor si eu luni ce temperatura are aerul care iese din suflanta.Eu am WMD3 cu HAP100. Link spre comentariu
madnoob2009 Postat Decembrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2014 Pot sa masor si eu luni ce temperatura are aerul care iese din suflanta.Eu am WMD3 cu HAP100. Orice informatie e binevenita! Multumesc! Link spre comentariu
madnoob2009 Postat Iulie 28, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2015 După ceva timp în care a stat pe dreapta, zilele acestea am avut iar nevoie de stația cu aer cald pentru niște lipituri. Asa ca am revenit ea și se pare ca am avut bafta, cel puțin deocamdată. Am încercat să-i înlocuiesc triacul, crezând ca poate el era de vina, dar după ce am pus altul similar, se comporta la fel. Asa ca l-am pus pe cel original la loc și am avut grija să-l lipesc bine. Aceeași treaba am făcut-o și cu doi condensatori electrolitici de 220uF și 470uF pe care i-am înlocuit temporar cu alții noi, dar pentru ca nu s-a simțit nicio schimbare și pt ca n-am avut axiali de valorile respective și de dimensiuni potrivite, i-am pus la loc. Și, surpriza, acum se încălzește bratul pana devine incandescent și chiar scoate aer la 500 grade dat la maxim. Eu trag concluzia ca problema a fost la lipiturile triacului, care are un sistem destul de prost de fixare, fiind prins cu șurub și piulita de carcasa, iar la montare/demontare e foarte ușor sa se rupă o lipitura de pe plăcuță. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum