Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6C33C SE varianta mea 2.0

gedd

Postări Recomandate

Probabil si asta e un fiasco,nu ? Domnu' Victor....avem 16 tuburi sub acea carcasa(8 mari si 8 mici)....presupunand ca un tub mare disipa sa zicem Pda=20W x 8= 160W pe cand 6C33C ar disipa teoretic 120W la "blana"....acuma nu stiu cum o fi mai bine ca nici ei nu au fante in carcasa unde sunt soclurile

Link spre comentariu

Dupa cum am spus,acest amplif va fi de exceptie si va starni multa invidie deoarece eu oarecum cam sparg anumite tipare si asta supara.....sa va mai spun un mic secret...lumea se strofoaca sa castige un semnal dreptunghiular perfect la iesirea unui traf ceea ce va fi imposibil deoarece bobina in sine are un anumit caracter si un anumit comportament,dar alta e ideea luati partea aceea cu forma de arc de cerc(ma rog,asta in cazul IDEAL are forma aceasta) frontul crescator(sau descrescator) al semnalului,si calculati o integrala pe acea portiune si o sa vedeti ca asta e caracteristica "magica" a tubului de aia suna cald sau altfel decat siliciul...acolo e diferenta....de aceea nu se va putea scoate niciodata semnal dreptunghiular PERFECT dintr-un traf de iesire si de aceea oscilogramele sunt oarecum orientative nu definitorii...iar acum o sa imi sara lumea in cap...

Editat de gedd
Link spre comentariu

Cat de alunecos sunteti!!!

Cu o pagina mai devreme il laudati pe gedd care v-a folosit transformatoarele, iar acum ne spuneti ca altele va erau intentiile.

...................................................................

Trafurile de iesire au fost realizate de userul Panda cum a si afimat undeva pe pag.2. Dar important de retinut ca transformatoarele de iesire au doar 15 cmp intr-o finala cu un curent anodic de 180-200mA , iar puterea de iesire 15W.Oricum calculez, grosimea intrefierului iese cu valoare negativa, ptr. ca miezul sa nu intre in saturatie.

Dar e posibil ca miezul sa fie tip mumetal sau permaloy.

Link spre comentariu

@Patefon...nu e nicio gaura

@Samson....grosimea intrefierului se calculeaza asa: lintrefier=(Nprimar x IA0)/16 x 10-5

Ar fi bine sa nu fii chiar atat de categoric.Pt mine , pana la ora asta cele mai bune amplificatoare ascultate au fost cu siliciu...Cu toate astea nu ignor variantele cu tuburi si nu le consider neaparat inferioare pt ca anumite genuri muzicale ca si anumite paturi sociale  prefera aceste amplificatoare .

Nu ma intelege gresit,nu condamn siliciul,eu am spus ca diferenta consta tocmai in acea integrala....nu am afirmat ca siliciul e mai bun sau tubul...e chestiunea de gust dupa cum unii prefera PP dar eu prefer SE...

daca se vrea eu o sa pun oscilograme cu trafurile facute de @Lazaroiu ca sa vada toata lumea despre ce e vorba...vreti?

Link spre comentariu

gedd la mesajul 79 ai afirmat:

dar alta e ideea luati partea aceea cu forma de arc de cerc(ma rog,asta in cazul IDEAL are forma aceasta) frontul crescator(sau descrescator) al semnalului,si calculati o integrala pe acea portiune si o sa vedeti ca asta e caracteristica "magica" a tubului de aia suna cald saualtfel decat siliciul...acolo e diferenta

am o rugaminte: scoate tu integrala de pe portiunea aia si arata-mi din rezultat cum reiese caracteristica "magica" a tubului. Ori tu ai descoperit America, ori este o abureala bombastic spusa ca sa starneasca consideratie. 

Uite cum arata FFT-ul unui semnal dreptunghiular (ca sa intelegi de ce "alearga" lumea dupa un sqrt cat mai bun):

Posted Image

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

@adrian_pic .....ia citeste mai bine ce am scris...calculeaza integrala in portiunile incercuite....despre asta am vorbit....AM ZIS SEMNAL DREPTUNGHIULAR NU FFT AL SEMNALULUI DREPTUNGHIULAR.....TRAG CONCLUZIA CA ESTI RAU INTENTIONAT SAU NU STII/VREI SA CITESTI CE SCRIU

Editat de gedd
Link spre comentariu

Nu stiu sa calculez de aceea te-am rugat sa calculezi tu si sa ne explici apoi folosindu-te de rezultat cum reiese caracteristica "magica" a tubului.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

@NECULEACORNELIU......am zis ca daca lumea vrea si curiozitatea e mare voi posta oscilogramele trafurilor(nu sustin neaparat sa le postez) cu care am facut amplif-ul cu 300B...nimic altceva,fara "limbaj tendentios" sau mai stiu eu ce....de asta am si intrebat la sfarsit....ce usor se aluneca in panta cealalta.... 

.Nu stiu cum a rezolvat comportamentul acelor tole la semnale slabe, dar , din auzite, se pare ca a rezolvat-o si pe asta ori sunt eu prost informat asupra caracteristicilor acelor tole.

Daca pui oscilograme si vrei sa imi faci un hatar, te rog sa scoti niste oscilograme la semnal de intrare foarte mic sau cat de mic se poate  si frecvente medii-inalte.E doar curiozitatea mea.

....stiu unde bati...da si la semnal mic spectrul audio e la fel,fara atenuari sau pierderi,tocmai aici e smecheria,basii mediile si inaltele sunt la fel si la semnal mic si la semnal mare,am ascultat asta la domnul Panaitescu  in atelier si ramai mut de uimire....

Editat de gedd
Link spre comentariu

Dupa cum am spus,acest amplif va fi de exceptie si va starni multa invidie deoarece eu oarecum cam sparg anumite tipare si asta supara.....sa va mai spun un mic secret...lumea se strofoaca sa castige un semnal dreptunghiular perfect la iesirea unui traf ceea ce va fi imposibil deoarece bobina in sine are un anumit caracter si un anumit comportament,dar alta e ideea luati partea aceea cu forma de arc de cerc(ma rog,asta in cazul IDEAL are forma aceasta) frontul crescator(sau descrescator) al semnalului,si calculati o integrala pe acea portiune si o sa vedeti ca asta e caracteristica "magica" a tubului de aia suna cald sau altfel decat siliciul...acolo e diferenta....de aceea nu se va putea scoate niciodata semnal dreptunghiular PERFECT dintr-un traf de iesire si de aceea oscilogramele sunt oarecum orientative nu definitorii...iar acum o sa imi sara lumea in cap...

Nu am spus nicaieri ca semnalul SQW dintr-un traf de iesire trebuie sa fie perfect dreptunghiular!!...

Eu am cerut oscilograme si mai ales SQW,intrucat dupa forma acestora ne putem imagina care ar fi comportamentul amplificatorului in ceea ce priveste sunetul si cat de cat raspunsul armonic. SQW aproape perfect in cazul amplificatoarelor cu tuburi se poate obtine numai in cazul PP-urilor dar si acelea cu NFB-uri extrem de bine dozate si controlate,inginereste cum s-ar spune (!!!).

Cu ani in urma cred ca in 2012 a mai fost o discutie referitoare la trafurile de iesire si cineva a venit cu un exemplu de la amplificatoarele lui Aris Polisois,amplificatoare SE cu 6C33C care au castigat oarece prestigiu dar ale caror trafuri respundeau la SQW intr-un mod cu totul ciudat.

Exemplu analiza SQW pentru trafuri de iesire Aris Polisois:

post-175212-0-64713000-1420649988_thumb.jpg

post-175212-0-45727500-1420650090_thumb.jpg

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

@gedd, imi place amplificatorul tau, repet acest lucru si nu cred ca sint importante criticile nefondate

Forma SQW data de un amplificator cu tuburi nu poate fi comparata cu al amplificatorului SS din cauza ca trecerea de la sinus la SQW in cazul  intrarii in limitare este complet diferita si din cauza aceasta cele doua tipuri de amplificatoare  vor suna atfel, oricum insa acest lucru nu exclude ca un raspuns SQW frumos dat de OT si lampa sa fie un certificat de calitate, de altfel amplificatoarele Mc Intosh chiar au un SQW excelent 

Lipsa unui semnal dreptunghiular corect indica in afara imperfectiunilor de constructie OT si o neadaptare  tub-OT ce poate fi datorata alegerii gresite a PSF--ului si din cauza aceasta exista unele frustrari...

Acum exemplul dat de d-l Lazaroiu legat amplificatorul lui Polisois este o adevarata enigma si eu am fost intrigat de forma SQW insa  multe lucruri sint incalcite de acea discutile referitoare la amplificatoare DIY pot fi extrem de folositoare mai ales daca se aleg formule transparente si binevoitoare, bine zic ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări