Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Low Power LM3886

Blacksmith

Postări Recomandate

Misa, e f corecta schema ta, dar dupa cum am prezentat si in topicul celalalt cu 3886, rezistentele sunt in cascada, cu un raport dintre ele de 10.

E.g. Pot de 1k, Zin 10k. Amplificarea nu are de suferit (prea mult).

E cam singurul mod in care pot pune un potentiometru fara mari influente. Evident se prefera cu buffer, dar nu i-am vazut rostul.

Asta e ampliful meu, o punte facuta dintr-un neinversor si inversor. Ca folosesc rezistente mari,nu ma deranjeaza. Am un offset de vreo 30mV, dar din cauza ca nu am stat sa tatonez rezistenta de pe In+ catre masa.

Link spre comentariu

Da, stiu ca se poate face un asemenea compromis, dar NU inteleg care e motivul pentru care ar alege cineva modul inversor de functionare. Castigam ceva in plus? Apoi numarul B: daca pui potentiometru de 1K (sau in zona) mi se pare cam mica impedanta de intrare. Nu mai e un amplificator "universal".

Link spre comentariu

Sincer nici eu nu il inteleg intr-un montaj simplu, decat pt cei care le pute sa aiba electrolitice. Intr-unul dinasta cu o impedanta stabilita la vreo 33k ii ajunge un 4.7u mkt.

Iar cu potul il pui de 5k si ai rezolvat intrarea universala.

Doar din acest motiv am dat aceasta sugestie. Sau se pot folosi impedante mari si atunci valoarea condului de pe reactie scade.

Alte avantaje nu ii vad.

Mie mi-a trebuit pt montajul in punte.

Link spre comentariu

............. dar NU inteleg care e motivul pentru care ar alege cineva modul inversor de functionare. Castigam ceva in plus? 

Hmmm , da se castiga la distorsiunile de mod comun.

Link spre comentariu

Secretul consta in modul diferit de gestionare a buclelor de reacție negativa ...

Să nu uitam de impedanțe , de amplificarea in bucla deschisă sau de polii la anumite frecvente si castigul in acele puncte pe grafic .

Desigur , unii pot înțelege despre ce e vorba , altii nu .

Link spre comentariu

Ambele intrari stau intotdeauna la 0V la topologia inversoare fata de topologia neinversoare la care ambele intrari se plimba dupa tensiunea de intrare.

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

Si de ce ar influienta asta distorsiunile? In toate celelalte "zone" ale amplificatorului cit si a celor dinaintea lui se "plimba" tensiunea. La inversor nu se plimba tensiunea ci se plimba curentul de intrare. Asta nu afecteaza distorsiunile circuitul dinainte? Si despre ce diferente (eventual) am putea vorbi?

Da, "plimbarea" tensiunii e afectata de capacitati parazite iar "plimbarea" curentului e afectata de inductante parazite.

Oricum, schemele propuse la postul #349 sunt MULT inferioare shemei de catalog a lu' 1875. Sunt facute pe principiul - Daca tot avem un monolit cu distorsiuni 0.015% la 20W, usor de implementat, hai sa complicam la maxim tot - . Decit sa faci asa ceva mai bine faci Sara sau Quasar (ca sa dau exemple realizate pe forum, nu copy/paste)

Oricum, postul #349 e "foarte bun" ca exemplu pentru cineva care vrea sa invete despre ce-i ala buffer... :57  (cu "milioane" de reactii negative peste "buffere" care de fapt NU sunt buffere   :rade: )

Schema asta: http://postimg.org/image/qw8c5w8s5/  (din#349) as numi-o "Audiophile Masturbation Amplifier".

Link spre comentariu

Sunt 2 zone din care apar distorsiunile de mod comun. Din zona rejectiei de mod comun si din zona efectului Early ale tranzistoarelor etajului de intrare. De aceea pentru minimizarea lor este recomandabil ca integratul sa fie alimentat la tensiune cat mai mare cu putinta daca se foloseste intrarea neinversoare.

Link spre comentariu

Oricum, postul #349 e "foarte bun" ca exemplu pentru cineva care vrea sa invete despre ce-i ala buffer... :57  (cu "milioane" de reactii negative peste "buffere" care de fapt NU sunt buffere   :rade: )

Schema asta: http://postimg.org/image/qw8c5w8s5/  (din#349) as numi-o "Audiophile Masturbation Amplifier".

Foarte colorata axprimarea...n-am ce spune, dar macar ai inteles si poti sa explici ce anume vroiau sa obtina cu schema asta de m....audio?

Banuiesc ca de ascultat nu a ascultat-o nimeni pe aici ca sa spuna si cum suna....

Link spre comentariu

De parca conteaza parerea lui misa sau a mea ... pentru cei ce doresc o " altfel " de informatie , au sansa  sa se informeze .

Pentru ceilalti , nu va conta nimic in afara de revista Tehnium  .

Link spre comentariu

Foarte colorata axprimarea...n-am ce spune, dar macar ai inteles si poti sa explici ce anume vroiau sa obtina cu schema asta de m....audio?

Banuiesc ca de ascultat nu a ascultat-o nimeni pe aici ca sa spuna si cum suna....

Proiectantul a vrut sa lege in paralel 2 integrate finale 1875 SI sa le cuprinda pe AMANDOUA in ACEEASI bucla de reactie negativa. Totodata a vrut ca amplificatorul sa functioneze si in CC, drept pentru care a prevazut un circuit servo. Principial ideea e buna, DAR ceea ce nu-mi place mie e conexiunea dintre IC5 si IC2 (respectiv IC8 si IC10), conexiune ce propaga si amplifica defazajele si distorsiunile. (ce am scris pina acum se refera la una din ramuri)

Dupa aia, a conectat in punte cele 2 ramuri, pentru marirea puterii. Eu personal nu sunt adeptul conexiunii in punte numai in cazuri exceptionale, cind tensiunea de alimentare nu e suficienta pentru obtinerea puterii necesare.

A folosit configuratia neinversoare, cu defazor IC6.

Daca te mai intereseaza ceva, iti raspund cu placere in limitele cunostintelor mele. Iti dai seama ca nu am chef sa fac analiza amanuntita asupra unei scheme pe care probabil nu am sa o realizez niciodata, chiar daca e perfect "functionabila". Oricum, nu ai prea mare lucru de analizat. Vezi ca in cel putin un loc, pe una din scheme, sunt notate gresit intrarile operationalului. (+ -)

Mai mult, aceasta schema putea fi desenata MULT mai inginereste, in asa fel incit sa te prinzi dintr-o privire "ce-i cu e ea". E simetrica, deci putea fi desenata simetric. Mie imi spune multe modul de desenare a unei scheme...

Desi par off topic comentariile despre 1875, schema e perfect valabila si pentru 3886, bineinteles cu conectarea corecta a pinilor.

Limbajul colorat ma caracterizeaza.  :dffe  (Parerea MEA conteaza   :rade:  )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări