Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impamantare amplituner Delia

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Cu o situatie situatie similara ma confrunt si eu:

-in loc de monitor la PC folosesc un TV LG 81cm conectat prin cablu HDMI, si cam o data la 10-15 secunde se aude cate un pocanit in difuzoarele TV-ului , nu stiu cauza.

- la fel am o placa de sunet Asus 5.1, pe iesirea center/subwoofer exista un zgomot suparator(cava pacaneli/zgomot fond) care se modifica in functie de cum misc mause-ul pe imaginea tv-ului, ce este curios ca pe celelalte iesiri ale placii nu exista nici un zgomot.

Link spre comentariu

Iei frumos un creion de tensiune şi verifici fazarea tuturor componentelor conectate între ele, dar fenomenele nu prea sînt de la asta, mai există şi neadaptări de impedanţă întrare-ieşire între componente, iar unele devin antene ptr emisiile parazite ale calculatorului.

Unele plăci de bază au o setare în bios care micşorează emisiile (ceva cu filtrare EMI).

Editat de zal
Link spre comentariu

Ok am inteles, deci cu creionul de tensiune verific daca se aprinde lampa la contactul cu carcasa PC-ului (din cate tin minte acu' 3 luni de zile cand am facut conexiunea TV-PC, , m-a scuturat putin, insa parca atunci TV-ul era in functiune, nu mai stiu sigur care din ele mergea). Problema e ca la TV nu am cum sa verific, nu ? Avand carcasa de plastic , sau verific partea metalica a mufei HDMI? 

Link spre comentariu

Legarea unui condensator de 10nF a rezolvat problema impamantarii, suna struna :d

Totusi, un canal nu merge la unele valori ale volumului, trebuie sa imping de potentiometru intr-o parte sa mearga in anumite pozitii. Ce imi recomandati? Sail schimb?

incearca... vezi ce se intampla ! daca merge inseamna ca a fost de la pot, daca nu inseamna ca ai o alta atenuare.

PS: Condensatori devalorizati, uscati, etc... masoara rezistentele, vezi--- curata traseile, poate lipituri reci, etc... baga cu masuratoarea, baga cu "ocu" daca la inceput mergea si acu` nu merge inseamna ca ceva nu  "merge"

Editat de viperash
Link spre comentariu

În afara poţometrului defect sau de slabă calitate, să presupunem că totuşi e bun şi e diferenţă de volum, sunetul nefiind alterat ca tonalitate, e vorba de cond uscaţi în bucla de amplificare, fie într-un preu, fie în etajul final. Dacă sunetul e alterat, fără joase pe canalul mai slab, e clar un cond de cuplaj uscat.

....................

Sper că cond de 10nF e de bună calitate şi la o tensiune suficient de mare ca să nu ai surprize.

Metoda e descrisă în cărţile lui G.D. Oprescu, parcă Caleidoscop Audio. Am aplicat-o prima dată cînd eram prin liceu şi-mi construisem un egalizator tot după o schemă a autorului, doar că am folosit un cond cu hîrtie uleiată de prin 1940, la 1500V. Eu credeam că e arhisuficientă acea tensiune, dar am aflat după ani că raportul dintre tens continuă şi cea alternativă la cond cu hîrtie uleiată nu depăşeşte 20...25%. Într-o zi a bubuit, dar fără consecinţe, căci s-a izolat după volatilizarea conţinutului. Caraghios a fost că avînd carcasa de ebonită, n-am ştiut nimic pînă am casat egalizatorul după vreo doi ani. Eu credeam că-şi face treaba în continuare, dar era numai fazarea iniţială a egalizatorului.

Editat de zal
Link spre comentariu

Ampliful are relee separate ptr fiecare canal? Sau e vorba doar de semnal care se întrerupe cu scandal?

În ambele cazuri verifică placa de lipituri reci, trasee întrerupte, piese sau cablaj fisurate, cablaj carbonizat sub un trz ori alte piese fierbinţi, cuple şi conectoare, comutatoare, mufe...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări