Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Low Power LM3886

Blacksmith

Postări Recomandate

:rade:  O luam de la inceput fratilor ? Dudi reciteste posturile 47,51 si 53 parca. Tu ai nevoie de acel condendasator pe intrare din cauza amplificarii mici si banda larga. Ai o reactie pozitiva usoara la frecvente inalte si cu acel condensator reduci castigul la acele frecvente. Lasa-l acolo nu te lua dupa Sharky. Doar valoarea lui trebuie optimizata.

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

Nu te lua dupa mine, ca numia prostii scriu. Si ecranele de osciloscop postate sunt false, semnalul e de fapt curat, dar sunt eu mai ofticos si am postat date false ca sa fac pe grozavul. :)

Lasand gluma laoparte, eu ti-am ilustrat problema mea, daca la tine e ok, dupa cum am spus lasa-l asa. Vezi ce SR are, ar trebui sa se apropie de 20V/us, masurat fara filtru pe intrare, pante drepte, f putin rotunjite.

Mai departe tu va trebui sa iti faci temele si sa vezi practic ce se intampla.

Am citit si eu de curiozitate posturile respective.

Ce nu e mentionat in ele e ca zgomotul marit generat de rezistente apare doar in masuratori. Intr-un amplif cu legaturile BINE FACUTE zgomotul nu va fi perceptibil nici pe boxe de sensibilitate mare.

Doar asa ca si chestie, eu folosesc 47k pe neinversor+ alte chestii si 10k/270k pe inversor, iar ca valoare a potentiometrului 5k, iar filtrul de intrare  are un f3 in jur de 160k.

Valorile au fost alese ca sa pastrez simplitatea fara sa afectez stabilitatea, toata partea de reglare volum fiind pasiva.

Din moment ce ampliful e mut, eu zic ca se poate.

Link spre comentariu

Pai da Sharky, tu ai gainul de 27x iar Dudi de 10x. Producatorul chiar atrage atentia daca retin bine ca la 10x stabilitatea incepe sa fie mai complicata. Adevarul e si cum ai spus tu, dupa ce stii teoretic in ce situatie stai, se ajusteaza in mod practic schema de compensare pe osciloscop. Oricum, una peste alta sa-l lase asa ca altfel cine stie ce-i face. Astea sunt aspecte fine de functionare si nu e bine sa le rascoleasca daca nu le stie. Mai binele e dusmanul binelui.

Link spre comentariu

Absolut ! Posted Image Daca asa mi-a recomandat sefu...

Chiar daca mai m-a costat inca 80 lei in plus... Daca trebuie, trebuie... ce sa fac.

Azi am fost singur acasa si am vrut sa vad cat poate dat la maxim. Abia am reusit sa-l dau vreo cateva secunde, pt ca nu mai puteam de urechi...

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Nu e obligatoriu, e ca aspirina, dar dacă tot vrei să pui, alege unul cu curentul suportat cel mai mic, are bobinele mai generoase şi ai şansa să simţi ceva dacă-l foloseşti. La ieşire lipeşte un cond de 0,1...1uF/275Vca sau 1kVcc.

Editat de zal
Link spre comentariu

Alimentezi cumva cu sursa in comutatie? EMI => Electro-Magnetic Interference, este un filtru menit sa protejeze reteaua de catre zgomotul inerent al surselor in comutatie, daca folosesti traf de retea filtrul EMI este in plus, si oricum nu poti simti tu ( sau mai precis spus amplificatorul ) beneficiile prezentei acelui filtru deoarece asa cum am zis, el protejeaza reteaua, nu consumatorul.

Link spre comentariu

E adevarat ca-i bidirectional, deci s-ar putea spune ca si consumatorul este protejat, dar eu cred ca este frectie la picior de lemn, nu cred ca performantele unui amplificator precum cel care face obiectul acestui topic sunt suficient de mari incat sa se ceara filtru EMI pentru a "scoate tot untul din el"... Dar nici nu poate sa strice, asta e cert, deci alegerea iti apartine.

Link spre comentariu

Intervin strict punctual , pe tema filtrului EMI. Standard filtrul acesta se compune , mergând de la mufa de rețea spre puntea redresoare din ( minimal ) : condensator X2 de 0,1-0,47µF - șoc de mod comun ( realizat uneori constructiv și ca șoc de mod diferențial , prin creșterea intenționată a inductanței de scăpări ) - cei doi condensatori Y1 sau  Y2 de câțiva nano cu mediana la împământarea de protecție . Este deci clar că filtrarea trece jos este asigurată dinspre aparat spre rețea , exact cum spunea Marian. Singurul efect în sensul celălalt îl are primul condensator de care vorbeam, doar în condițiile în care există o oarecare impedanță între ”rețea” și el . Desigur , aceasta există întotdeauna , dar este redusă deci eficiența acestui filtru este redusă . Calculați cu 0,5Ω și 0,47µF să vedeți. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări