atupi Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 (editat) Este de vanzare chiar pe site: http://www.neurochrome.com/product/modulus-86/ si este 65$ cablajul nepopulat. http://www.diyaudio.com/forums/vendors-bazaar/262273-modulus-86-composite-amplifier-achieving-0-0004-thd-n.html Daca vrei o aplicatie mai speciala cu 3886 poti incerca varianta asta: http://www.diyaudio.com/forums/group-buys/229358-my_ref-fremen-edition-interest-group-buy.html L-am facut si suna f bine. Editat Februarie 26, 2016 de atupi Link spre comentariu
clausnc Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Lm3875 e mai bun ca sunet. Piesele si in special alimentarea vor face diferenta. Link spre comentariu
clausnc Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Din cum pui problema e clar ca mai ai mult pana departe. Aceleasi boxe de 50 lei sau de 2000eur? Ca sursa de semnal ifhone sau cd player de 2000eur? Cabluri de la mediagalaxy sau din gama de pret scumpa? Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Pai bănuiesc ca toate cele enumerate trebuie sa coste, separat, peste 2000euro, inclusiv cablurile pt ca altfel cum mai putem face comparație între doua amplificatoare realizate cu banii de buzunar. Link spre comentariu
clausnc Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 (editat) Pai bănuiesc ca toate cele enumerate trebuie sa coste, separat, peste 2000euro, inclusiv cablurile pt ca altfel cum mai putem face comparație între doua amplificatoare realizate cu banii de buzunar. Clar aceste lm nu au performante din aceasta gama dar implementate corect sunt superioare tonelor de gunoaie de amplificatoare noi sau sh. (implementate cum am citit prin topic sansele de a se ingloba in tonele de gunoaie e maxima). De ex eu am folosit Lm3875 in configuratia neinversoare (cea care ofera performantele maxime dar atentie la offset). Fiecare montaj in afara de amplificatoare are cate doua punti discrete cu MUR860 si cate doi condensatori de filtaraj de 2200uf in imediata apropiere.(pacutele au 3x5cm ). Am folosit doua transformatoare toroidale pentru configuratia dual mono , fiecare cu cate doua alternante separate. Deci masa e virtuala si e pe placute urmand a fi separata de carcasa cu o rezistenta de 10R si doua diode montate paralel dar insens conrar. E complet mut in ceea ce priveste zgomotul de fond cu toate ca am folosit acesta implementare intr-un amplificator technics su-a900 decedat din care am pastrat majoritatea functiilor (mai putin corectiile care erau inseriate pe semnal si trebuiau alimentate separat). p.s. Vezi compromisul alimentarii ales de userul Vlad228 pentru amplificatorul SARA cu toate ca avea la dispozitie varianta prezentatata mai sus.(nu mai zic de alegerea unor condensatori shamwa de 2000ore fata de BC de 12000ore cu preturi asemanatoare) Editat Octombrie 29, 2017 de clausnc Link spre comentariu
clausnc Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Deci...pana la urma le-ati ascultat in acelasi set-up sau doar ati emis o parere despre doua evenimente distantate in timp si spatiu? Eu acum ceva timp am emis o parere despre configuratia din datasheet a lui lm3886 in paralel cu tda1514 pe care le-am ascultat si eu si un prieten pe boxe diferite , dar ambii am ajuns separat la aceeasi parere: ca tda1514 suna mai viu. Raspunsul meu anterior era ceva de genul: "Ghici ciuperca ce'i?" Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Distorsiuni mai mici decât în datasheet se pot obtine cu bucle de reactie multiple. Dar pentru aste e necesar un operational cu performante pe masura. Dar sa nu uitam ca THD nu e totul. Mai ales ca se masoara în regim stationar. Si n-am auzit sa asculte careva o sinusoida constanta. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Te referi la asta? Stiu pe cineva care a ascultat aceasta implementare a lui LM3886 si a ramas placut impresionat. E o implementare care creste artificial impedanta de iesire apropiindu-se de comportametul tuburilor din punctul asta de vedere. Link spre comentariu
clausnc Postat Octombrie 29, 2017 Partajează Postat Octombrie 29, 2017 Pai ati reeditat dupa mine.E ok.Citesc acum Totusi ce v-a facut sa afirmati ca este superior lui lm3886? Am vazut ca varianta neurochrome , spre exemplu , pretinde distorsiuni din alta lume cu trei zerouri mai mult decat datasheet-ul, ceea ce eu nu pot crede sub nici o forma, decat daca e masurat thd-ul cu nu-sh ce placa de sunet "mai performanta" decat AP system 2, care el insusi nu poate masura ce pretind aia. Ma interesa raspunsul lui Atupi, care din cate vad nu prea mai activeaza pt ca schema facuta de el , Ref Fremen are o configuratie foarte diferita de datsheet. THD-ul de la amplificatorul YBA (am vazut intr-un subiect alaturat ca s-a incumetat cineva la asa ceva) cred ca e mai prost decat la acete CI. E un bun exemplu pentru ca nu exceleaza aproape la nici un parametru tehnic dar sunetul e din liga hi-end. (asa e si pretul ;in jur de 15000eur). Studiaza schema interna de la lm3875 si lm3866 si vei vedea unde s-a facut compromisul. La implementari simpliste nu mai conteaza. E mai puternic cu distorsiuni mai mici; de restul se ocupa departamentul de marketing. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum