Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare surse diverse

Postări Recomandate

salut

am cumparat din targul de vechituri o sursa fixa 13,8v , partial defecta.

avea siguranta termica de pe traf arsa si tranzistorul de putere lipsea, erau taiate firele.

am modificat sursa pentru a fi reglabila, si in locul tranzistorului original am pus un TIP35, dar la un consum de 3A se incingea, asa ca am pus 2 x TIP35 in paralel, dar tot se incinge, intrebarea este, ce tranzistor o fi avut de tinea 3A continuu?

Multumec!

Posted Image Posted Image Posted Image

Link spre comentariu

Păi în primul post spui că ai făcut-o reglabilă. ...

Radiatorul e al ei original ? Pare destul de mic . 

Ce tensiune ai pe condenstaorul de filtraj ? La ce sarcină ( curent ) constați că se încinge ?

Am spus de m-am plictisit . Cu cât sunt mai puține informațiile oferite de OP cu atât sunt mai pe lângă subiect răspunsurile . Plus că mai apar uneori și ironiile ... și de aici scandalul gata . 

Editat de UDAR
Link spre comentariu

am testat prima data fara a modifica nimic, am pus doar un tip53 si am pus un bec de 50w la 12v halogen. si in 5sec. nu puteam tine mana pe radiator.

asa ca am pus 2 tip 35, si la fel se incingea.

pe cond de filtraj am 24v.

raiatorul nu este cel original.

tranzistorul tip 35 tine 24A am zis ca este arhisuficient.

Link spre comentariu

Am mutat discutiile aici, n-am creeat topicul asta pentru decor, la titlul scrie clar: "Depanare surse"!

-24V pe un condensator de 25V?

-Radiatorul ala pentru racirea unei surse liniare?

Cred ca glumesti, sau cel putin sper :rade:

Un bec de 50W la 12V consuma cam 4A, ai zis ca pe condensator ai 24V, daca iau in considerare cei 13,8V initiali rezulta o diferenta de 10V pe tranzistor, si o disipatie de 40W, pai tu cu jucaria aia care abea se descurca la o sursa ATX, vrei sa disipi puterea aia... Se pune radiator in genul celor folosite la amplificatoarele audio pentru finali, la puteri mici/medii, macar ceva in genul asta:

http://www.tme.eu/ro/details/rad-a4291_100/radiatoare/#

EDIT:

TIP35 tine 25A, insa in niste conditii stricte, adica in regim de saturatie unde este complet deschis, si tensiunea colector-emitor este cea minima, si la o temperatura a capsulei de 25*C, uita-te in pdf si cauta graficul SOA-Safe Operating Area, o sa gasesti acolo pentru diferite valori ale tensiunii dintre colector si emitor, ce curent maxim se poate trage din tranzistor.

Link spre comentariu
Vizitator ilcute

Detin cateva surse in comutatie de pe echipamente industriale si trebuiesc reparate.

Nu stiu cam care sunt costurile.

Ma poate indruma cineva in Bucuresti la o persoana specializata cu adevarat in surse? 
Am o cantitate relativ mica...pt moment...6 surse. 

Sunt asemanatoare cu cea postata.
Va multumesc anticipat.

post-245102-0-42744100-1428272305_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Detin cateva surse in comutatie de pe echipamente industriale si trebuiesc reparate.

Nu stiu cam care sunt costurile.

Ma poate indruma cineva in Bucuresti la o persoana specializata cu adevarat in surse? 
Am o cantitate relativ mica...pt moment...6 surse.

Ar folosi mult sa spui ce integrate sant pe acolo.

In principiu sant dispus sa incerc un exemplar pt inceput.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator pcv

Salutare.Am o sursa pt un monitor careia trebuie sa ii inlocuiesc trei rezistente de 0.68 ohm,problema este ca nu am gasit pe nicaieri.

Intrebarea mea este pot sa le inlocuiesc cu unele de alta valoare?dc da ce valoare trebuie sa aiba?

Link spre comentariu

Ce putere aveau rezistențele arse ?  Se poate obține o valoare apropiată prin gruparea fie în serie, fie paralel a unor valori mai mici sau mai mari.Măcar o poză cu acele rezistențe poți pune ? Ar trebui pusă o valoare cât mai apropiată acolo, fiindcă acele valori au fost și ele calculate pentru niște parametri de funcționare....nu sunt puse ,,după ochi,,.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua 

Fiind un topic dedicat repararii surselor de tensiune, liniare si in comutatie am intrat aici si va cer ajutorul practic pentru depanarea unei SURSE DIGITALE 0-25V 0-5A realizata de GeoMar

Am lucrat ingrijit, evitand cat am putut erorile de constructie ale sursei  si in final a rezultat o sursa care:

1. Este functionala, afiseaza tensiunile preselectate, variaza curentul si tensiunea in sarcina,functioneaza ventilatorul

2.La scurtcircuit ledul si buzerul nu sesizeaza scurtul.Mentionez ca am intors pe toate fetele tranzistorul, tensiunea de polarizare pe baza dar nu primeste aceasta comanda

3.Nu stapanesc programarea sau probleme care sa aprofundeze aceasta problema sa pot intui fenom,enul si unde sa actionez

4.Nu dispun local de ajutoare interesate

5.Problema ii ca sunt 5 semireglabile multitura in schema si din ce am citit eu cu GOOGLE nu prea am intales mare lucru decat programarea domeniului de variatie a temperaturii la ventilator.Nu arat cu degetul catre nimeni decat catre mine

6.Doresc ajutorul unui chirurg sa stie unde sa taie si ce sa elimine

7.De si am depasit 70 ani cand ar trebui sa ma gandesc la altele ma gandesc ca cineva  va binevoi sa-mi intinda o mana de ajutor mai ales ca ca doresc sa-mi exprim recunostinta pe masura

Va rog frumos..........

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări