Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6C33C SE varianta mea 2.0

gedd

Postări Recomandate

DA aşa cum vezi aparatul foto arată chiar mai mult ceva de 5V. Cu alte cuvinte dacă luăm ca referinţă acestă eroare foto devine mai nasol(amplitudinea sinus reală de aici 

http://www.elforum.info/uploads/monthly_06_2015/post-174759-0-79812700-1433506727.jpg devine chiar mai mică datorită erori prezentate acum).

Cred că nu strică să acorzi ceva mai multă atenţie "ecranului" sau mă rog camerei foto.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

aprox 30Vvv/2,82=10,63,P=U2/R rezulta (10.63x10,63)/8=14,08W.... sinus fff curat...eu in oscilograme am pus dreptunghi la 1KHz.....ATENTIE!!! nu sinus

Editat de gedd
Link spre comentariu

Gedd, ca sa nu mai apara polemici de genul ''cati volti sunt pe diviziune'' sau ''la ce frecventa e oscilograma'' incearca si fa poze dupa ce pui marcherii aia doi pe trasa de la osciloscop unul in partea de sus si altul in partea de jos. Atunci va aparea clar Delta V1 =n V  si nu mai apar interpretari.Inainte de a pune poze mentioneaza frecventa de test si rezistenta de sarcina.Daca o sa faci analiza spectrala inainte de a testa amplificatorul testeaza generatorul ala DDS, din cate stiu eu nu prea e ''LOW DISTORTION'' si daca bagi semnal cu 2% THD in amplificator o sa ai la iesire de la 2% in sus. Il pui pe analizorul de spectru si te opresti cu nivelul de iesire din el cand incep sa apara armonicele H2 ,H3 . Daca semnalul nu-ti este suficient pt atacul amplificatorului il bagi eventual intr-un preu si apoi in amplificator. Ideea e de a nu ataca amplificatorul cu semnal de test sinusoidal care e deja distorsionat.

Link spre comentariu

eu cred ca e destul de clar acum...pozele sunt destul de clare,vorbesc de ultimele....mai mult de atat eventual la auditie...oricum,oscilogramele astea pe mine ma lasa rece...

Editat de gedd
Link spre comentariu

gedd nu am vazut dreptunghiular la 10KHz. La dreptunghiular ai 6-7 perioade in oscilograma, mai mareste un pic baza de timp sa ai 2-3 perioade, atunci se vede clar semnalul. Cand se prezinta 6-7 sau chiar mai multe perioade raspunsul pare mai "bun". 

Aici:

http://www.elforum.info/uploads/monthly_06_2015/post-174759-0-86114200-1433506906.jpg

daca reglezi sa apara doar 2-3 perioade ai sa vezi cat de stramb este dreptunghiularul. 

Uite 5KHz fara rectie negativa:

http://postimg.org/image/l3m1zx5th/

si 10KHz fara reactie negativa:

http://postimg.org/image/5ndmryked/

Link spre comentariu

Amplificatorul arata teribil de frumos,in ceea ce priveste oscilogramele v-as intreba ceva ce personal nu-mi este clar: ce sarcina aveti la anodul lui 6C33C (?) si daca se poate cand veti avea timp,cred ca o simpla si clara oscilograma SQW la 10Khz,cu precizarea sarcini la anodul lui 6C33C ar fi concludenta.

Ascultati sfaturile lui @der_doktor,sunt chestii foarte utile si sigur va vor ajuta in prezentarea unor oscilograme mai bune(ca prezentare).

Dl.Vali (@valderama) si chiar toti colegi de forum nu dorim altceva decat sa va ajutam,bineinteles daca ne dati voie,nimeni nu spune cu rautate sau tendentios.

Link spre comentariu

aprox 30Vvv/2,82=10,63,P=U2/R rezulta (10.63x10,63)/8=14,08W.... sinus fff curat...eu in oscilograme am pus dreptunghi la 1KHz.....ATENTIE!!! nu sinus

Unde ai prezentat un sinus cu 30Vvv ?!(văd că împarţi la 2,82 pentru efectiv aşadar sinus). Nu am remarcat prezentarea.

..................................................................................................................................................................................................................................................................

sigur Lăzăroiu sqw-10khz analizăm şi în raport cu sarcina din anod(am întrebat la rândul meu pagina10).Pentru un sq dat(în oscilogramă) pe o sarcină reflectată mică(600Ω-700Ω) posibil devenim mai pretenţioşi aşa cred/zic.

Nu poate fi onest să compar sqw-10khz pentru o sarcină reflectată10kΩ cu sqw-10khz pentru o sarcină reflectată 600Ω-700Ω.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări