zal Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Prea optimistă puterea ptr o singură lampă. 6P3S se descurcă mai bine. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2014 (editat) M-am hotarat sa fac cu LM3886, pentru 12,5W / 8 ohmi, Gain = 10, Alimentare = +/-17,5Vdc @full load, Vin max = 1V rms Urmeaza sa stabilesc schema... Editat Decembrie 22, 2014 de Dudikoff Link spre comentariu
fritz_vali Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Mda pacat, ai spus ca iti trebuie doar 5 W si se pare ca ai folosit tot lm3886. Nu am zis ca nu e bun LM3886 dar acela poate mult mai mult de atat. Succes in realizarea amplificatorului. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Da, m-am indragostit de LM-ul asta... ca am vazut ca e tare laudat... Pai am zis 5W dar nu merge la mai putin de 12,5W (daca o merge si atat) ca trebuie sa scad prea mult alimentarea si gainul. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Poţi să-i faci şi amplificare subunitară, nu va păţi nimic (x0,5...0,1), la amplificare prea mare devine instabil, prinde posturi de radio sau oscilează, ca orice alt amplif (x50...100) şi vei auzi în difuri toate zgomotele parazite din calculator (ventilatoare, harduri, floapa...). Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Sa inteleg ca v-ati jucat cu aceste CI-uri si ati ajuns la concluzia ca sunt instabile. Ne puteti arata o aplicatie a dv ? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Altceva am scris mai sus. Instabilitatea la amplificări mari se poate rezolva prin micşorarea benzii de frecvenţă şi decuplări ferme în jurul amplifului. Evident că-ntr-unul cu componente discrete e mai uşor. Majoritatea amplifurilor folosesc o amplificare în jurul a x30. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Pai cum fac sa prind un post de radio cu amplificatorul meu pe baza de LM3886? Ce ma sfatuiti sa fac? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Amplificare exagerată, fire lungi la intrare, montaj în aer, lipsă decuplări. Nu va funcţiona ca un aparat de radio, dar poate prinde în anumite condiţii subarmonici din benzile de UL şi UM sau alţi paraziţi. ............... Nu ştiam că şi integratele astea sînt ptr amplifuri de mare calitate. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Am incercat toate astea dar nu prinde nimic. Ce mai pot face? Nu va sfiiti sa ne aratati din realizarile dv cu acest integrat. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 E defect. .................... Ce amplificare foloseşte schema? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Nu-i defect. ......................... x20 Puteti spune ca nu aveti experienta cu acest tip de Ci. Nu sunteti primul care vorbeste de dragul de de a se auzi.. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 x20 e insuficient ptr un amplif, folosiţi cu încredere recomandarea maximă din pdf. ................. Într-adevăr, de cînd mă ocup exclusiv cu lămpi am început să uit de silicoane şi de problemele lor eterne, dar e ca mersul pe bicicletă. Eu scriu de dragul să mă citesc, am o mare satisfacţie. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Iata si chema.... Mai bine lasati offtopicul si dati-va cu parerea despre schema. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 Eu nu cunosc integratul dar cine a desenat schema asta ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum