Chiriac Dragos Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 salut, am de exemplu o sursa de 12v pe 1a care la iesire scoate curent continuu , daca scotea alternativ , puneam o punte redresoare si atunci aveam o sursa de c.c. , dar daca eu am de curent continuu , cum pot sa fac in asa fel incat la iesire sa iasa alternativ ? Link spre comentariu
Vizitator Degetzica Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Dati jos puntea redresoare ... Link spre comentariu
Chiriac Dragos Postat Decembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2014 pai sursa mea este dintr-un monitor cu lcd, am iesire de 5v si de 12v pe 1 a , stabilizate , redresati toti curentii , dar uneori mai am nevoie si de alternativ , ma gandeam sa adaug un montaj la iesire ca sa se redreseze pe alternativ Link spre comentariu
Vizitator Degetzica Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Cel mai simplu e sa luati tensiunea din fata diodei redresoare. Dar , daca vreti sa transformati tensiunea continua in alternativa , este un pic de lucru. Va trebuie un convertor dc - ac Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 (editat) nu stiu ce intelegeti dvs prin "alternativ"? dar sa fiti sigur ca sursa dvs("dintru-un monitor lcd") nu scoate un curent care sa fie comparat cu cel dintr-un traf de retea coborator de tensiune(50hz) intradevar este alternativ dar fata de retea de 50hz(220v) aceasta scoate tensiune alternativa de 30-50 khz!(cu o fregventa mult mai mare ...aprox. de 1000 ori) totusi nu inteleg ...dece va trebuie tensiune alternativa?? Editat Decembrie 21, 2014 de elmar Link spre comentariu
Chiriac Dragos Postat Decembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2014 eu am aceasta placa http://monitor.espec.ws/section33/topic231290.html Link spre comentariu
Fulgerik Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Da, si ce vrei sa faci cu ea? Este un alimentator stabilizat de LCD care are si invertorul pe aceiași placa. Nu este un redesor clasic, este un convertor DC-DC. Link spre comentariu
Chiriac Dragos Postat Decembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2014 am inteles , pai cu acesta placa doresc sa o folosesc la alimentarea modulelor de laborator , am incercat-o si scoate 12v si 5v pe 1a , dar uneori mai am nevoie de alternativ la tuburi vfd si ma gandeam ca la iesirea tensiunilor sa adaug ceva care sa transforme din nou in alternativ Link spre comentariu
Electronicserver Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Invertor. Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 (editat) daca va ganditi ca aceasta transformare din curent continuu(cc) in curent alternativ(ca) e simpla ...va inselati! procesul invers de transformare din cc in ca se face si cu o pierdere importanta de putere... uite aici o schema simpla ...http://easycircuit012.blogspot.ro/2012/09/12v-to-220v-inverter-180w-by-2n3055.html e vorba de un invertor de la 12v(cc) la 220v(ca) ...dvs puteti face modificari secundarului trafului ca sa scoata tensiunea care va trebuie.. aceasta schema nu garanteaza o tensiune identica (ca forma) cu cea din reteaua electrica... cel mai simplu e sa folositi un transformator (coborator) de retea...asa nu aveti nici un fel de probleme ... Editat Decembrie 21, 2014 de elmar Link spre comentariu
Vizitator Degetzica Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Ceva in genul celei de mai sus , dar modificata pentru o putere mai mica. Sursa dvs. scoate doar 1 A. Tuburile VFD au nevoie de tensiune continua , la filament merge si alternativ Link spre comentariu
xragon Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 nu a-ti inteles CURENTUL TENSIUNILOR DE PE IESIREA SURSEI SA IL TRANSFORM IN ALTERNATIV DIN 12V CURENT CONTINUU IN 12V CURENT ALTERNATIV , de ce as face transformarea 220-12-220 mai bine legam la alta priza Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 nu mai simplu se cauta un transformator cu doua tensiuni si de 5 si de 12 volti , dupa care se fac doua stabilizatoare de 5volti si 12 volti? asa ai si tensiunile alternative si continuue mi se pare prea complicat cu o groaza de conversii din continuu in alternativ Link spre comentariu
xragon Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 poate baiatul este mai bagacios si vrea sa invete Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 (editat) nu a-ti inteles CURENTUL TENSIUNILOR DE PE IESIREA SURSEI SA IL TRANSFORM IN ALTERNATIV DIN 12V CURENT CONTINUU IN 12V CURENT ALTERNATIV , de ce as face transformarea 220-12-220 mai bine legam la alta priza eu nu am zis sa transforme 12v in 220 v alternativ! eu i-am dat o o idee cum poate sa transforme acei 12 volti in orice tensiune vrea (alternativa de la 1v la 400vca ...sau mai mult) prin bobinarea secundarului trafului cu atatea spire cat ii trebuie ...de ex .sa bobineze doar pentru o tensiune de iesire de 12v ca sau daca vrea mai multe tensiuni poate face mai multe "prize" secundarului...ex. 6v-12v-24vca! dar asta se face ineficient ...cu pierderi mari de energie! cea mai simpla solutie care i-am dat-o a fost sa foloseasca un traf coborator de tensiune de la 220vca(priza) la cat doreste el! Editat Decembrie 21, 2014 de elmar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum