Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Low Power LM3886

Blacksmith

Postări Recomandate

O siguranţă rapidă e rapidă, se arde în fracţiuni de secundă cum trece curentul peste valoarea ei, cu toleranţa de rigoare, să zicem 10%. Nici vorbă să reziste 1 secundă la de peste două ori jumate curentul nominal.

Poate FF-urile fac asa, dar F-urile rezista destul de mult. Te rog incearca si ai sa te lamuresti.

Link spre comentariu

Siguranțele rapide sunt rapide de la 2,75*Inominal în sus . La valori mai mici ( până la 2,1*Inominal) sunt la fel de lente ( uneori chiar mai lente ) ca cele lente.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Dar despre cablaj nu zice nimeni nimic ? :84

Vreau sa ma apuc sa-l fac... Sa nu va aud pe urma ca am bucle de masa sau mai stiu eu ce...

Nu sint sigur de traseul de reactie daca nu cumva e prea lung... ?

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Mda, după waţii chinezeşti era o chestiune de timp pînă să apară amperii chinezeşti şi piaţa să se adapteze. Mi-e frică să mă gîndesc ce siguranţe tip MPR de 250A ar produce ăia şi cum aş aştepta să-şi facă treaba cu stingătorul pregătit.

Ca să evit surprizele folosesc doar NOS-uri. Am un kil de siguranţe originale şi toate sint F, T şi numai una L. 

Link spre comentariu

Cablajul e praf.

Nu mi-o lua in nume de rau dar daca tot lucrez dublu placat de ce nu inghesui totul pe o placa?

Povestea cu dual mono? He, He!!

Despre sigurante poate ar trebui sa aruncam un ochi in PDF-ul circuitului.

Eu ce sigurante am testat  s-au cam brodit cu marcajul.

Spor sa ai si sa vedem si noi o realizare ca de vorbe.... toti suntem mesteri.

Link spre comentariu

N-am inteles nimic, decat ca.... "Cablajul asta e praf."  :85  De ce ? Nu se stie... Poate din cauza ca nu ne-am trezit bine dupa betia de revelion...

Link spre comentariu

Hai sa incerc asa cum spui tu sa comentez putin.

Pui cozi de decuplare SMD?

Pui rezistente pe raiuri SMD cand ai suficient loc sa pui rezistente de wataj.

Scoti doar masa pe o fata si nu te uiti la un plan de masa?

Iar faza cu circuitul scos pe spate este maxima.

Nu mai continui fiindca mi-e teama ca te luminez.

Nu stiu ce sa zic?

Parca tu intrebai ce parere avem.

Daca tot veni vorba de betie atunci acest cablaj e facut cum?

Sopr si promit ca nu ma mai bag!

Link spre comentariu

Mda, vad ca tu faci parte din aia care au ceva impotriva la smd-uri (de obicei din motive de nepricepere cu ele). Pai zi si tu acum, ce e mai bun in decuplare pe alimentare decat un condensator ceramic smd fara pini lungi ? E ideal pt asa ceva, iti spun eu ! Rezistentele de pe ramurile de alimentare sint de 12K fiecare. Prin ele trece un curent de 1,6mA si se disipa 33mW, iar ele sint de 1W. Iar nu vad care e problema daca sint niste rezistente mici, frumoase, elegant, cat de cat... ?

Nustiu ce tot dai zor cu planul de masa scos pe o fata.... Cablajul meu are toate traseele pe aceeasi fata. Poate te-a indus in eroare masa pe care am colorat-o eu in rosu ca sa se observe mai bine....  Iar... nu inteleg ce vrei sa zici cu "circuitul scos pe spate".... Chiar m-ai luminat sa stii.... :) E noaptea mintii ! 

Baga-te... dar nu doar in seama...

Link spre comentariu

La ultimul cablaj proiectat de la platforma SARA am folosit numai componente smd cu exceptia tranzistoarelor. SMD-urile chiar sunt mai potrivite in multe locuri fata de cele THT daca se doreste performanta extrema. Ieri am dat la facut cablajele unui amplificator nou de tip kit pe care il voi lansa luna asta sau luna viitoare. Dupa ce am citit postul lui Mircea ma felicit ca acest kit l-am proiectat aproape exclusiv cu componente THT. Am banuit bine ca se vinde mai bine kilogramul decat inteligenta. Dudikoff n-ai nicio greata, da-i bataie inainte ca e foarte bine. Te felicit ca ai pus integratul dedesubt, asa vei avea acces excelent la pinii sai ca sa-i masori caracteristicile. Singura grija la cablajele cu smd-uri este sa nu le flexezi dupa ce lipesti componentele pentru ca exista tendinta ca acestea sa crape fara sa observi.

Link spre comentariu

:rade: Te referi la asta ? http://www.elforum.info/topic/98795-cum-fac-un-led-sa-se-stiga-imediat-daca-alimentarea-scade-sub-un-anumit-nivel/?p=1102509

PS: Am o intrebare. Pasta termoconductoare nu este si electroconductoare ? Daca izolez LM-u cu o foita de mica si pun pasta pe ambele parti nu o sa faca scurt pe margini din cauza pastei ?

PS2: Potentiometrul asta o fi bun ? ca de Alps nu mai am bani... http://www.tme.eu/ro/details/6pso-10k/poten-axi-cu-pis-de-car-si-tura-uni/piher/pc-16-dh10ip06-10kb/#

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

:) Daca folosesti pasta termoconductoare clasica , industriala, n-ai nicio problema, nu conduce curentul electric. Daca te mananca in fund sa ai un transfer termic mai bun si folosesti pasta termoconductoare cu argint s-ar putea sa ai surprize neplacute. Daca radiatorul este izolat dpdv electric poti sa nici nu folosesti foita de mica.

Link spre comentariu

La 12W cat storci din el, chiar nu mai conteaza foita aia de kapton. Ar trebui sa functioneze destul de relax din pct de vedere termic. Eu am facut unul stereo alimentat la 2x36V, cu pasta china, radiatoare babane si n-am avut probleme. Insa integratele sunt originale. Spor... sunt curios de rezultat si daca o sa fi multumit de calitatea sa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări