Eugen Chirila Postat Decembrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Pe aceasta cale, ii aduc mii de multumiri lui GeoMar, pentru indrumarile pe care mi-le-a dat in folosirea softului Sprint-Layout 6.0. Mi-a dat meditatii online, pentru care ii sunt foarte recunoscator. Inainte de Sprint am lucrat cu PCB si Eagle, care nu zic ca nu ar fi bun, dar este foarte greu, neintuitiv, si daca nu ai o documentatie care sa te lamureasca, nu faci nimic. Avand ceva experienta in proiectarea cablajelor, acum cu Sprint-Layout 6.0 am refacut cablajul din pozele de la inceputul topicului, si mai mult de atat l-am refacut numai cu componente standard am eliminat complet SMDurile, pentru ca nu am tehnologia necesara lipirii. Acum urmeaza sa trec la realizarea practica a cablajului. Daca sunteti interesati de acst VUmetru, voi posta aici atat schema electrica, cat si cablajul. Inca o data, mii de multumiri lui GeoMar, mare boier, mare caracter. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Decembrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 posteaza te rog si fisierul .lay Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Decembrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2014 @adicontakt, nu ma lasa sa incarc fisierul, ba imi spune ca e prea mare, ba ca nu am permisiunea sa incarc acest tip de fisier.Daca vrei pe mail. Altfel nu stiu cum. Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 @adicontakt, nu ma lasa sa incarc fisierul, ba imi spune ca e prea mare, ba ca nu am permisiunea sa incarc acest tip de fisier. Daca vrei pe mail. Altfel nu stiu cum. Arhiveaza fisierul intr-o arhiva RAR, ZIP, Etc Sau mai simplu, schimba-i extensia din LAY in TXT si merge. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Decembrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Multumesc Marian. VU LM 3916.rar Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 ... Acum urmeaza sa trec la realizarea practica a cablajului. ... Inca NU realiza cablajul. Cablajul cu integratul LM3916 se monteaza in spatele celui cu LED-uri -> corect? Daca DA, atunci integratul LM3916 trebuie montat pe partea traseelor ca sa "corespunda" conexiunilor. Asa l-ai proiectat sau ai dat mirror la capsula lui cand ai proiectat?? Link spre comentariu
vilisie Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Pentru EAGLE selectezi din bara de scule din stanga ROTATE selectezi piesa sau mai bine dai inainte GRUP la piesele dorite, pe urma in bara de scule de sus la ANGLE stergi 90 implicit si scrii ce unghi vrea muschii tai si dai ENTER. Daca vrei la stanga dai cu " - " Spor Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 buna dimineata , deja colegu lucreaza cu sprint layout Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 (editat) Pentru colegul Eugen Chirila. M-ai ambitionat si am sa proiectez si eu un cablaj pentru acest VU-Metru, dar cu toate piesele pe o singura placa de 70/65 mm. Poate incerc sa mai "reduc" dimensiunile cablajului, cat este posibil. O varianta ar fi cu piesele pe spate si baretele LED-urilor lipite pe partea traseelor pentru o usoara montare pe un panou frontal. Editat Decembrie 29, 2014 de GeoMar Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 (editat) Avand in vedere si luand in considerare observatiile pertinente ale domnului profesor GeoMar, m-am conformat si am revizuit proiectul. Problema cu CI LM 3916 s-a rezolvat pur si simplu prin intoarcerea in oglinda pe orizontala a cablajului si toate componentele pasive au fost recalibrate pe 7.5 mm. Am uitat sa mentionez ca CI TL 072 sa va monta pe placa dupa ce pinii acestuia vor fi indoiti cu 180 de grade. Atasez din nou cablajele si layul. VU LM 3916.rar Astept cu nerabdare varianta lui GeoMar, si bineanteles aprecierile sau/si observatiile lui despre ultima mea varianta. Editat Decembrie 30, 2014 de Eugen Chirila Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Avand in vedere si luand in considerare observatiile pertinente ale domnului profesor GeoMar, m-am conformat si am revizuit proiectul. ... As dori daca se poate cu un simplu: GeoMar. Si eu am intampinat problemele acestea la proiectarea unui cablaj, eram incepator si am dat mirror la CI si abia dupa realizarea cablajului am ajuns la concluzia ca l-am desenat mirror. De aceea incerc sa ajut (pe oricine) ca sa nu mai repete "experienta" mea. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 (editat) Mie imi place sa dau Cezarului ce-i al Cezarului, pentru mine GeoMar este un mare profesor, un mare boier, un mare caracter, dar ca sa ii respect doleanta o sa raman doar la un simplu GeoMar. Si varianta STEREO, revizuita si modificata pe ici pe colo. Editat Decembrie 30, 2014 de Eugen Chirila Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Multumesc Marian. VU LM 3916.rar Aceasta varianta este de fapt un makro, deoarece nu este editabil. Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 (editat) Aceasta varianta este de fapt un makro, deoarece nu este editabil. Este salvat ca macro. Pune acel macro intr-un board apoi dai Split Group. Editat Decembrie 30, 2014 de GeoMar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum