Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler stik USB

Postări Recomandate

Am un stick USB - Kingston de 8 GB.

Nu atit stick-ul cit datele sint problema.

manifestare: recunoscut de PC (mai multe PC-uri) ca si unitate de disk dar cind accesez unitatea imi spune sa introduc un disk in unitatea X:..

Banuiesc defecta memoria (caz in care nu se mai poate face nimic) sau controlerul USB pe partea de adresare memorie.

Controlerul USB este smd, pini pe 4 laturi, 12 pini/latura.

Ca dimensiune, cam cit un FT232B, cine stie.

Firma producatoare...are sigla un fel de SSS sau mai degraba ca o integrala tripla.

scrie asa:

6696

H1-U6C

HP82Y-000A

1241.

Nu gasesc nimic pe google.

Ma ajuta cineva cu un echivalent sau un datasheeet?

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• diaconuliviu

6

• elmar

2

• razvan-l

1

aici:http://www.usbdev.ru/files/sss/ se vorbeste despre problema dvs...din pacate nu am inteles prea bine ce si cum...pentru ca e in limba rusa ... folositi google translate si poate reusiti sa-i dati de cap! 

atentie! ca unele utilitare de acolo sunt pentru stergerea stickului si recuperarea lui din punct de vedere a capacitatii de stocare ...

nu sunt sigur... dar cred ca sunt si utilitare care repara sticul si recupereaza datele de pe el!

Editat de elmar
Link spre comentariu

pana la interventii hard incercati cu un program dedicat sa recuperati datele ,

eu am de la sandisk  "rescue pro deluxe" la care am primit serialul de activare pe ambalajul unui card de memorie cumparat de nou

am testat pe un card sters inentionat  acest soft si am avut surpriza sa constat ca a recuperat mai bine de 96% din informatii

din pacate functioneaza doar pe un pc dupa activarea online

orice interventie hard poate duce la distrugerea definitiva a informatiei din memoria respectiva si recomand insistent sa incercati cu soft , cu mai multe variante si versiuni de data recover 

Link spre comentariu

http://www.usbdev.ru/files/sss/

Unavailable..

la mine nu e poblema de sters date..problema e ca nu mai vede "discul" respectiv..

Daca ar vedea discul si datele cu denumiri ciudate/aleatoare as zice ca e de soft...Am mai avut cindva unul si rezolvarea a fost prin mutarea memoriei pe alt stik cu acelasi controler.

Acum nu am acelasi controler pe altul si nici nu-l identific.

Link spre comentariu

cred ca rusii fac economie si opresc unelele servere(pe timp de noapte) ...incercati sa accesati acel linck dupamiaza ! eu atunci cand l-am atasat  functiona ( era vorba de ora 16.52 ora bucurestiului)

acolo se vorbeste de o defectiune soft al microcontrolerului ...si de aceea nu puteti accesa fisierele din memorie!

in pagina respectiva se gasesc utilitare care repara acesta problema(dupa cum am spus ...sunt doua feluri de utilitare acolo unele refac doar capacitatea de stocare a stickului si altele au si optiunea de a recupera datele de pe el...deci trebuie sa fiti atent ce faceti ! ca ati putea sterge iremediabil datele de pe memoria stickului!!) ...dar nu stiu daca sunt si pentru acest controler care il aveti dvs......sigur pe el scrie 6696?

Editat de elmar
Link spre comentariu

Da, asa scrie, 6696.

Mai stiu inca literele "chirilice"..dar limba nu..

Asa ca... e mai greu pt mine sa ma descurc pe acolo...

Si din ce am reusit sa citesc, pt un alt var de-al lui 6696, nu cel cu H1 ci cu B6 parca scrie ca nu exista solutie...

Editat de diaconuliviu
Link spre comentariu

Am "comis-o"...cu alte stikuri:

Am recuperat doua stikuri, unul cu Urescue...a mers rapid, ma rog, i-a rescris Fw.

Al doilea cu AlcorMP_UFD pt un SC708.

Ma rog, la asta din 2 sau 4 GB a mai reusit sa recunoasca vreo 238MB ...il raporteaza ca ceva 473MB...asta in Alcor, in Win, 238 MB

In Xp il vede ca un disk, in W7/64 il vede ca doua discuri identice, de parca ar fi oglinda.

Ce e mai urit e ca de atunci nu-mi mai apare acea sageata (in XP) de linga ceas, deci nu mai pot sa-i "spun" "safely remove"...Daca dau acea comanda cu hotplug.dll in fereastra ce apare nu am niciun dispozitiv si asta indiferent ce stik bag, din cele doua sau altul bun.

Pe alte PC comanda apare.

Banuiesc ca "vinovat" pe Alcor.

L-am folosit  implicit...fara sa umblu pe la setari..

Doar "start" si la final "eject"...

Daca ma ajuta cineva cu ceva ori setari ale lui care puteau "strica" asta ori ceva setari in win..registry..etc..ar fi OK..

Nu prea as vrea sa repun sistemul pt ca...nu vreau, am aplicatii la care as munci mult sa le repun iar ultima imagine acronis e de multisor...

Link spre comentariu

Iata si datele despre stik-ul vechi, cu SSS

Volume: F:Controller: SSS 6696 B9Possible Memory Chip(s):  Hynix H27UCG8T2BMemory Type: MLCFlash ID: ADDE94EB 7444Flash CE: 1Flash Channels: SingleVID: 0951PID: 1665Manufacturer: KingstonProduct: DataTraveler 2.0Query Vendor ID: GENERICQuery Product ID: USB Mass StorageQuery Product Revision: 1.00Physical Disk Capacity: 0 BytesWindows Disk Capacity:  0 BytesInternal Tags: 386D-QAD2USB Version: 2.00Declared Power: 100 mAContMeas ID: 70CF-01-00Microsoft Windows 7 SP1 x64------------------------------------http://www.antspec.com/usbflashinfo/Program Version: 8.0.0.550 

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am mai patit-o cu un ADATA UV150 de 8GB

Il vede ca usb, si ca disk dar intra pe el ca si cum ar fi gol.

Nu e gol sigur, sistem de fisiere era NTFS dar acum in vede unknown

GetFlashInfo imi da

USB flash drive could not be found.Plug in a USB flash drive and restart the utility.Error Level F: 420000000

Cu ChipGenius 4 am

Description: [F:]USB Mass Storage Device(ADATA USB Flash Drive)Protocal Version: USB 2.10 <- Hint: This is a USB3.0 device working at USB2.0 modeCurrent Speed: High SpeedUSB Device ID: VID = 125F PID = DC1ADevice Revision: 1100Manufacturer: ADATAProduct Model: USB Flash DriveProduct Revision: 1100Chip Part-Number: Unknown

Am desfacut carcasa si pe controler scrie asa:

SM3267L

-A8 1428

D66731

TW   1T

Memoria

60074882

5300626448

CU ce pot recupera datele?

Editat de diaconuliviu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări