Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Low Power LM3886

Blacksmith

Postări Recomandate

Nu e vorba de frecventa de redresare, aici e vorba de oscilatia care se produce din cauza inductivitatii si capacitatii infasurari secundare a transformatorului, atunci cand comuta dioda.

Link spre comentariu

Stai liniştit, astea se întîmplă mai ales la amplifurile audiofililor, oamenii normali sînt scutiţi de necazuri.  :rade:

.............

Sînt milioane de amplifuri fără acele cond în punţi şi merg bine mersi.

Link spre comentariu

Felicitari ! Ocupat cu ale mele n-am vazut ca ai terminat ampliful. Mie imi place cum a iesit. Cum a zis si Ratza ai lucrat foarte ingrijit pentru o lucrare cap-coada facuta acasa. In privinta zgomotului de comutatie el poate exista dar nu e musai ca el sa si ajunga in circuite si sa se mai si auda. Avand un integrat unde totul este compact esti mai ferit de acest fenomen greu sesizabil.

Link spre comentariu

Si te doare mana sa lipesti un condensator, sa masori si sa variezi valoarea daca e cazul?

Unde si cum pot sa masor ca sa vad zgomotul de comutatie al diodei ?

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Unde si cum pot sa masor ca sa vad zgomotul de comutatie al diodei ?

După punte, cu un analizor de spectru sau cu FFT-ul de la un osciloscop mai capabil.

Aaaa nu am asa ceva...

Sau apelezi la persoanele care au o ureche asa de sensibila ca pot termina acest zgomot folosind numai urechea fara a mai fi necesar un analizor spectral....

Link spre comentariu

Nu o data la blind test marii urechisti  (s-au faut de bafta si) nu au fost in stare sa distinga doua amplificatoare (din clase de pret - foarte - diferite!!!)si tu vrei sa iti distinga cineva acest zgomot cu urechea? Aici suntem pe forum de electronica nu pe maidan audiofil unse de bat campii.

Link spre comentariu

Nu se aude comutarea diodelor din cauza rejectiei mari a alimentarii. La o rejectie minima de 85dB si tipica de 120dB ce sa mai auzi??? (tabelul de la pagina 4 de aici: http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm3886.pdf ) E usor sa dai cu presupusul. Acolo scrie clar motivul pentru care nu se aude acest zgomot. Oricum, condensatorii aia de pe punte sunt buni, dar ei nu elimina zgomotul de comutatie, doar il atenueaza, in orice situatie cu citiva dB. Aici nu conteaza. Eu i-am pus, asa, de smecherie, doar sa stiu ca sunt acolo.

Link spre comentariu

Eu am postat la topicul SARA imaginile pe care le reiau aici cu zgomotul diodelor la comutatie. Acest fenomen nu doar l-am atenuat , ci l-am eradicat dar la ureche n-am sesizat nimic  :rade:  si am si boxe bune si o placa de sunet performanta. Am facut-o doar de amorul artei.  Poate altii or auzi, pana acum vad ca aici nimeni n-a sesizat nimic. Deci....concluziile le trage fiecare singur. :)

Link spre comentariu

Pai nu l-ai eradicat. Daca il eradicai, in poza din dreapta nu trebuia sa fie o linie dreapta? Probabil si Sara are rejectie mare a alimentarii. Eu am auzit aceasta perturbatie pe diverse amplificatoare (si in special pe amplificatoare de semnal mic) simple si fara pretentii. Suna ca un pacait scurt si rapid, care se aude doar aproape de difuzor, in perioadele in care nu e semnal pe intrare.

Ai stins oscilatiile, iar semnalul de baza l-ai atenuat cu vreo 3-4dB...indulgent vorbind...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări