elektronu85 Postat Martie 25, 2015 Partajează Postat Martie 25, 2015 Mda, o idee EXCELENTA!!! E atat de simpla ca nu stiu cum de nu mi-a venit si mie prin minte... multumesc si eu d-le Victor!!! Chestii simple dar de efect si care fac diferenta, in felul acesta bulca de masa piere ca prin farmec... trebuie bagata bine la bila ideea asta, se poate adapta in sute de situatii. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 25, 2015 Partajează Postat Martie 25, 2015 (editat) Daca veti aprecia efortul meu de popularizare a schemelor de calitate , totul este ok , daca nu , trebuie sa acceptati semnatura userului @zal , este perfect valabila si in cazul meu . Dudica , nu pot sa cred ca in acest interval de timp in care ai stat in umbra , chiar daca ai depasit greutatile vietii , nu ai retinut nimic din efortul nostru pe acest forum . Nu strica sa revezi posturile mai vechi , unele au scapat de la castrare . Stii foarte bine ca noi suntem alaturi de tine si te sprijinim ori de cate ori soliciti ajutorul nostru . Asteptam comentariile tale privind rezultate maxime dupa punerea la punct a amplificatorului tau . Auditii placute si succes in constructia amplificatoarelor de inalta calitate ! Editat Martie 25, 2015 de Victor 1 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 25, 2015 Autor Partajează Postat Martie 25, 2015 Din pacate rezistentele de 10 ohmi nu mai pot sa le pun acum ca e deja facut cablajul. Sa leg decat o masa la un canal si pe cealalta masa s-o las in aer in partea dinspre amplificator ? Link spre comentariu
elektronu85 Postat Martie 25, 2015 Partajează Postat Martie 25, 2015 Pai sunt doua solutii dupa parerea mea. Ambele solutii implica din pacate sectionarea cel putin a unui traseu de masa de pe cablaj: 0 prima solutie ar insemna sectionarea traseului de masa dupa condensatorii mari de filtraj, dupa care se va crea star groundul cu un surub izolat electric fata de carcasa dupa indicatiile mele de mai sus, in acel surub vor fi aduse cate un fir lipit pe fiecare cablaj dupa condensatori pana la punctul de sectionare si in felul asta se va egaliza potentialul de masa al celor doua placute de amplificatoare. Surubul se va amplasa fizic pe cat posibil intre cele doua module la distanta egala fata de acestea, dupa care tot din acest surub vor pleca doua fire care se vor lipi cate unul pe fiecare placuta dupa punctul de sectionare spre amplificator, de preferinta cat mai aproape posibil de amplificator, iar restul conexiunilor de masa se vor realiza in steaua de masa dupa indicatiile anterioare. Inca o precizare aici, dupa ce se fixeaza surubul pe carcasa, se va procura o cosa cu inel cu diam interior corespunzator surubului folosit(ideal ar fi un surub M6, ofera suprafata de contact ca lumea), pe acea cosa se va lipi o rezistenta de 10ohmi la cativa wati, celalat capat al rezistentei se va cositori daca se poate direct pe carcasa, iar daca nu se va folosi o alta cosa si o bucata de conductor pana la un surub accesibil al carcasei. Dupa aceasta operatie se vor face toate celelalte conexiuni de masa mentionate anterior, ideal ar fi sa se procure niste papuci cu inel sertizabili pe fir, sau in cel mai rau caz se va folosi conductor litat si se vor creea ochiuri pe dupa surub, care ulterior se vor cositori inainte de a se monta definitiv. in acest caz se vor intercala si cateva saibe metalice, ideal ar fi firul si saiba, dar macar la doua fire o saiba plata. Cea de-a doua solutie ar presupune intreruperea traseelor de masa de pe cablaj corespunzatoare astfel incat lipind cate 2 rezistente de 10 ohmi direct pe cablaj, sa se realizeze intreruperea buclei de masa ca in schema dlui Victor. Intreruperea se poate face simplu cu un cutter taind traseul respectiv de 2 ori cu lama cutterului la 45 grade fata de planul placii si in sens contrar, in felul acesta se realizeaza o intrerupere sigura si eficienta a traseului.Si in acest caz se recomanda respectarea indicatiilor de mai sus in ceea ce priveste realizarea stelei de masa. Alegerea iti apartine, in primul caz ai de facut doua intreruperi, in al doilea ai cel putin 4 intreruperi de facut; sau daca vrei mai poti cere si alte pareri poate apar idei mai bune decat ale mele. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 25, 2015 Autor Partajează Postat Martie 25, 2015 Cablajul e in asa fel facut incat nu pot separa masa de semnal de masa de putere ca sa pun rezistenta de 10 ohmi nici daca tai traseul. Si oricum nu le mai desfac iar ca sint prinse pe radiator cu mica si cu vaselina..... Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Apoi aia ti-am scris din primele posturi, dar tu ai stiut mai bine. Avem si sectiune dedicata, dar lenea sa o citesti si sa o pricepi e prea mare. Acum macar te-ai prins, data viitoare o sa faci mai bine. Link spre comentariu
zal Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 (editat) Sînt diverse variante de tratare a traseelor de masă în amplifuri şi depind mai ales de construcţia fizică a fiecărui amplif, nu există o soluţie universală, doar cine a muncit cu mînuţele lui cunoaşte, altfel sînt uşor de postat poze de pe net. Dau doar cîteva exemple: primul e cel cu masa peste tot, practic şasiul e traseul de masă al tuturor etajelor şi al sursei de alimentare, al doilea caz e cel al masei care se transmite de la sursa de alimentare - amplif final - preuri - intrări (izolate de şasiu). Sînt apoi diverse combinaţii de trasee de masă ptr fiecare etaj. În final se alege varianta ce oferă cea mai bună eliminare a zgomotului. Editat Martie 26, 2015 de zal Link spre comentariu
maxente Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 (editat) Dar daca s-ar trage masa de semnal direct din mediana trafului printr-o rezistenta de 10R la mufele de pe panou, n-ar putea merge ? Ma refer la mediana trafului de acolo de unde se bifurca masa catre cele doua module si tot de acolo vine masa si la sasiu Editat Martie 26, 2015 de maxente Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 In varianta cu sasiul fiind masa, carcasa metalica a trafului e tot direct la sasiu? Eu nu reusesc sa scot o ultima urma de brum (infima, dar prezenta) si ma intreb ce sa-i mai fac.Nu sunt acasa si nu pot pune poze cu ampliful. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 26, 2015 Autor Partajează Postat Martie 26, 2015 Sa fac asa ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 (editat) Ce mai spune gog....... http://web.mit.edu/~jhawk/tmp/p/EST016_Ground_Loops_handout.pdf http://www.ti.com/lit/an/sloa143/sloa143.pdf http://www.celectronics.com/seminar/sample/IEEE11-9-05.pdf Editat Martie 26, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Imaginea este partial corecta si pentru a veni in intampinarea unor indicatii pretioase pentru deparazitare, solutia ar fi urmatoarea: 2 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 28, 2015 Autor Partajează Postat Martie 28, 2015 (editat) Pe masa de operatie... Nu se mai termina frate.... E inghesuit ca dracu. Daca gresesc ceva si trebuie sa modific imi ia trei zile sa-l fesfac si sa-l fac la loc. Editat Martie 28, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 28, 2015 Partajează Postat Martie 28, 2015 Felicitari din partea mea. Sunt putine realizari recente dar foarta multa vorbarie. O rearanjare a firelor ar fi de preferat. Spor, Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 28, 2015 Autor Partajează Postat Martie 28, 2015 Pai vorbaria (teoria) e baza, nu pot sa te apuci faci fara sa cercetezi inainte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum