Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Low Power LM3886

Blacksmith

Postări Recomandate

Care cabluri sa le torsadez, de 220 sau de semnal ? Legaturile de semnal in interiorul amplifului le fac cu cablu ecranat. Dar butonul ON/OFF cade exact langa intrarea unui canal. Posted Image

Butonul este un simplu intrerupator pe care il inseriez cu unul din firele de 220V. Pentru ce sa pun condensatorul ala ?  ca nu inteleg ce face...

Link spre comentariu

Cele de alimentare le torsadezi (poti sa faci asta si cu cele de semnal daca ti le faci singur). Poti eventual sa pui un inel de ferita pe ele.

Daca imi amintesc corect condensatorii de genul ala au rolul de a prelua din zgomotul de inalta frecventa.

Link spre comentariu

Torsadarea se referea la cablurile de tensiune alternativa pana la traf, de la traf la punte, si la cele de tensiune continua; se reduce astfel campul parazit radiat.

Editat de shambala
Link spre comentariu

Mai am o nelamurire. Masa amplificatorului trebuie legata neaparat la impamantare ? Ce se intampla daca nu o leg ? In amplif va fi legata oricum impamantarea de la priza + carcasa + masa amplif, dar poate nu am intotdeauna priza cu impamantare disponibila.

P.S: Nu ma trimiteti sa citesc "Legaturile electrice in amplificator"

Link spre comentariu

Nu e primul amplificator pe care il fac, si de fiecare data m-am lovit de aceeasi problema nenorocita pe care nu reusesc sa o inteleg orice as face: buclele de masa. Posted Image Nu incercati sa-mi explicati ca e in zadar. Vreau doar sa va intreb o chestie. La ampliful asta vreau sa-i pun ca mufe de intrare 2 rca-uri si in paralel cu ele o mufa jack mic stereo. Evident, vor fi folosite pe rand, ori rca-ul ori jack-ul in functie de ce cablu am. Acum... daca o sa conectez pe jack, el are un singur fir de masa si e ok, dar daca folosesc rca e cate o masa la fiecare fir si daca sint legate amandoua nu se creaza o bucla de masa ? E posibil sa vorbesc prostii, nustiu. Dar mi se pare aiurea si sa intrerup masa la un fir si sa il las asa fara ecranare....

Link spre comentariu

Nu e primul amplificator pe care il fac, si de fiecare data m-am lovit de aceeasi problema nenorocita pe care nu reusesc sa o inteleg orice as face: buclele de masa. Posted Image Nu incercati sa-mi explicati ca e in zadar. Vreau doar sa va intreb o chestie. La ampliful asta vreau sa-i pun ca mufe de intrare 2 rca-uri si in paralel cu ele o mufa jack mic stereo. Evident, vor fi folosite pe rand, ori rca-ul ori jack-ul in functie de ce cablu am. Acum... daca o sa conectez pe jack, el are un singur fir de masa si e ok, dar daca folosesc rca e cate o masa la fiecare fir si daca sint legate amandoua nu se creaza o bucla de masa ? E posibil sa vorbesc prostii, nustiu. Dar mi se pare aiurea si sa intrerup masa la un fir si sa il las asa fara ecranare....

leaga masele de la RCA si cel de la JACK intre ele... si cu un singur fir dute la masa de semnal.

Editat de viperash
Link spre comentariu

Nu e vorba de firul de la mufa la cablaj, e vorba de bucla care se creaza intre sursa de semnal si amplificator prin cele 2 fire de masa. Zic si io, nustiu daca o fi asa...

Link spre comentariu

Atunci mergi pe varianta sugerata mai sus. 

Totusi ma indoiesc ca vei avea zgomot sesizabil daca folosesti cabluri si mufe de calitate, dar sa isi dea cu parerea si cei care au experienta in asta.

Link spre comentariu

Eu nu sunt expert dar dupa parerea mea zic ca nu e atat de important firul ala de masa din cablul de interconectare dintre aparate pe cat e mult mai important sa nu existe bucle de masa in INTERIORUL amplificatorului. Firul ala de masa de care spui nu n-ar trebui sa creeze bucla de masa, el are rolul doar de a intregi calea de curent intre sursa de semnal si amplificator. Bine, acuma daca e sa o luam si pe aia dreapta daca exista dezechilibre mari de impedanta intre iesirea sursei si intrarea amplificatorului pot sa apara niste distorsiuni. Fa un experiment, dezlipeste firul de masa de la firul de intrare dintr-un modul, exact din placa si daca ai posibilitatea fa acelasi lucru cu firul de masa din sursa, adica desfa conexiunea de masa din mufa de iesire a sursei de semnal. Dupa asta da drumul la amplificator cu cablul conectat la amplificator si neconectat la sursa de semnal si vezi ce se intampla, daca apar oscilatii sau zgomote parazite. Daca nu apar zgomote pana aici, cupleaza cablul si la sursa si verifica iar fara semnal muzical ce se intampla daca apar zgomote, dupa care incearca si cu muzica sa vezi cum se aude. Revino cu rezultatele si dupa aia mai vedem. Asta e doar parerea mea... o sugestie....

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Eu nu sunt expert dar dupa parerea mea zic ca nu e atat de important firul ala de masa din cablul de interconectare dintre aparate pe cat e mult mai important sa nu existe bucle de masa in INTERIORUL amplificatorului. Firul ala de masa de care spui nu n-ar trebui sa creeze bucla de masa, el are rolul doar de a intregi calea de curent intre sursa de semnal si amplificator. Bine, acuma daca e sa o luam si pe aia dreapta daca exista dezechilibre mari de impedanta intre iesirea sursei si intrarea amplificatorului pot sa apara niste distorsiuni. Fa un experiment, dezlipeste firul de masa de la firul de intrare dintr-un modul, exact din placa si daca ai posibilitatea fa acelasi lucru cu firul de masa din sursa, adica desfa conexiunea de masa din mufa de iesire a sursei de semnal. Dupa asta da drumul la amplificator cu cablul conectat la amplificator si neconectat la sursa de semnal si vezi ce se intampla, daca apar oscilatii sau zgomote parazite. Daca nu apar zgomote pana aici, cupleaza cablul si la sursa si verifica iar fara semnal muzical ce se intampla daca apar zgomote, dupa care incearca si cu muzica sa vezi cum se aude. Revino cu rezultatele si dupa aia mai vedem. Asta e doar parerea mea... o sugestie....

Fara ca masa de la rca la intrare amplificator , se aude distorsionat (usor infundat , cu noduri..) , iar fara semnal nu face diferenta mare la zgomot. In interior se face diferenta...

Parerea se bazeaza pe experiente facute pe mai multe tipuri de amplificatoare si este la modul general.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări