Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STK300 cu ATMEGA128L

Vizitator georged

Postări Recomandate

Vizitator georged

Salut, am o problema careia nu reusesc sa-i dau de cap, poate stiti voi unde gresesc... Am o placa de dezvoltare STK300, cu atmega128l. Placa functioneaza perfect atunci cand uC foloseste oscilatorul intern, la 1MHz (asa vine setat), dar devine inoperabila atunci cand setez fuse-bitii de clock pt a folosi cristalul de 4MHz de pe placa (CKSEL0..3=1111). Inoperabila inseamna ca nu reusesc sa mai accesez uC prin ISP, iar la pinii cuartzului nu am nici o activitate, decat un semnal parazit de la retea, de 50Hz :supz: .Deja sunt la al doilea atmega128l pe care il blochez in acest fel. La primul nu eram sigur , credeam ca i-am blocat altceva din fuse-uri, dar la al doilea nu am modificat decat bitii de clock si de SUT (pusi pe fast start-up). Am vazut in datasheet ca pt cuartz intre 3-8MHz trebuiesc folositi condensatori de 12-22pF, egali. Pe placa sunt 2 cond diferiti, unul de 27 si unul de 33pF. Acum nu cred ca cei care au facut placa ar fi pus acesti cond astfel incat sa nu mearga, dar cine stie?... O sa-i schimb cu altii de 20p si o sa incerc si asa. Cristalul este functional, l-am scos din circuit si l-am testat.

Am incercat sa deblochez primul uC folosind HVprog de aici http://www.der-hammer.info/hvprog/ . L-am construit, insa nu reusesc sa il fac sa functioneze. Dc l-a facut cineva si functioneaza, il rog sa-mi confirme si mie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator georged

am rezolvat. in loc de 1111, bitii de selectie a clock-ului erau 0000 (in ChpiBlaster, a seta inseamna a pune pe 0, de aici si eroarea mea). deci uC era pus sa functioneze cu oscilator extern. i-am pus un semnal de clock de 1MHz pe pinul xtal1, si astfel l-am putut accesa din nou. dupa ce i-am pus fuse-bitii de clk pe 1111, functioneaza cu cristalul de pe placa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări