ratza Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Am testat eu cu ambele ramuri. Tensiunea de ieşire rămîne 0. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Este schema interna a integratului. Cu iesirea in gol daca una din ramuri lipseste, curentul de mers in gol este zero deoarece biasul etajului final este zero, mai mult decat atat, curentul de mers in gol cu iesirea libera, circula intre cele 2 ramuri de alimentare, daca una din ele lipseste atunci evident ca prin finali nu trece nici un curent. Cu sarcina conectata catre masa situatia se schimba insa. Daca lipseste ramura negativa atunci baza NPN de sus este dusa catre plus de catre sursa de curent constant, partea de jos a schemei este practic lipsa, reactia nu-si mai poate indeplini scopul, in atare situatie baza este deschisa la maxim, curentul prin partea de sus a etajului final este unul foarte mare, pericol de bum daca sarcina este una mica; daca ramura pozitiva lipseste atunci baza tranzistorului NPN de jos ( cel dinaintea PNP-ului ) teoretic ar trebui sa fie dusa catre minus de sursa de curent constant si deci acesta ar fi blocat, indiferent de sarcina curentul prin etajul final este zero, ambele ramuri ale sale fiind blocate, totusi asta depinde de pozitia bazei celuilalt NPN comandat de catre VAS, teoretic si acesta ar trebui sa fie blocat deoarece baza sa s-ar afla "in aer" in situatia lipsei uneia din ramurile de alimentare, daca totusi o sarcina parazita neevacuata din baza ar cauza mentinerea sa deschis pentru o anumita perioada atunci acesta ar comanda deschiderea completa a NPN-ului din emitorul sau si acesta ar trage dupa el baza PNP-ului, si partea de jos a etajului final ar fi deschisa complet, daca sarcina e mica, ar putea face bau. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Si aia de multe ori duce la decese urite in etajul final, cu explozii de piese si alte alea... Vezi aici: http://www.elforum.info/topic/78255-feriti-va-de-peavey-pv3800-series/?hl=%2Bferiti-va+%2Bpeavey Mie nu mi-a facut niciodata dar, fiecare cu experientele lui.... Eu oricum prefer sa repar un etaj final decit o boxa. E mult mai ieftin si mai usor de obtinut rezultate satisfacatoare. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 Daca pt o siguranta ne tiganim, inseamna ca rau am ajuns. Dudica, ce nu intelegi, tata? E vorba de condul dintre intrarile + si -. Uite in link ce urat arata semnalul. Fara el e curat. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Acum inteleg. Unde si cum trebuie sa masor si eu sa vad daca semnalul e urat cu acel condensator ? Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Unde? La tine in atelier/zona in care mesteresti. Cum? Nu te prinzi din poza? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Hai frate zi si mie nu mai ma lua la misto.... Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Nu are nici o problema daca se intrerupe una din alimentari. Difuzorul e in siguranta. Nu se arde nimic. Dar nici nu mai merge nimic. Totul e pe MUTE. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Mersi mișa ! Ai idee cum trebuie sa masor ca sa vad daca e semnalul "urat" cu condul ala pus in paralel pe intrarile integratului, cum zice Sharky ? Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Doamne mai Dudi, dar scrie in topicul ala, si e la mintea cocosului. Baga semnal dreptunghiular in amplif si pune sonda osciloscopului la iesire. DAca arata la fel de urat ca in poza scoate condul si vezi ce se intampla. Daca nu stii lucra cu lupa de timp alege si tu 50kHz. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 (editat) Pai v-am zis ca dupa pauza asta lunga am uitat aproape tot . Ok, asa o sa fac. Dar ii pun si sarcina cand fac testul asta ? Iar nivelul semnalului dreptunghiular cat trebuie sa fie ? Adica il bag in clipping sau nu ? Aaaa, si nici frecventa nu stiu de cat sa fie... Editat Ianuarie 22, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 23, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Am testat. E exact pe dos. Fara condul ala pe intrari am un sinus frumos pe iesire (cu intrarea la masa) de 0,5V si cativa MHz, iar cu cond de 100p semnalul e perfect dreptunghiular si nu exista nici o oscilatie. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 23, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 (editat) Occasionally, current in the output leads (which function as antennas) can be coupled through the air to the amplifier input, resulting in high-frequency oscillation. This normally happens when the source impedance is high or the input leads are long. The problem can be eliminated by placing a small capacitor, CC, (on the order of 50 pF to 500 pF) across the LM3886 input terminals. Deci curentul prin firele de iesire (care la mine era zero pt ca nu ii dadusem nici un semnal) s-a cuplat la intrarea amplificatorului (care nu avea nici un fir conectat la ea si era legata la masa). Din ce cauza ? Pai din cauza ca impedanta sursei era mare... (10K e mare ? ) sau din cauza ca firele de pe intrare erau lungi.... (care fire, ca nu exista nici un fir)... E aiurea, n-are nici un sens... Oricum, am pus condul la loc si merge foarte bine. Dar e ciudat, pt ca nu trebuia sa oscileze in cazul asta nici fara cond... Sharky, modulul ala pe care ai testat tu era amplificator simplu sau in punte ? Editat Ianuarie 23, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 10k e chiar la categoria mică. În legătură cu acel cond buclucaş, majoritatea amplifurilor comerciale îl au (vorbesc de cele japoneze şi orientale din anii de glorie) şi nu degeaba. E adevărat că se folosea cu impedanţe mai mari, tipic de la 47k în sus, pînă pe la 150k (Matsushita), inclusiv la cele cu dublufet pe intrare. O măsură suplimentară e şuntarea colectoarelor sau drenelor trz din diferenţial cu un cond sau reţea RC, dar aici nu e aplicabilă. La testare contează şi condiţiile specifice, de multe ori nu se pot replica. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Si cu intrarea in aer sau la masa ampliful trebuie sa fie cuminte. Un amplif care are legaturile bine facute trebuie sa fie aproape mut cu intrarea in aer. (Evident, fara fire lungi pe intrare) Ceva e tare dubios la tine. Vezi daca te scapi si de RC-ul (de cateva sute de ohmi si pF) de pe reactie ce se intampla. Cum sa fie impedanta sursei mare daca intrarea era la masa? Ma uit si la cablaj: http://www.elforum.info/topic/98352-low-power-lm3886/?p=1101869, vad ca nu ai mase separate de putere si de semnal mic, in caz ca ala e. Dar asta nu conteaza asa mult cat ampliful merge. Lasa-l asa, in configuratia in care e stabil si sa ai noroc de el! Eu am dat pe subiectul respectiv toate detaliile, o sa postez. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum