Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Low Power LM3886

Postări Recomandate

Acum că depănăm amintiri în miez de noapte la gura caloriferului, prin 1997 am păţit să se ardă un tv Philips de la o descărcare misterioasă. Marea mea spaimă cînd am descoperit, a fost să nu mi se fi stricat şi linia JVC de care eram foarte mîndru, cumpărate toate componentele noi. Scoteam semnal din tv ptr a-l amplifica cu Dolby Surround, fiţe. Noroc că legasem la calorifer. Tv-ul prezenta un şanţ pe cablaj între borna de reţea şi mufa Euroscart, chiar dacă între sursă şi restul plăcii era un spaţiu gol pe cablaj. Evident că tv-ul avea la mufa de reţea şi cond de cîţiva nF, dar...

Link spre comentariu

Sesebe, caloriferul este impamintarea cea mai sigura pentru mine, cel putin la mine in bloc.

Nu exista polipropilena, si alte chestii "separatoare electric" in subsolul tehnic.

Poate sa trasneasca direct pe calorifer si sa tii mina pe el, rezistenta electrica este atit de mica incit pot aprinde si un bec de 5000W cu caloriferul pe post de NUL.

Intr-o zi am masurat circa 4-5Vac diferenta de potential intre impamintarea de la tablou (fir cupru 4mm^2), si calorifer, nu stiam de unde am brum pe linia audio...

Am legat impamintarea pe calorifer de atunci si asa a ramas.

0 probleme de aparatura electronica defectata.

Vecinul si-a dus de 2 ori PC-ul la garantie cu placa de retea dusa cind a trasnit pe bloc sau in apropiere, si foloseste prelungitor cu impamintare din priza de la baie, montata de mine (schimbata), impamintarea verificata, totul ok, special pentru PC deoarece in dormitor nu exista circuit de impamintare, doar baia si bucataria au conductor de impamintare.

Fiecare cum se descurca.

Link spre comentariu

Nu mai ştiu ce amplificare ai lăsat pînă la urmă, dar poate e prea mare şi/sau trafo de reţea influenţabil (miez mic). 

..................

Mai dau un exemplu ciudat: cu amplifurile în mijlocul camerei, pe covor, aveam zgomot mai mare decît pe masă. Explicaţia am găsit-o în firele de lumină ale vecinului de jos, ce trec prin planşeul meu. :)

Link spre comentariu

Sau diferenta de potential intre impamintarea electrica de apartament si plasa de Buzau din plafoanele de beton, culmea, legata la impamintare prin sudura scheletului metalic de fier beton.

Poate si de aia lipseste IGRASIA din blocul unde locuiesc, OD, construit in anii 1965..

Link spre comentariu

Inca un amplif aruncat la gunoi.... :84

In momentul asta chiar nu mai am nici un amplif la care sa ascult....

Eu ti-am spus ce trebuie sa faci dar daca preferi sa-l arunci la gunoi ....n-ai decit. Imi pare rau ca nu stam in aceeasi localitate ca-l recuperam eu de la gunoi..... :wretre

Regindeste si refa conexiunile de masa. Pune si perle de ferita (cit mai multe).

Eventual cauta pe net cum se mai pot lega masele intr-un amplificator.

Link spre comentariu

N-ai decit sa crezi ce vrei.

La mine la DAC asta a fost rezolvarea si se auzea fiecare intrerupator din casa si poate si de la vecini. Nici la mine nu era pic de brum.

Ps: tine cont ca DAC-ul meu are izolata galvanic partea digitala de intrare de partea analogica de iesire.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Chestia cu "n-am brum, dar imi intra mizeriile din retea" mie imi miroase a traf de retea cu izolatie primar-secundar compromisa, asa pateam  la un radio "Carmen 3" care avea autotraf, impedanta sursei de alimentare era incredibil de ridicata, in ciuda cond. electrolitic, in functie de aparatele din priza mergea ori fosgaia sinistru.

Masa in stea, a tuturor "jucarelelor" din cutia metalica, sa fie legata cu UN SINGUR FIR la cutie!

Atentie la mufele acelea, atat RCA-urile+jack-ul, cat si ciudateniile pentru boxe(chiar, ce-s mufele alea?!) sa nu atinga de carcasa cumva...

Altminteri, amplificatorul a iesit superb, felicitari Dudikoff!

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări