Blacksmith Postat Ianuarie 31, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 (editat) ... nu cred ca performantele unui amplificator precum cel care face obiectul acestui topic sunt suficient de mari... Da, este un amplif de kkt. Numai alea pe care le faceti voi sint super meseriase... Editat Ianuarie 31, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 " Gogoasa " este scoasa din context ... te superi degeaba . Ce , strica sa aiba si filtru de retea ? Cu ce ar putea afecta negativ amplificatorul ? Discutia asta este exact ca si cele legate de utilitatea apei sfintite : nu ajuta , dar nici nu strica ! Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Asa cum bine zice Victor, fraza aia e scoasa din context de catre tine Dudikoff, ( repede iti sare tandara...), una am incercat eu sa subliniez si alta ai inteles tu, dar n-are nimic se mai intampla, crezi ce vrei. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 31, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Prima data eu am intrebat cum se comporta filtru daca bag amplifu intr-o priza fara impamantare. Asta ma interesa mai mult. Dar daca nu protejeaza ampliful ci reteaua, nu-l mai pun, da-l dreacu. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Cum se comporta ... hmmm ... daca montezi filtre antiparaziti , datorita unor condesatori interni ( intre faza - impamantare si intre nul - impamantare , depinde cum il bagi in priza ) poti avea neplacuta surpriza sa " piste " carcasa daca nu o impamantezi corect . Nu e mortal , dar e neplacut ! Unii patesc acest lucru daca ating partile metalice ale carcasei PC care contine un astfel de filtru , producatorii fiind obligati de norme internationale privind EMI sa monteze asemenea filtre daca se foloseste pentru alimentare SMPS . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 31, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 E clar. Mai bine fara. N-am stiut ca se foloseste doar la SMPS. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Concluzii greşite trase din miştocării, se foloseşte oriunde ai posibilităţi de montare. Crezi că degeaba am scris să pui un cond de valoare mai mare la ieşirea filtrului? Mai scapi de pocnituri şi alte zgomote brute de pe reţea. E adevărat că nu are treabă cu deformarea sinusoidei. Dacă eşti curios cum se comportă conectat cu o priză fără împămîntare, află că îşi creează o împămîntare din firul de nul, printr-unul din cond ceramici. E acelaşi lucru cu a-l monta în amplif, între un fir de reţea şi şasiu, urmat apoi de fazarea cu reţeaua. La început nu existau întrerupătoare, apoi au apărut şi azi sînt ceva banal, la fel şi cu filtrele astea. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Cel mai fain daca tii mana pe teava de la incalzire si cealalta o pui pe carcasa echipata cu filtru. Efect garantat. Sa nu incerci noaptea. Vei trezi vecinii cu injuraturi! Deci, filtrul ala e degeaba, care este. Ampliful tau nu produce zgomot, si nici zgomotul nu prea ajunge la el, daca toate legaturile sunt facute corect. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 31, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Poate aruncati un ochi si pe schema mea de vu-metru de aici http://www.elforum.info/topic/99423-vu-metru-cu-lm3915-60db/page-5 ca abia am terminat-o si vreau sa ma asigur ca e totul in regula sa ma apuc s-o fac. Dar sariti direct la ultima pagina ca restul nu e interesant ce s-a discutat. II fac reclama aici ca pe sectiunea aia de Accesorii Audio nu intra nici dracu. Stau si vorbesc de unul singur pe acolo.... Sper sa nu se supere nimeni. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 10, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Vreau sa pun un electrolitic de 33uF/50V in paralel cu condul de intrare. Cum trebuie sa-l conectez ? Ma refer la polarizare. Offsetul sursei poate sa fie si pozitiv si negativ asa ca, dupa mintea mea, eu nu inteleg cum s-ar putea pune electrolitic aici... Editat Februarie 10, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 De ce vrei sa faci asta? Pune-l oricum, vezi daca observi vreo diferenta. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 10, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Deci sa-l pun oricum in speranta ca offsetul va fi foarte mic si chiar daca va polariza invers electroliticul nu se va intampla nimic ? Vreau sa-l pun pentru ca si sursa de semnal s-ar putea sa aiba un cond pe iesire care va veni in serie cu condul din amplifu meu si va micsora capacitatea totala. Editat Februarie 10, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Stai linistit, valoarea acelor condensatori de iesire este suficient de mare incit sa NU afecteze raspunsul la frecvente foarte joase. Daca iti eeste teama de polarizare inversa, poti incerca un nepolarizat acolo, se gasesc si de 10uF/63Vcc la dimensiuni foarte OK. Intreaba-l pe colegul Zal, parca in o postare de-a dinsului am vazut niste superbi Wima, o punga plina. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) De regulă cond electrolitic polarizat se montează cu plusul spre direcţia din care poate veni tensiunea. Cum la intrare ai rez la masă ce descarcă orice cond, plusul va fi către integrat, trz din diferenţial pot avea o tensiune reziduală în baze. E simplu. ................. Punga cu cond era o poză de pe net. Editat Februarie 10, 2015 de zal Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 10, 2015 Autor Partajează Postat Martie 10, 2015 A venit timpul sa-l pun la cutie.... si am o problema. Intrerupatorul de ON/OFF (pe 220V) vreau sa-l pun pe panoul din fata (pentru ca il aprind si-l sting in fiecare zi). Pentru asta, trebuie sa trec cu cablurile de 220V pe langa placa amplificatorului, cam aproape de intrare. Are ceva ? O baga vreun brum ? Sa ecranez cumva firele alea de 220 ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum