cburlea Postat Ianuarie 7, 2007 Partajează Postat Ianuarie 7, 2007 Problema e ca eu am ales de la o anumita firma un dif de inalte pe 4 Ohm, iar Dnl Frunzila cand a masurat nishte difuri de la acea firma (stiti care) le-a masurat numai pe cele in varianta 8 Ohm! Shi vreu sa achizitionez acum shi unul de joase tot pe 4 Ohm si... nu am parametri pe varianta aceasta! Este posibil de extrapolat parametri de la 8 la 4? schimb la Z=4 si la Re=aprox. 3,33 si gata? sau fac o prostie?Am incercat aceasta varianta pe BB6Pro si ceilalti parametri nu s-au schimbat... totushi am remarcat schimbari la SPL, no... in fine sunt in impas... va rog un ajutor :prayer: Va Multumesc :smt006 Link spre comentariu
adi_0106 Postat Ianuarie 7, 2007 Partajează Postat Ianuarie 7, 2007 zii concret despre ce model de difuzor e vorba ..... nu cred ca Vasile se va suparacat despre parametrii a 2 difuzoare in variante cu impedante diferite - pot sa difere (luam ca exemplu 200lpb pe 4 ohmi si cel pe 8 ohmi)cel pe 4 ohmi are Fs la 50 hz iar cel pe 8 ohmi are la 56 hz, Qms la 4 ohmi - 8.286 iar la cel pe 8 ohmi - 8.293 .... etcideea este ca daca exista o diferenta intre cele 2 difuzoare - aceasta este foarte mica .... si este doar pe hartie .... pt ca daca difuzoarele nu au rodajul facut ai sanse ca parametrii sa fie total altii fata de cei masurati de Vasilela SPL e normal sa apara modicari .... pt ca la 2.83 V aplicati la bornele difuzorului pe 8 ohmi - va aparea un curent de 0.35 A - deci in total o putere de 1 Wdar tot aceeasi 2.83 V aplicati la bornele difuzorului pe 4 ohmi vor forma un curent de 0.7 A - deci in total o putere de 2 Wteoretic - diferenta de SPL ar trebui sa fie de 3 db - in cazul in care difuzoarele sunt identice - doar ca au impedante diferitedaca e sa mai luam in calcul si faptul ca programele de simulare (cel de care ai pomenit tu mai sus & altele free) au o relevanta de aproximativ 40 % ..... cred ca poti sa treci cu vederea diferentelepe tine te intereseaza in special raspunsul in frecventa al acelui difuzor in incinta simulata de tine si eventual un GD, viteza aerului prin port (in cazul unei incinte bass-reflex) sau cursa conului difuzorului (care nu prea este relevanta deoarece programul presupune ca difuzorul este atacat cu semnal sinusoidal)sper ca ai inteles ce vreau sa zic Link spre comentariu
cburlea Postat Ianuarie 7, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2007 Mda.... GD inseamna Group Delay?Din ce ai scris tu....e cam comlicat..mai sfant este sa le masor eu...Am vazut intr-un *.pdf cum se masoara parametri si nu mi s-a parut greu: un generator de semnal sinusoidal (pot folosi calculatorul cu un programel generator de semnal, conectand diful direct la placa de sunet? sau ii trebuie amplificare? sau trebuie un generator de semnal specializat?), un instrument de masura, o rez de 1 Ohm si alta de 10 Ohmi... in fine cred ca shtii despre ce vb.In mare acolo spune despre cum masor un dif de medii-joase sau joase! Dar un Dome tweeter? ca doar nu bagi in el un semnal sinusoidal de 100 Hz :rolleyes: cum scrie in acel *.pdf pe care l-am adaugat la attache! Da in mare am inteles despre ce este vorba... am observat din ce ai spus ca pot varia mai multi parametri... Nu e bine!! Eu, daca doresc sa fac ceva, atunci sa-i fac cum trebuie!Este vb de difurile:Dome Tweeter PT 25L 4 Ohmi (l-am cumparat)Mid Woofer YDD 165 LPP (eu prefer YDD 165 LRY 4 Ohmi;intentionez sa-l cumpar si sper sa aiba un Qes a.i. sa pot sa fac o incinta bass reflex!!!))ambele NU AU parametri. As dori sa determin parametri la aceste difuzoare sau poate le shtii tu sau altcineva....Multumesc frumos! :smt006 Link spre comentariu
adi_0106 Postat Ianuarie 8, 2007 Partajează Postat Ianuarie 8, 2007 GD - da inseamna Group Delaysincer sa fiu nu am nici o treaba cu masuratul parametrilor TS .... nu am avut nevoie si nu m-a interesat niciodatadar daca o sa fie nevoie - o sa ma documentezasteapta sfaturile persoanelor care au mai masurat si stiu despre ce este vorba Link spre comentariu
cburlea Postat Ianuarie 8, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2007 Multumesc frumos, oricum! :smt006 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum