Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare surse diverse

Black Death

Postări Recomandate

GeoMar, nu asta e sursa pe care aţi tot purecat-o şi răspurecat-o, acum 2-3 ani, i-ai reproiectat cablajul, şi aţi ajuns la concluzia că tl081 sunt prea slabe, şi că merge mai bine cu 741, inclusiv "comuniste", care lucrau la +/- 22 de volţi???

uite schema, hotlinkată direct de pe electronics-lab:
Posted Image

Link spre comentariu

In acest caz cum se face ca toate componentele sunt in pozitia corecta ?

sunt in aceeasi pozitie ca in poza de pe site-ul de unde ai luat schema dar nu sunt in pozitia corecta  pentru ca traseele nu sunt in pozitia corecta din cauza printarii "in oglinda" .

Link spre comentariu

Dubios..nu trebuia sa apara in oglinda si componentele?Ca doar n-o fi simetric ,cablajul dpdv al gauilor in cele doua jumatati..

Intr-adevar poza cu traseele arata ca e in oglinda.

Editat de bobinatorul
Link spre comentariu

Si eu am realizat acum 2 ani aceasta sursa si tot din neatentie nu i-am proectat cablajul in oglinda insa nu am facut alt cablaj.Piesele se pot inversa foarte usor(tranzistori,diode,condensatori)...aveti mare atentie la pinii integratelor tl-081(ii puteti intoarce cu un mic patent,astfel incat "integratul sa fie cu fundul capsulei in sus").

PS:Sursa merge f.bine..alimentarea o am la 27Vca scotand astfel vreo 32,5 Vcc la iesirea sursei

Link spre comentariu

GeoMar, nu asta e sursa pe care aţi tot purecat-o şi răspurecat-o, acum 2-3 ani, i-ai reproiectat cablajul, şi aţi ajuns la concluzia că tl081 sunt prea slabe, şi că merge mai bine cu 741, inclusiv "comuniste", care lucrau la +/- 22 de volţi???

Da aceasta este schema, este dezbatuta in topicul http://www.elforum.info/topic/13125-ce-parere-aveti-despre-sursa-mea-reglabila/

Si in proiectul asta http://www.elforum.info/topic/104591-sursa-poloneza-0-30v-0-8a-rexoly-geomar/  la baza sursei este aceeasi schema, dar cu destule modificari/imbunatatiri, testata destul de intens si exigent de colegul RexOly - alias Eugen Chirila.

Link spre comentariu

Dubios..nu trebuia sa apara in oglinda si componentele?Ca doar n-o fi simetric ,cablajul dpdv al gauilor in cele doua jumatati..

Intr-adevar poza cu traseele arata ca e in oglinda.

Da ciudat.

In poza cu partea pieselor, in dreapta sus sunt cele trei fire care merg la 2N3055 (sau ce a folosit el).

In poza cu traseele cablajului, cele trei paduri in care sunt lipite acele trei fire vin TOT in dreapta sus, CIUDAT, trebuiau sa fie undeva in stanga sus. daca nu gresesc eu.

Ori pozele au fost rotite/inversate sau nu sunt de la acelasi cablaj de sursa.   :nas:

L.E.

@bogdan666 - acel LEd se aprinde NUMAI cand sursa este in limitare de curent, la o functionare normala, cand nu se depaseste amperajul setat din potentiometru,  LED-ul sta STINS

Editat de GeoMar
Link spre comentariu

nu mai bine cauţi în primul link dat de GeoMar pe pagina ailaltă pdf-ul cu cablajul conceput de el, şi îl foloseşti pe ăla?mai ales că dacă ai nelămuriri îl poţi întreba direct pe el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări