adynis Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Salut, Am niste module cu "opturi" (display-uri led cu 8 segmente) la care am un pin de ENable cu care mi se permite sa fac dimming. folosesc un microcontorler XMega 128 din care pot genera PWM, dar ma deranejaza ca la factorul minim de umplere inca este destul de puternica intensitatea luminoasa a ledurilor noaptea in cidua faptului ca perioada e lunga, la limita deranjarii ochiului (vreo 40 ms (25 Hz) ) si pulsul de "on" este la minim (vreo 100ns parca masurasem, atat poate microcontrolerul). Negasind alta solutie, mi-as dori un circuit care sa aiba urmatoarele caracteristici: [*]Triger intrare: rising_edge [*]Iesire: un puls de 10 ns [*]sa fie simplu (integrat, sau componente discrete rezonabile) Ma gandesc ca m-ar ajuta pt. ca eu as putea da un semnal din microcontroler in acelasi mod (semnalul avand durata de ~100ns), rising_edge-ul semnalului meu va determina circuitul minune descris mai sus sa scoata la iesire un puls de 10ns, care va comanda pinul EN al ledurilor. Aveti idee cum s-ar putea face asemenea circuit? [din cate-am inteles LM555 nu stie frecvente asa mari :( ] Mersi, Adi Link spre comentariu
unuldinei Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Pai si nu se poate seta valoarea factorului de umplere ? Poti sa faci tu un fake PWM . Adica PORTx | =(1<<PINx); _delay_ms(5);PORTx =(0<<PINx); _delay_ms(15); Adica 5+15=20ms .........100% atunci 5ms inseamna ......25% . Si aici te joci cu valorile . Pentru lucruri mai clare o schema, un model de componenta ne-am mai lamuri cu idea . Link spre comentariu
adynis Postat Decembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2014 salut, pai fac un PWM, dar ... l-am dus deja la extrem si luminozitate este in continuare cam mare :( In ultima incercare PWM-ul meu era ceva de genul: ~0.1us ON ( == 100 nano sec ), 32000us OFF ( == 32ms); Daca as creste perioada (mai mutl de ~35ms) incepe sa "flicăre" led-urile in mod vizibil. De aceea m-am gandit sa scad timpul de ON, dar aici sunt limitat de microcontroler (care deja e la 32Mhz). De aceea ma gandeam sa gasesc o solutie sa generez un semnal si mai scurt pentru a avea in final un PWM cu un timp de ON extrem de scurt (ex.: 10 nano) si acelasi timp de OFF (32ms) Nu cred ca ajuta mutl, dar schema modulului de leduri este cea atasata iar pinul de ENable de care vorbeam este defapt "DIMM_IN". DE-DP22811_SCH 2.3 Two Digits 7-Segment LED display Information Board.pdf Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 (editat) Salut, Ceva nu este in regula. Daca factorul tau de umplere ar fi de 100%, atunci prin fiecare LED ar trece cam 45mA. Daca pulsul tau este intr-adevar de 100ns ON si 32ms OFF, atunci factorul de umplere ar fi de 0.0003%. Curentul mediu echivalent rezultat ar fi de 0.14uA. La curentul asta lesinat LEDul nici nu se sinchiseste sa deschida ochii. Cu ce ai masurat cele 100ns? Dar cele 32ms? Sunt reale sau "banuiesti" ca sunt 100ns / 32ms? Editat Decembrie 22, 2014 de cirip Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 27, 2015 Partajează Postat Ianuarie 27, 2015 (editat) Ai rezistentele in serie cu led-urile ? Cele dupa ULN2003 ? Ori confunzi ns cu ms ? Sau pentru minim trebuie sa mergi cu umplere spre 100% si maxim sa cobori spre 0% ? Cu 50% cum merge? la fel ca la maxim ? Editat Ianuarie 27, 2015 de one Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum