Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificare curent

claudiu1990

Postări Recomandate

Buna ziua am un transformator de 12v / 400mA si vreau sa il montez la un sistem de sunet la care sa dus alimentarea. Ideea este ca acel sistem are nevoie cam de 1A sa functioneze corespunzator cu subwoofer cu tot. Cum si cu ce as putea sa maresc intensitatea curentului? Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

1

• Mishu_17

1

• MaesTTro

1

• claudiu1990

1

Buna ziua. Nu poti sa maresti intensitatea curentului. Cel mai bine ar fi sa cumperi un transformator care sa debiteze cel putin 1A (recomandat ar fi mai mult de 1A). 

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

Wikipedia.ro -> Transformatorul electric ...

După cum înţeleg, acel dispozitiv trebuie alimentat cu 12V 1A AC. Îmi pare interesant şi mie ,dacă transformatorul tău are vreo 5W, cum vei alimenta un dispozitiv care consuma 12W ? Este acelaşi lucru ca şi cum aş înlocui un cal care trage un car la deal, cu tine. 

Buna ziua. Din cate stiu eu, nu poti sa maresti intensitatea curentului. Cel mai bine ar fi sa cumperi un transformator care sa debiteze cel putin 1A (recomandat ar fi mai mult de 1A). 

Nu din cîte ştiţi,dar aşa şi este :) . Înainte de a crea o temă pe forum de acest gen,ar trebui ca colegii să se mai informeze cu noţiuni generale din fizică. În cazul în care puterea transformatorului este prea mică, va ieşi fum şi va mirosi foarte frumos...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări