Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Low Power LM3886

Postări Recomandate

Cum se comporta ... hmmm ...  daca montezi filtre antiparaziti ,  datorita unor condesatori interni ( intre faza - impamantare si intre nul - impamantare , depinde cum il bagi in priza :) ) poti avea neplacuta surpriza sa " piste " carcasa daca nu o impamantezi corect .

Nu e mortal , dar e neplacut :) !

Unii patesc acest lucru daca ating partile metalice ale carcasei PC care contine un astfel de filtru , producatorii fiind obligati de norme internationale privind EMI sa monteze asemenea filtre daca se foloseste pentru alimentare SMPS .

Link spre comentariu

Concluzii greşite trase din miştocării, se foloseşte oriunde ai posibilităţi de montare. Crezi că degeaba am scris să pui un cond de valoare mai mare la ieşirea filtrului? Mai scapi de pocnituri şi alte zgomote brute de pe reţea. E adevărat că nu are treabă cu deformarea sinusoidei. Dacă eşti curios cum se comportă conectat cu o priză fără împămîntare, află că îşi creează o împămîntare din firul de nul, printr-unul din cond ceramici. E acelaşi lucru cu a-l monta în amplif, între un fir de reţea şi şasiu, urmat apoi de fazarea cu reţeaua.

La început nu existau întrerupătoare, apoi au apărut şi azi sînt ceva banal, la fel şi cu filtrele astea.

Link spre comentariu

Cel mai fain daca tii mana pe teava de la incalzire si cealalta o pui pe carcasa echipata cu filtru. Efect garantat. Sa nu incerci noaptea. Vei trezi vecinii cu injuraturi!

Deci, filtrul ala e degeaba, care este. Ampliful tau nu produce zgomot, si nici zgomotul nu prea ajunge la el, daca toate legaturile sunt facute corect.

Link spre comentariu

Poate aruncati un ochi si pe schema mea de vu-metru de aici http://www.elforum.info/topic/99423-vu-metru-cu-lm3915-60db/page-5 ca abia am terminat-o si vreau sa ma asigur ca e totul in regula sa ma apuc s-o fac. Dar sariti direct la ultima pagina ca restul nu e interesant ce s-a discutat.

II fac reclama aici ca pe sectiunea aia de Accesorii Audio nu intra nici dracu. Stau si vorbesc de unul singur pe acolo.... Sper sa nu se supere nimeni.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Vreau sa pun un electrolitic de 33uF/50V in paralel cu condul de intrare. Cum trebuie sa-l conectez ? Ma refer la polarizare.

Offsetul sursei poate sa fie si pozitiv si negativ asa ca, dupa mintea mea, eu nu inteleg cum s-ar putea pune electrolitic aici...

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Deci sa-l pun oricum in speranta ca offsetul va fi foarte mic si chiar daca va polariza invers electroliticul nu se va intampla nimic ?

Vreau sa-l pun pentru ca si sursa de semnal s-ar putea sa aiba un cond pe iesire care va veni in serie cu condul din amplifu meu si va micsora capacitatea totala.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Stai linistit, valoarea acelor condensatori de iesire este suficient de mare incit sa NU afecteze raspunsul la frecvente foarte joase.

Daca iti eeste teama de polarizare inversa, poti incerca un nepolarizat acolo, se gasesc si de 10uF/63Vcc la dimensiuni foarte OK.

Intreaba-l pe colegul Zal, parca in o postare de-a dinsului am vazut niste superbi Wima, o punga plina.

Link spre comentariu

De regulă cond electrolitic polarizat se montează cu plusul spre direcţia din care poate veni tensiunea. Cum la intrare ai rez la masă ce descarcă orice cond, plusul va fi către integrat, trz din diferenţial pot avea o tensiune reziduală în baze. E simplu.

.................

Punga cu cond era o poză de pe net. 

Editat de zal
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

A venit timpul sa-l pun la cutie.... si am o problema. Intrerupatorul de ON/OFF (pe 220V) vreau sa-l pun pe panoul din fata (pentru ca il aprind si-l sting in fiecare zi). Pentru asta, trebuie sa trec cu cablurile de 220V pe langa placa amplificatorului, cam aproape de intrare. Are ceva ? O baga vreun brum ? Sa ecranez cumva firele alea de 220 ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări