hpavictor Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Pentru ca nu poti folosi mai mult de 3 perechi 9240/240 si sa obtii performante echivalente cu bipolarii ... La puteri mici s-ar justifica . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Ba poti, daca comanzi mosfetii cu etaj driver corect, problema este cum era pe vremuri cu PNP siliciu de putere, P-Mosurile sit mai slabe decit N-Mosurile la curent de drena. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Electronica moderna ofera solutii pentru aproape orice, comanda corecta a mosfetilor relativ indiferent de numarul perechilor in paralel folosite, este la indemana oricui acum, trebuie doar ceva inspiratie, cunostinte teoretice si multa rabdare. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 De la LM3886 aţi coborît la mosfeţi industriali? S-ar putea combina, ar fi o premieră. Aţi ajuns ca la lămpi, cum se deschide un subiect nou se face o şezătoare. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Orice user " stie " ca e posibil , dar nu se justifica complicaciunea unui etaj de comanda special pentru încărcare - descărcare sarcinilor de pe portile MOSFETurilor ... Capacitatea de grila la mai mult de trei perechi de tip 9240/240 este greu de controlat la frecvențe mari . Pe mine ma interesează doar montaje simple ... La bipolari nu există asemenea probleme . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Hai sa fiu ONTOPIC si cu integratul si cu mosfeturile. 300W/8 ohm cu 2xLM3886 in punte. Daca se doreste de banda larga, recomand C46 si C38 de 100nF. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Clasa G ... fineturi de la Mackie ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Eeeeeeeeeeee.... Si suna chiar frumos! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Daca mi se arde siguranta de pe o ramura si ramane amplifu alimentat doar la o tensiune are ceva integratu ? Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Eu nu pun sigurante la iesirea din transformator. Daca ai un transformator facut cu simt de raspundere, este suficienta o siguranta calibrata aleasa cu atentie aflata in circuitul primar al transformatorului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Si aia de multe ori duce la decese urite in etajul final, cu explozii de piese si alte alea... Vezi aici: http://www.elforum.info/topic/78255-feriti-va-de-peavey-pv3800-series/?hl=%2Bferiti-va+%2Bpeavey Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Dudica, vezi ce se intampla daca elimini condul de pe intrarile + - ale LM-ului. Uite ce mizerii imi faceau 82pF. http://www.elforum.info/topic/16951-amplificator-cu-lm3886/?p=1109933 Faza e ca fiind intre + si minus, la neinversor nu se duce direct la masa, se duce la masa prin rezistenta de pe reactie si prin condul de blocare a DC-ului. Aveam +6dB in jur de 100kHz in montajul meu. Deci cam asa e cu compensarile din sfaturi batranesti netestate. Fara compensare raspunsul e curat. Poti obtine un f3 de aprox 300kHz asa, dar dupa cum am spus, se poticneste urat cand intra in clip. Pui un filtru la intrare (RC intre intrare si masa) sa reduci banda la jumate (f3 150kHz) si merge brici. Voi face maine teste mai amanuntite si daca nu uit aparatul, ca si azi, pun si poze. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 N-am inteles nimic. Deci are ceva integratul sau nu daca se arde o siguranta si ramane alimentat doar pe o ramura ? Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Teoretic nu, practic nu am testat decat pe sursa limitata in curent. Apare offset pe iesire sau sta in zero, depinde care sursa lipseste. Nu trage curenti periculosi, deci integratul ar trebui sa scape. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum