gedd Postat Iunie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2015 (editat) gedd nu am vazut dreptunghiular la 10KHz. La dreptunghiular ai 6-7 perioade in oscilograma, mai mareste un pic baza de timp sa ai 2-3 perioade, atunci se vede clar semnalul. Cand se prezinta 6-7 sau chiar mai multe perioade raspunsul pare mai "bun". Aici: http://www.elforum.info/uploads/monthly_06_2015/post-174759-0-86114200-1433506906.jpg daca reglezi sa apara doar 2-3 perioade ai sa vezi cat de stramb este dreptunghiularul. Uite 5KHz fara rectie negativa: http://postimg.org/image/l3m1zx5th/ si 10KHz fara reactie negativa: http://postimg.org/image/5ndmryked/ Dar ce parere ai de 10Hz la 5W putere? Ra este de 600 ohm uite 10KHz-tot la 5W..de ce 5W? ca asa am vrut eu...intr-o camera cu boxe de minim 93 dB e sufucient... TESTELE AU FOST FACUTE CU MULT DORITUL SEMNAL DREPTUNGHIULAR.........acum e o problema ca nu e sinus? va asigur ca sinus....merge pana la 100KHz!!! Editat Iunie 5, 2015 de gedd Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 (editat) uite 10KHz-tot la 5W..de ce 5W? ca asa am vrut eu...intr-o camera cu boxe de minim 93 dB e sufucient... Domnule gedd în cazul sqw-10khz nu mai aveţi domne 5W 3,5-div se văd http://www.elforum.info/uploads/monthly_06_2015/post-174759-0-51910900-1433531286.jpg a câte 5V adică aproximativ 8W pentru că sqw-10khz nu apare perfect. Editat Iunie 5, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Iunie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2015 (editat) am si pozele cu mai mult de 5W sqw-10KHz,pe aici pe undeva...nu le-am redenumit din pacate...oricum,ideea de baza sper ca s-a inteles....deci,dupa oscilograme,SUNA BINE? sau NU? Editat Iunie 5, 2015 de gedd Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 (editat) Din oscilograme nu reiese sqw-10.000Hz spectaculos în sarcină(600Ω).Sună cum ştii. Am văzut aici pe forum oscilograme 10.000Hz-sqw ceva mai reuşite cu sarcină mai mare la anod(2kΩ-5kΩ). Editat Iunie 5, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 Eu iti spun opinia mea: ai un amplificator bun dar nu foarte bun (frontunl crescator la 10KHz dreptunghiular are palierul de crestere curb la partea superioara deci SlewRate-ul va fi crescut din cauza asta). Link spre comentariu
gedd Postat Iunie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2015 (editat) Eu iti spun opinia mea: ai un amplificator bun dar nu foarte bun (frontunl crescator la 10KHz dreptunghiular are palierul de crestere curb la partea superioara deci SlewRate-ul va fi crescut din cauza asta). de ce nu te iei de dreptunghiul la 1KHz? pana acuma asta era de baza....1KHz dreptunghiular... uite aici 100KHz sinus...!!! eu cred ca in Single Ended este ultra bine...nu? Editat Iunie 5, 2015 de gedd Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 Dreptunghiularul se face la 10KHZ (sau mai sus cine are curaj) si 50Hz (sau mai jos cine iarasi are curaj). Tu ai traf cu Ra mic deci la joase sta bine, la inalte .... reactia negativa globala duce tot greul. Poti sa te convingi daca decuplezi reactia negativa (chiar si la joase nu va mai sta asa de bine semnalul dreptunghiular). Link spre comentariu
gedd Postat Iunie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2015 NU ARE NICIO REACTIE NEGATIVA....... iti mai arat pt ultima data oscilograma la 20Hz si la 10Hz...dupa asta eu consider ca deja oamenii devin rautaciosi si invidiosi.... discutam totusi despre un SE in clasa A Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 In postul tau #25 aparea o schema (intr-un PDF). Nu cred ca nimeni ti-a contestat raspunsul la joase. Este SE, dar cu Ra mic, deci nu-i o reusita deosebita, dar totusi este o reusita. Link spre comentariu
gedd Postat Iunie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2015 (editat) ok...fa si tu unul la fel....sau FA SI TU CEVA SA VEDEM SI NOI....eu merg sa imi ascult (ne)reusita (ne)deosebita.....da,stiu,iar nu am caciulita....ca in bancul ala.... Editat Iunie 5, 2015 de gedd Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 Eu nu bobinez trafuri ci doar cumpar (la fel ca tine). Deci nu m-as putea lauda cu ceva care nu-i facut de mine 100%. Link spre comentariu
gedd Postat Iunie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2015 in curand imi voi face si eu trafurile...PROFI !...e normal,acuma urmeaza sa se invoce foametea din Africa sau influenta razelor de luna asupra sosetelor in care am stat cand am realizat acest amplificator... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 (editat) gedd,ai muncit,ai făcut un amp frumos,din păcate acest amp este cu mult sub cel cu 300B,acel amp suna grozav.Eu nu prea am înțeles nimic din masuratorile puse de tine,o sugestie,cind mai pui oscilograme,pune asa:20hz sinus,pina la intrarea îlimitare100hz1000hz10000hz200000hz100000hz dreptunghi,cit mai curat,nu aproape de limitare.Îmi pare rău că tu crezi ca eu am ceva cu tine,nu am, te-am riciit sa pui oscilograme pentru a vedea cit de hi-end sunt acele trafuri de iesire,nu sunt făcute de tine,sunt cumpărate știm amândoi de la cine,tirgul asta e mic.Ma repet,apreciez ce ai făcut dar acele trafuri nu sunt hi-end cum se bate toba,sunt trafuri mediocre.Cu aceasi suma pe care ai plătit-o pe acele trafuri,puteai sa cumperi trafuri adevărate ,de firme cu traditie,știu cit ai plătit pe trafuri,altadata cind vrei sa mai construiești ceva, mai întreabă și pe alții de unde poți lua diverse componente,ma repet NU AM NIMIC CU TINE.Nu lua în seama părerea mea sau a altora,tu ai muncit și ție trebuie să-ți placa ce ai făcut,dacă tu ești mulțumit e bine. Stii cum e...acum cativa ani cei care cer astazi oscilograme fugeau de ele ca de dracu.presati de altii care dadeau din gura la greu , pt ca trebuiau sa vanda mai usor au inceput sa dea comenzi de trafuri pe la altii mai specializati in a obtine oscilograme(fie si simulate),dar preturile au crescut si ei insisi au inceput sa puna presiune pe altii care ar putea sa le strice gheseftul...cand sinusurile n-au mai fost indeajuns au inceput sa ceara patratele.asa s-a ajuns la tot felul de aberatii pt un domeniu unde de fapt urechea dicteaza.Eu n-am facut decat o singura chestie cap coada si am postat direct doar semnal patratic de la 50hz la 20khz pt ca domnul @der_doktor mi-a trimis un osciloscop si eram dator sa fac testele la limita imposibilului...TOTUSI tot montajul meu a fost proiectat dupa reguli simple de aproximare , chiar supradimensionat, iar testele urechistice (cateva zeci) au hotarat structura finala a montajului inainte de sosirea osciloscopului , iar pt singurele masuratori nasoale(sub 500hz) osciloscopul n-a foat in stare sa ma lamureasca de cauze pt ca ma aflam la limitele lui de masurare si a mai trebuit sa treaca un an sa inteleg pe deplin, dar nici un forumist n-a fost in stare cu vastele lui cunostinte sa imi sugereze macar ce se intampla.Realitatea e ca majoritatea de pe aici, vedete ori nu sunt niste semidocti plini de aere.De bine de rau eu n-am nici o scoala in domeniu...Chiar si atunci inima de negustori a unora carora nu e bine sa le strici vadul si piata si-a amntit de aspect, marime , greutate, miros, ductilitate....amplificatorul perfect va fi intr-o zi inodor, incolor si insipid...Am un prieten foarte bun electronist si programator , un matematician exceptional totodata care intr-o zi mi-a confirmat ceva ce mi-era rusine sa sustin in prezenta lui:Toata matematica se poate reduce la regula de trei simpla.Asta este foarte valabil si in proiectare.Se poate aproxima cu un succes fenomenal, dar nu trebuie sa ignori amanuntele pt ca si alea trebuie aproximate odata cu grosul. Ați urmărit un off topic filosofic,din puțul gândirii,propun sa se facă și o rubrica de beletristica, pe forum,cu titlul <Cum procedam cind suntem frustrați>.Ca sa nu va bateți capul,e vorba despre mine și Lazaroiu,avem o colaborare bună,de citiva ani,ca ii deranjează pe alții,ne pare rău...Exista o vorba "câinele cind nu are ce face se linge pe...., găsiți voi rima. Editat Iunie 6, 2015 de mișa Link spre comentariu
Patefon Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 ......... uite 10KHz-tot la 5W ......... Salut, Arata bine. Felicitari! Am si eu o rugaminte, daca mai pui osciloscopul pe el, poti sa-mi spui daca la acelasi nivel al semnalului de iesire exista diferente semnificative intre semnalul treapta, 10 KHz, cu potentiometrul de volum la maxim si potentiometrul de volum la 70% din cursa maxima? N-am nevoie de poze, doar din taste. Multumesc frumos. Link spre comentariu
gedd Postat Iunie 6, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2015 si ma rog,cum arata niste trafuri bune? sau,de cine trebuie sa fie făcute trafurile ca sa fie bune? trafurile mele sunt mediocre? si cam cat am dat pe ele? ia sa vedem...cați bani am dat pe ele in condițiile in care mi-am cumpărat singur tolele capacele si carcasa de plastic de la ASCO UK.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum