Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6C33C SE varianta mea 2.0

gedd

Postări Recomandate

Pentru cultura ta generala,cind o sa introduci tu semnal sinus sau dreptunghi in acel amp de chitara,si misti un pic de potul de ton,semnalul se deformeaza imediat,e normal,nu te mai baga in seama aiurea cu mine,esti la sugaci (adica cu suzeta in gura) la categoria amplificatoare de instrument.

Fa-ne te rog o demonstractie practica cu osciloscopul si generatorul de ton. Sa vedem si noi cum se deformeaza un semnal sinusoidal din potentiometrul de ton fara sa introduci amplificatorul in limitare sau distorsionare.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Fa-ne te rog o demonstractie practica cu osciloscopul si generatorul de ton. Sa vedem si noi cum se deformeaza un semnal sinusoidal din potentiometrul de ton fara sa introduci amplificatorul in limitare sau distorsionare.

Se deformeaza ,va astept Duminica si va arat pe viu. Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

gedd,îți propun ceva,ai spus ca vii cu amplificatorul la intilnirea de Duminica, accepți să-l punem pe generator și osciloscop?Eu nu contest sunetul, am alte curiozități,legate de banda de frecventa și puterea debitata,în special pe frecvente joase.Te las sa te joci cit vrei cu un amp de chitară.

Editat de viobio
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

re  Calibrare.. sonda X10 sursa de semnal 1KHz 1KHz drept 1KHz sinus 10KHz... 10KHz dreptunghi 50KHz 50KHz 100KHz sinus 100KHz sinus... vin cu poze...ma rog,oscilograme,poate asa intru si eu in lumea buna...

cred ca nu se intelege nimic..o sa o iau de la capat...

20 Hz...

1KHz

10KHz....

100KHz si 100Hz...

100Hz

Mentionez ca testele s-au facut cu 1Vvv....desigur ca se putea si mai mult,puterea in acest caz a fost de aproximativ 12,5W....

driverul este modificat fata  de ceea ce a facut Panda,este adaptat exact la PSF-ul lui 6C33C din acest amplificator,plus ca am folosit E88CC si E83CC...

Editat de gedd
Link spre comentariu

gedd câte diviziuni sunt  aici  http://www.elforum.info/uploads/monthly_06_2015/post-174759-0-79812700-1433506727.jpg vârf la vârf(3,7-3,8 div) ,cât reprezintă o diviziune ?! (se înţelege cam aşa 0,5V/div X10/sonda ar veni 5V/div până în patru diviziuni vârf la vârf circa 18Vvv-sinus cam 6,37Vef -sinus).

Aici  http://www.elforum.info/uploads/monthly_06_2015/post-174759-0-76083700-1433507520.jpg văd  tot  3,7-3,8 div dar fiind sqw înseamnă aprox. 9Vef.

Trebuie să clarifici dumneata cât reprezintă diviziunea aia pe ecranul osciloscopului (5V sau mai mult ?!) având în vedere că aproximezi puterea utilă la 12,5W.

Să înţelegem că sarcina la anod(6S33S) ar fi circa 600Ω ?! astfel înţelegem mai bine reprezentarea 10k-sqw (sau precizează dumneata ce sarcină vede la anod 6S33S).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

D-le , in primul rand nu asa  te adresezi unei comunitati de oameni si in al doilea rind de ce nu ai prezentat de la inceput aceste oscilograme care arata o functionare  corecta a amplificatorului construit de d-ta printre altele elegant si estetic

Link spre comentariu

da,cam asa e....se vede aiurea de la aparat...

D-le , in primul rand nu asa  te adresezi unei comunitati de oameni si in al doilea rind de ce nu ai prezentat de la inceput aceste oscilograme care arata o functionare  corecta a amplificatorului construit de d-ta printre altele elegant si estetic

Pentru ca nu am avut osciloscopul acasa...iar de purtat cu manusi...multi nu merita...dar acum sa discutam la subiect...au vrut  unii oscilograme...au deschis cutia Pandorei...Oameni? multi sunt...altceva decat oameni..cu fiecare ma port asa cum vreau eu....dar invers domnule Popa Marius,cand unii sar calul in ceea ce ma priveste..de ce nu luati atitudine? de ce nu ia nimeni atitudine? sunt mai prost sau cum? deranjez intrerese?...nu cred...

revenind la topic,eu nu am zis ca  NU pun oscilograme,ca nu ma lasa guru Panda asa cum a zis Viobio,eu am spus ca deocamdata nu am cum sa pun..dar voi pune...si am pus...eu cred ca arata destul de bine dreptunghiul la 10Hz.....repet inca odata..nu l-am forjat la maxim...

Editat de gedd
Link spre comentariu

da,cam asa e....se vede aiurea de la aparat...

Pentru ca nu am avut osciloscopul acasa...iar de purtat cu manusi...multi nu merita...dar acum sa discutam la subiect...au vrut  unii oscilograme...au deschis cutia Pandorei...Oameni? multi sunt...altceva decat oameni..cu fiecare ma port asa cum vreau eu....dar invers domnule Popa Marius,cand unii sar calul in ceea ce ma priveste..de ce nu luati atitudine? de ce nu ia nimeni atitudine? sunt mai prost sau cum? deranjez intrerese?...nu cred...

Nu am luat atitudine fiindca nu ma intereseaza vorbaria goala, ai construit ceva aparte, eu apreciez acest lucru si in limitele de dialog civilizat este relaxant sa vezi un lucru bine facut

Link spre comentariu

am vorbit cu un amic sa imi imprumute analizorul de spectru...sunt tare curios...ce si cum....si ca idee...am reusit sa cobor si sub 10Hz....dar nu vreau sa dau nastere la alte discutii....

Link spre comentariu

cât de "se vede aiurea de la aparat" ?! -30%... -40%

http://www.elforum.info/uploads/monthly_06_2015/post-174759-0-79812700-1433506727.jpg

nu pot să cred că aparatul(foto) poate "mânca" două diviziuni (28,5Vvv/2X0,707=1-Vef circa 12,5W/8Ω  3,7 diviziuni hai 6,4Vef-sinus) ,am fotografiat şi eu uneori ecranul osciloscopului dar aparatul meu foto nu introduce o eroare de două-diviziuni la şase-diviziuni astfel încât să rămână doar patru-diviziuni în imagine(din şase).

Ar fi fost explicabil dacă divizai semnalul din ieşire potenţiometric pe Y(potenţiometru Y).Dacă osciloscopul are şi reglaj potenţiometric pentru Y trebuie ţinut la maxim fără divizare(data viitoare când vizualizezi) ,camera foto nu poate introduce o asemenea eroare de amplitudine sinus.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări