Ovidanie Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Eu sunt foarte interesat de schema postata de LMOlimpiu si consider ca amanuntele sunt binevenite. Chiar il rog pe Olimpiu sa posteze toate detaliile pentru realizarea droselului si a transformatorului de iesire. 1 Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Sunt ferm convins ca mai sunt si alti useri interesati de anumite explicatii privind functionarea amplificatoarelor SE cu 6S33S sau solutii tehnice superioare , de altfel acesta a fost motivul pentru care am intervenit in acest subiect , fara a avea acordul prealabil lui @gedd . Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 (editat) Daca atacul asimetric e asa necesar, ce-ar fi daca am face un etaj PP cu sarcina pe catod - ma gandesc la o trioda gen 6N7S, cu catod comun si sa stricam simetria cu un simplu potentiometru semireglabil? Ar mai fi si varianta cu trafo interstage si folosirea unui mic etaj PP pt. atac, dar asta complica poate nejustificat realizarea... Detin un amplificator SE cu 6S33S, in stare de "ruina", achizitionat cu intentia de a-l reconstrui, pe langa faptul ca a avut traful de alimentare ars, nici nu pare construit cum trebuie...e o schema de pe site-ul lui Jogis, dar care am inteles ca nu e chiar grozava...trafo out par bine facute, dar sunt concepute pt. o impedanta de vreo 600 de ohmi...asadar nepotrivite pentru schemele discutate aici. Sasiul meu are pe langa soclurile mari, cate doua socluri octale si doua novale, asadar ar fi potrivit pt. ceva cu un tub noval la intrare si o trioda octala in atac...fie ea 6N7S sau 6N8S...orice schema sau sugestie in acest sens e binevenita... Editat Ianuarie 3, 2015 de carageae Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 (editat) Daca atacul asimetric e asa necesar, ce-ar fi daca am face un etaj PP cu sarcina pe catod - ma gandesc la o trioda gen 6N7S, cu catod comun si sa stricam simetria cu un simplu potentiometru semireglabil? Ar mai fi si varianta cu trafo interstage si folosirea unui mic etaj PP pt. atac, dar asta complica poate nejustificat realizarea... ...orice schema sau sugestie in acest sens e binevenita... Acel etaj PP de atac propus de Dvoastra ( cu sau fara trafo interstage ) este o solutie nefericita : cand il desimetrizam introducem distorsiuni neliniare ( limitare asimetrica cu modificare spectrului armonic ( adica modificarea raportului intre armonicele pare si cele impare ) care nu sunt complementare si nu pot fi complementare cu caracteristica de transfer personalizata a lampilor finale ... consider ca e o solutie gresita . Singura solutie acceptata este cea descrisa mai sus , si este valabila pentru orice tip de lampa finala destinata aplicatiilor speciale , evident cu o anumita predistorsionare , aleasa ca fiind complementara si generand un THD minim . Sunt necesare multe incercari pentru determinarea valorii optime UG2 a lampii din etajul de atac pentru o predistorsionare optima necesara finalei si ca spectru armonic dorit si stabilirea unui " anume " PSF pentru finala , pentru a obtine putere maxima dar sa permita si o compensare corecta a THD-ului . E simplu , nu ? Aici aveti o varianta simpla , cu detalii constructive : http://www.tutribi.net/!6c33c/c9wl Editat Ianuarie 4, 2015 de Victor Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Am inteles...era doar o idee, m-am gandit eu ca trebuie sa fie un motiv pentru care n-a facut nimeni asa ceva... Sustin si eu rugamintea catre d-l Lazaroiu pentru a publica datele de realizare ale amplificatorului prezentat...poate chiar schema asta o voi aborda, numai ca as folosi ECC83 / 6N2P sau, daca e mai potrivita 6N1P...la cum e construit sasiul existent mi-e imposibil sa adaug doua socluri octale. Am vazut si scheme cu tetroda 6E6P folosita in atac...are cineva date mai concrete? In afara de simplul desen al schemei, ma refer la calitatea sunetului obtinut in acest mod. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Cateva detalii din ultimul link : http://www.elforum.info/topic/52226-scheme-testate-pt-amatorii-de-amplificatoare-se/page-3?do=findComment&comment=1101319 Link spre comentariu
pusttiu Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 D-le Lazaroiu, sunt eu interesat de trafo out pentru 6c33c. un alt traf decit cel pe care il am acum. As prefera datele de constructie, ca are cine sa il bobineze in Iasi . Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) D-le Lazaroiu, sunt eu interesat de trafo out pentru 6c33c. un alt traf decit cel pe care il am acum. As prefera datele de constructie, ca are cine sa il bobineze in Iasi . ...pentru toti cei interesati am pus mai jos pozele cu datele practice pentru realizarea transformatorului de iesire si a droselului,atentie!!,este vorba de schema postata de mine mai sus. Daca sunt nelamuriri,astept intrebari. Sper sa nu se supere @gedd si sa nu fiu off topic,dar cred ca este legat de subiect. Editat Ianuarie 4, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 In acest caz de etaj final SE, cand curentul prin tubul final este mare, se recomanda configuratia parafed,care s-ar potrivi ca o manusa la 6C33C SEScade mult sectiunea trafului de iesire, scapam de intrefier,creste inductanta.Interesant ar fi o comparatie intre schema propusa de don Lazaroiu si un parafed. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) In acest caz de etaj final SE, cand curentul prin tubul final este mare, se recomanda configuratia parafed,care s-ar potrivi ca o manusa la 6C33C SEScade mult sectiunea trafului de iesire, scapam de intrefier,creste inductanta.Interesant ar fi o comparatie intre schema propusa de don Lazaroiu si un parafed. Parerea mea este ca la un parafeed nu catigam nimic,traful de iesire intr-adevar o sa aiba o sectiune mai mica (nu mult mai mica) si fara intrefier dar in schimb apare inca un condensator de foarte buna calitate,un drosel in anodul tubului 6C33C cu o sectine de cel putin 20...22cm^2,cu intrefier si inductanta egala sau mai mare decat a trafului de iesire iar daca acest drosel il vom inlocui cu CCS sigur comportamentul audio nu va mai fi acelasi in ceea ce priveste raspunsul armonic.Droselul din anodul tubului 6C33C este foarte important iar in practica trebuie sa indeplineasca toate cerintele de saturatie ca si pentru un OT de calitate,daca acesta se va satura,configuratia fiind parafeed adica,camp-paralel,pe sarcina vom gasi acelasi nivel THD ca si la un OT pus direct in anodul tubului si ajuns la saturatie. Un exemplu de parafeed cu 6C33C in schema de mai jos: Editat Ianuarie 4, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
gedd Postat Ianuarie 6, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Update....... alte poze inca una.. 1 Link spre comentariu
bmsorin Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Foarte frumos lucrat, felicitări. Personal i-mi place ce vad. Link spre comentariu
gedd Postat Ianuarie 6, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 in poze nu se vede prea bine,in schimb in realitate......e o nebunie Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Eu aş roti cu 90* unul dintre drosele, în rest arată bine, chiar interesant. Cînd va cînta? Link spre comentariu
gedd Postat Ianuarie 6, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 in cateva zile...sper,unde as putea sa gasesc doua butoane pt potentiometru...mai aratoase? si niste conectori pt iesire boxe mai frumosi? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum