Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare surse diverse

Postări Recomandate

pt simplitate m-am gandit la aceasta varianta. vreau sa alimentez o bobina tesla

oricum multumesc mult de interes

aoleu!!!aia (chiar şi una "micuţă") consumă ceva, şi de obicei proiectele "de pe net" indică şi cu ce anume se alimentează, de obicei, o sursă proiectată de la 0.

@dem3ntor, sfat dezinteresat: demontează plăcuţa aia, măsoară tensiunea secundarului, şi fă o schemă de alimentator stabilizat reglabil după una din schemele puse de marian.la urma urmei, exact asta voiai şi tu, după câte mi-am dat seama: o sursă reglabilă.traful are destulă putere, şi tensiunea din secundar îmi pare rezonabilă, gen 20-21 de volţi, aşa că... dă-i bice!dacă insişti cu 13,8 volţi, poţi s-o faci şi pe aia pe bază de 317 plus un tranzistor de putere, su un 338, direct, sau un 723 cu tranzistori de putere în paralel. ori o schemă în comutaţie, nu contează.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator ciprianvieriu

Buna ziua,la un lcd lg rz-32lz50 am gasit un datasheet crapat in sursa,am cautat dupa modelul sursei kn-power tek 1800 rev.b 6871tpt294a codul respectivei piese ca nu se putea citi seria si e un TNY 268P,am sunat la cativa depanatori de tv si nu gasesc unul acum de sarbatori,as vrea sa intreb daca,comand respectiva piesa sa o inlocuiesc ar functiona tv ul sau mai e ceva pe langa,sunt amator.Multumesc si sarbatori fericite!!!

Link spre comentariu

am gasit un datasheet crapat in sursa...

Ce-a facut? :rade:

Daca esti sigur ca este TNY268 atunci il gasesti la magazinul Polonez si SMD si THT, nu recomand magazinul din Alexandria, am luat eu de acolo sa testez si nu sunt functionale, si am observat prin comentarii ca si altcineva a patit la fel.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am facut un cablaj la o sursa reglabila, si anume asta , dar din pacate nu functioneaza. Din cate am citit cele mai mari probleme ar fi fost la acel 2219, nu am avut 2219 am pus un 2222 mai vechi de la un radioamator (deci nu chinezarie), nici macar nu se aprindea acel led. Intre timp am gasit si 2219 si ledul se aprinde doar cand rotesc de potentiometru, dar sta aprins doar la jumatea cursei. Atasez o poza cu cablajul. Mentionez ca am intors cablajul in oglinda sa se potriveasca cu componentele. Alimentarea am facut-o la 21vac.

post-186460-0-74394300-1454003566_thumb.jpg

post-186460-0-72384800-1454003585_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări