Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6C33C SE varianta mea 2.0

gedd

Postări Recomandate

Interesanta carcasa ... Perforatiile din capacul superior  este clar , sunt destinate evacuarii aerului cald .

Apare o intrebare : pe unde intra aerul rece in carcasa , pentru a putea evacua caldura emisa de lampile finale ?

Link spre comentariu

Felicitari pentru amplificatorul realizat si mult succes in continuare.

Ca o mica sugestie din partea mea, ai putea sa-i mai adaugi niste perforatii in jurul tuburilor (mai ales in jurul celor finale), ca in amplificatoarele din pozele de mai jos:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Interesanta carcasa ... Perforatiile din capacul superior  este clar , sunt destinate evacuarii aerului cald .

Apare o intrebare : pe unde intra aerul rece in carcasa , pentru a putea evacua caldura emisa de lampile finale ?

Dl.Victor!,nu crezi ca ar fi cam asa (in poza) circuitul curentilor de convectie (?), baloanele tuburilor finale sunt oarecum "spalate" de aerul rece ce patrunde prin fantele laterale,nu-i 100% eficenta aceasta racire,dar nu cred ca se va ajunge la supraincalzirea sasiului,masurat de mine cu pirometru cu laser un 6C33C,tub liber neacoperit, in functiune dupa 10 minute temperatura anodului atinge 270*C,iar a soclului in jur de 120*C...150*C,ar fi recomandat ca soclurile sa nu faca un contact intim cu sasiul ci sa fie distantate de sasiu prin cele patru suruburi de prindere cu ajutorul unor distantiere,preferabil din ceramica.

Este posibil ca in cazul schemei<PANDA> in care nu se depaseste puterea disipata pentru anod mai mult de 43W,temperaturile sa fie usor mai mici dar nu cu mult,oricum astea-s amanunte care nu prea conteaza...,zic si eu,in rest nu pot decat sa-l felicit pe @gedd pentru perseverenta si bunul simt tehnic de care da dovata,realizarile d-lui sunt faine le-am vazut si le-am auzit,chiar d-lui ar fi in masura sa ne spuna daca exista diferenta de sunet intre un amplificator cu tuburi DH comparativ cu cele IDH,(discutiile de aici <De ce triode cu incalzire directa?>)d-lui avand realizat si un frumos amplificator cu 300B,felicitari @gedd! :31

post-175212-0-16625400-1420612988_thumb.jpg

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

in cateva zile...sper,unde as putea sa gasesc doua butoane pt potentiometru...mai aratoase? si niste conectori pt iesire boxe mai frumosi?

Posted Image

Daca in poza de mai sus e vreun buton care sa va placa , pot sa vi`l fac cadou !

Link spre comentariu

Dl.Victor!,nu crezi ca ar fi cam asa (in poza) circuitul curentilor de convectie (?), baloanele tuburilor finale sunt oarecum "spalate" de aerul rece ce patrunde prin fantele laterale,nu-i 100% eficenta aceasta racire,dar nu cred ca se va ajunge la supraincalzirea sasiului,masurat de mine cu pirometru cu laser un 6C33C,tub liber neacoperit, in functiune dupa 10 minute temperatura anodului atinge 270*C,iar a soclului in jur de 120*C...150*C,ar fi recomandat ca soclurile sa nu faca un contact intim cu sasiul ci sa fie distantate de sasiu prin cele patru suruburi de prindere cu ajutorul unor distantiere,preferabil din ceramica.

Este posibil ca in cazul schemei<PANDA> in care nu se depaseste puterea disipata pentru anod mai mult de 43W,temperaturile sa fie usor mai mici dar nu cu mult...

No offense ...

Carcasa aia este un FAIL grandios .

Link spre comentariu

Va felicit ptr. conceptia designului, se vede clar ca s-a investit bani si timp ptr. realizare.Interesant ar fi de aflat cat?

...........realizarile d-lui sunt faine le-am vazut si le-am auzit,chiar d-lui ar fi in masura sa ne spuna daca exista diferenta de sunet intre un amplificator cu tuburi DH comparativ cu cele IDH,(discutiile de aici <De ce triode cu incalzire directa?>)d-lui avand realizat si un frumos amplificator cu 300B,felicitari @gedd! :31

Cum am vazut oscilograme cu 300B, probabil ca asa vom vedea si la acest proiect.Cum noi nu putem auzi, nici oscilograme nu ni se arata, nu ne ramane altceva decat sa aplaudam cu entuziasm, foto cu cutia, sasiul care intradevar jos cu palaria.

Scuzati-mi aciditatea dar santem pe un forum de electronisti unde experienta acumulata la realizarea unui proiect ar trebui divulgat ,macar prin masuratori.

Ar fi interesant sa vedem cum arata sinusul in grila finalei la Pmax s-au un raspuns sqv la 50Hz si 10kHz. Nici nu am curajul sa cer masuratori comparative cu 300B.

Link spre comentariu

Va felicit ptr. conceptia designului, se vede clar ca s-a investit bani si timp ptr. realizare.Interesant ar fi de aflat cat?

Scuzati-mi aciditatea dar santem pe un forum de electronisti unde experienta acumulata la realizarea unui proiect ar trebui divulgat ,macar prin masuratori.

Ar fi interesant sa vedem cum arata sinusul in grila finalei la Pmax s-au un raspuns sqv la 50Hz si 10kHz. Nici nu am curajul sa cer masuratori comparative cu 300B.

Nu ati fost "acid",remarca este cat se poate de pertinenta si de bun simt,sunteti singurul care a prezentat o realizare "cap coada" asa cum ar trebui pe un forum al electronistilor,eu am semnalat de multe ori acest lucru dar nu am primit raspuns chiar in acest topic l-am intrebat pe @gabriele cateva informatii pur tehnice referiotare la acest tub (vedeti mai sus!),dar...,nu am primit raspuns si nu am intrebat de complezenta ci doar pentru a lamuri anumite aspecte tehnice limita ce trebuiesc respectate atunci cand abordam un proiect  cu acest tub.

Hai sa zic,pe @gabriele,il pot intelege,sunt chesti poate clasificate si pe buna dreptate,dar...este totusi un form al electronistilor.

Asadar nu-mi ramane decat sa apreciez niste realizari mecanice oarecum de exceptie si facute cu sarg,daca am avut  obiectii tehnice nu am primit raspus mai deloc,de cele mai multe ori ne "ascundem dupa cires".

OK! ramane asa!

Link spre comentariu

Va spun eu cum sta treaba: zgarcit in divulgarea experientelor proprii dar sugativa la proiectele altora.S-au mai poate fi rusinea de a expune oscilograme ale unor realizari super estetice, mult laudate, dar dezastruoase,technic.Eu alta explicatie nu gasesc.Ba da, altii zic ca nu pun oscilograme ca ies polemici...hai mai lasa-ma.

Link spre comentariu

Polemicile (legate de oscilograme) apar cand se doreste impunerea verdictului: masoara prost dar suna super bine (teoria matura pe jos lejer cu aceasta aberatie dar unii inca o "predica" avand scopuri financiare). 

La SE-uri de obicei oscilogramele sunt dezastruoase (mai ales la amplificatoare fara reactie globala) si nici firmele de renume nu pun oscilograme ... ca nu-s prosti sa arate realitatea ci prefera sa lase loc celor care sunt maestrii in abureala sa-si faca numarul.

lazaroiu parca a pus un link cu un amplificator la care producatorul prezenta si oscilograme dar era vorba de un PP. Si producatorul le-a pus pentru ca .... avea cat de cat ce arata. 

Oscilogramele bune sunt intodeauna prezentate (ca sa oftice  :rade: ) si nu ies polemici, insa e mai greu sa le obtii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări