adicontakt Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 pinii ii indoi la 180 de grade o singura data Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Este salvat ca macro. Pune acel macro intr-un board apoi dai Split Group. Split Group este Inca o chestie pe care nu o stiam, pentru ca nu am avut rabdarea sa citesc cu atentie pdf-ul.Dupa sarbatori trebuie neaparat sa citesc rand cu rand pdf-ul versiunilor 5 si 6. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Split Group este Inca o chestie pe care nu o stiam, pentru ca nu am avut rabdarea sa citesc cu atentie pdf-ul. Dupa sarbatori trebuie neaparat sa citesc rand cu rand pdf-ul versiunilor 5 si 6. Salut @alcon. Imi dai si mie PDF-ul pentru versiunea 6? Cred ca sunt multe lucruri pe care inca nu le stiu. Multumiri anticipate. Link spre comentariu
maryuss2011 Postat Decembrie 31, 2014 Partajează Postat Decembrie 31, 2014 (editat) cumva acesta este proiectul? http://diyfan.blogspot.ro/2014/06/led-vu-meter-with-lm3916.html Editat Decembrie 31, 2014 de maryuss2011 Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Ianuarie 1, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) Exact, asta este proiectul. Tocmai ce ma uitam in celalalt topic http://www.elforum.info/topic/83726-wu-metru-bardot-peak/page-2 unde cereai PCB-ul pentru schema aceea, care mi se pare mult mai stufoasa inutil si care face acelasi lucru cu VUmetrul descris de mine aici, unde ai si cablaje si schema. Uite cat de frumos functioneaza. Editat Ianuarie 1, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) ... Tocmai ce ma uitam in celalalt topic unde cereai PCB-ul pentru schema aceea, care mi se pare mult mai stufoasa inutil si care face acelasi lucru cu VUmetrul descris de mine aici ... Nu fac acelasi lucru. Amandoua schemele "stiu" DOT-BAR doar au acelasi LM (aproximativ, unul liniar, altul logaritmic), dar decat schema "mai "stufoasa" stie si "PEAK". Plus ca nu mai trebuie alimentare +/- ca la schema ta Eugen. Am sa incerc schitarea unui PCB la schema "mai stufoasa", in funtie de timpul disponibil, ca tare as vrea sa-l incerc, dar sa fac rost intai de LM3915/16 Editat Ianuarie 1, 2015 de GeoMar Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Ianuarie 1, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) Asta am spus si eu in celalalt topic, ca schema asta nu stie "Peak", dar cealalta schema, de stufoasa, e stufoasa si implicit mai complexa, 3 CI, 1 tranzistor si mai multe componente si cu un grad de complexitate mai mare in proiectarea cablajului, doar pentru un Peak. Parerea mea. Ce esta drept, este ca dispare alimentarea diferentiala. Iti doresc succes in proiectarea cablajului si il astept cu nerabdare. Imi plac foarte mult proiectele pe care le realizezi. Iti lansez si eu o provocare. Cand vei avea timp, chef si dispozitie, te rog sa incerci sa schitezi un cablaj si pentru schema asta: Si ca un mic ajutor in proiectare atasez si poza cu dispunerea componentelor pe placa. sau Iti voi fi profund recunoscator. Editat Ianuarie 1, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) ... Iti lansez si eu o provocare. Cand vei avea timp, chef si dispozitie, te rog sa incerci sa schitezi un cablaj si pentru schema asta ... Iti accept provocarea, in functie de timpul meu liber. La proiectarea cablajului voi lucra cu jumperi peste anumite trasee, cu trasee de 0,5 mm si multe treceri printre pinii integratelor, ceva ca in poza: Deja avand putin timp liber am "demarat" desenarea cablajului din provocarea ta. O idee de cablaj 140/53 mm (pana la piulitele potentiometrilor, fara lungimea axului & corp filetat), vor surveni destule modificari pana la final. Editat Ianuarie 1, 2015 de GeoMar Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Salut @alcon. Imi dai si mie PDF-ul pentru versiunea 6? Cred ca sunt multe lucruri pe care inca nu le stiu. Multumiri anticipate. La multi ani! PDF-ul variantei 6.0 il gasesti aici: https://www.google.ro/search?hl=ro&source=hp&q=sprint+layout+6.0+pdf&gbv=2&oq=sprint+layout+6.0+pdf&gs_l=heirloom-hp.12...136837.156267.0.158932.21.14.0.7.7.0.331.1722.0j13j0j1.14.0.msedr...0...1ac.1.34.heirloom-hp..1.20.1697.bQczjc9L3yo Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Ianuarie 1, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) Multumesc @alcon. @GeoMar, ma bucur ca ai acceptat provocarea mea. Iata prima varianta, fara treceri printre pini, si cu sase treceri (sarituri, cum imi place mie sa le zic). Revin si cu cateva destainuiri impreuna cu varianta finala. Editat Ianuarie 1, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Frumos cablaj, felicitari. Vad ca progresezi destul de repede, acum o saptamana (de fapt un an) nu stiai "cu ce se mananca Sprint Layout) si acum deja realizezi cablaje destul de complexe. Si eu am sa folosesc "sarituri" dar am sa folosesc si treceri printre pini, fiecare cu "pasaricile" lui. Este bine sa existe doua modele de cablaj la aceeasi schema. Pe net am cautat si nimic concret, doar poze de pe partea pieselor, NU de pe partea traseelor. Am gasit si varinta ta de "inspiratie", dar are multe trasee "plimbate" pe placa ca sa ocoleasca cateva piese, de aceea am acceptat provocarea realizarii unui cablaj. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Ianuarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 (editat) Multumesc pentru aprecieri. Ceea ce realizez se datoreaza numai bunavointei tale, tu ai fost, esti si ramai GURUl meu in ale priectarii. Referitor la acest proiect, inca il pieptan, Am mai adaugat in schema un stabilizator de tensiune si o dioda pentru protectie la alimentare cu tensiune inversa. Am mai eliminat cateva circuite plimbate si incalcite si "pasarica" mea, am ingrosat cat am putut anumite trasee, iar pe unele, le-am subtiat. Cablajul la momentul de fata arata cam asa. Cand voi ajunge la varianta finala o sa deschid un topic nou dedicat strict acestei scheme. Editat Ianuarie 2, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Eu cam terminai cu provocarea, am proiectat cablajul. Cam asa arata: Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 s-a deviat de la subiect , ala de vu metru in ce stadiu e? Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 s-a deviat de la subiect , ala de vu metru in ce stadiu e? Da, s-a cam deviat discutia de la "titlul" topicului. Ala de la VU Metru (schema stufoasa) este in "Stand-by", am acceptat provocarea de la corector si am onorato. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum