Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Modernizare" Select 2

imreberes

Postări Recomandate

Am primit la reparat un select2, care nu functiona. Nu eu eram primul care a umblat in el, finalul e pcl82. Doar 2 mici defecte avea: rezistenta din catodul pentodei finale (cea de 300 de ohmi) intrerupt-de fapt dezlipirea sau imbatranirea lipirii unui terminal si primarul intrerupt la traful de iesire. Acestea schimbate radioul functioneaza ( pe medii si scurte am reusit sa prind posturi).

Insa proprietarul a vazut module din alea mici de MP3player care merg pe card SD, pe USB si are si radio fm. Dorinta lui e ca iesirea din acest modul sa fie cuplat la intrarea PU a radioului. Am incercat acest lucru, insa doar cu radioul la volum maxim si mp3-ul tot la maxim am reusit sa auzim muzica in difuzor, dar si acesta slab -cred ca nici 100mW nu avea._Condensatorul de intrare  de la intrarea PU e chiar 470pF ? Oare nu e mica ca valoare pt scopul propus?

Astept propuneri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• imreberes

4

• carageae

2

• +_Florin_+

2

• tavi 84

1

Top autori în acest subiect

Intrarea se face pe 0.1uF , sigur ca 470 pF nu poate asigura transferul semnalului audio pe un potentiometru de 1M, nu stiu ce cauta acea valoare acolo.

Posibil ca 470pF sa fie in paralel pe intrare si atunci e ok, dar condensatorul prin care se aplica semnalul pe potentiometrul de volum trebuie sa fie in jur de 0.1uF. 

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Sper ca nu ai conectat in paralel direct cele doua iesiri de la MP3 (stereo), ci prin intermediul a doua rezistente inseriate de 47 ... 100k :rade: . Din punctul de inseriere a acestor rezistente se culege semnal prin 0.1uF care se aplica direct pe potentiometru de volum de 1M. Nu are cum sa nu functioneze daca amplificatorul cu PCL82 este ok. Daca iesirea acelui modul ofera macar 30 mW pe casti de 33 de ohmi trebuie sa ai semnal de 1Vef pe iesire la volum maxim, suficient pentru atacul amplificatorului.

Link spre comentariu

Unele playere din astea merg aiurea cu iesirea in gol...incearca sa pui o rezistenta de sarcina acolo, macar de ordinul Kilo-ohmilor, impedanta de intrare a radioului e nesemnificativa pt. player.

Daca nici asa nu merge, pune-i o sarcina de 50-100 de ohmi pe ambele iesiri si de la una da semnal printr-o rezistenta de cateva zeci de ohmi pe un secundar de traf de iesire de radio mamaia/albatros sau altceva de radio tranzistorizat. Fostul primar pune-l la intrarea pickup...o sa mearga "tare si clar" :)

Link spre comentariu

Condensatorul de 470pF de la intrare PU am gasit doar in schema din cartea albastra. In realitate am gasit 10nF. Mai avea un condensator de 10nF din alea maronii tubulare IPRS crapat la un capat. Pt orice eventualitate l-am schimbat cu unu de 56nF orange drops de 250V. Tensiunea continua pe bornele lui e de 80V.A mai primit si ceva spay contact la comutatoarele PU.

Acum merge bine, nici nu-l pot da la maxim ca e prea tare si parca incepe sa limiteze semnalul. Oricum multumesc celor care au venit cu idei bune.

Link spre comentariu

Ala maroniu a crapat din acelasi motiv din care crapa si painea in cuptor...s-a copt!

Contrar parerii unora (din ce in ce mai putini...) eu pe toate alea maro si verzi le schimb din start, asumandu-mi "risipa"...in aparatele vestice le mai si masor...dar in cele romanesti schimb tot din start...insa si in aparatele vestice 8 din 10 condensatoare de cuplaj am schimbat...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări