Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare surse diverse

Postări Recomandate

Si de ce nu o masori? Poate rezolvi enigma, ca nu s-a mai vazut asa ceva! Posibil ca Marian sa aiba dreptate si sa fie o schimbare de nuanta. Sau poate chinezul luat de pe campul de orez, sa fi fost orbit de neoanele chinezesti din hala si sa fi gresit combinatia de culori!

Link spre comentariu

Si de ce nu o masori? Poate rezolvi enigma, ca nu s-a mai vazut asa ceva! Posibil ca Marian sa aiba dreptate si sa fie o schimbare de nuanta. Sau poate chinezul luat de pe campul de orez, sa fi fost orbit de neoanele chinezesti din hala si sa fi gresit combinatia de culori!

Te rog nu mai posta  de dragul numarului . Nu cred ca as fi cerut ajutor aici daca nu ma ducea capul sa fac cele indicate .

Link spre comentariu

Poza de mai sus este luata de pe un site extern .Rezistenta mea este arsa(tranzistor in surtcircuit D-S) ,si are exact aceleasi culori . Probabilitatea ca ele sa-si fi schimbat nuanata este prea mica ca sa o iau in consideratie .

Schema este aceasta http://arizanotlari.com/Semalar/Tv/lcd/beko/power/fsp204-2f01-sema.pdf rezistenta este R16.

Editat de bogdan546
Link spre comentariu

Ce valoarea are aceasta rezistenta (in sursa tranzistorului din PFC )? este dintr-o sursa  FSP204-2F01 pentru LCD  .

Posted Image

Daca in locul ghicitorii despre codul culorilor ai fi spus de prima data ce doresti, s-ar fi rezolvat si mai simplu, si mai repede.

Culorile din fotografia postata sunt denaturate din cauza aparatului, blitului, zoom-ului, etc., sau poate ca gluma cu chinezul si neoanele ar trebui luata de buna.

Chiar daca in poza se vad culorile verde, auriu, rosu, gri si argintiu, in realitate sunt verde, maro, auriu, argintiu si auriu. Valoarea reala a rezistentei este 0,51 ohmi cu 5% toleranta.

Aceasta valoare se pupa cu calculul acesteia, daca presupunem ca:

Vin min = 120V continuu (85V alternativ)

Vi sense (pinul 4 al TDA-ului) = 1V

Dmax (factorul de umplere) = 90%

Pout = 75W

Aceste date au fost aproximate tinand cont ca acest PFC actioneaza in amonte fata de o sursa pentru un LCD.

Formula aplicata este Rsense = (Vi sense * Vin min * Dmax) / (2 * radical din 2 * Pout)

Daca nu ma crezi si consideri ca am postat doar pentru numaratoare, te poti convinge aruncand o privire aici

Poate ar fi bine sa postezi datele sursei de pe eticheta din spatele aparatului, tensiunea de alimentare si puterea, pentru a putea verifica socotelile de mai sus.

Link spre comentariu

Daca ar trebui sa fie cineva acuzat de a posta la numar atunci cred ca eu as fi ala, cu cele 8k+ de postari, multe considerate de multi maculatura, si chiar de-ar fi asa, ei si...

Initial nu recunoscusem eu insumi combinatia, dar am pus asta pe seama faptului ca nu cunosc perfect pe de rost toate combinatiile de la varianta cu 5 benzi, asa cum stiu la 4 benzi, apoi am zis sa caut si cu gugle, dar nici el nu gaseste combinatia aia, apoi mi-am zis ca poate este inductanta, dar nici acolo nu exista combinatia aia, si oricum n-avea ce sa caute inductanta acolo. Deci ceva este in neregula, de asta am avansat teoria decolorarii, se mai poate sa fie si iluzie optica asa cum zici datorata aparatului foto, sau D-zeu mai stie... Oricum subscriu la teoria ta.

Link spre comentariu

Teoria trebuie sa se pupe cu practica, chiar daca noua ni se mai intampla sa nu fie asa.

Chestia cu chinezul si neonul am spus-o bazandu-ma pe o intamplare ce aproape ca ma scos din minti. Lucram la o sursa, cred ca la flyback-ul postat de tine, unde erau niste rezistente de 1,5K, printre care si Rt-ul din pinul 4 al UC-ului.

Cum stiam ca imi facusem ceva provizii din magazin cu rezistente de diferite valori, caut in cutie si gasesc banda cu cele 10 buc. cumparate. Verific codul culorilor, maro, verde, rosu si parca auriu. OK. Le iau, le montez si ... teapa! Frecventa mica pe iesire. Schimb condul de 1 nF din pinul 4, apoi pe cel de 10. La fel. Intr-un tarziu am scos rezistenta si am masurat-o. Surpriza, 7,5 Kohmi! Bai, ce aia masii, asa de aiurea sa se fi devalorizat, rezistente noi, nedesfacute din banda de hartie. Am masurat celelalte rezistente din banda, tot 7,5 K. Studiind mai cu atentie cu ajutorul unei lupe, la lumina exterioara, se vedea o nuanta pala de violet. Am gasit si banda cu cele de 1,5K, iar sursa a functionat conform asteptarilor!

Asa ca ce am vazut in poza postata de Bogdan, nu m-a mirat.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Am si eu o intrebare , daca ma puteti ajuta cu o idee.O sursa w.x 105(traf electronic pentro spoturi) am solicitat-o sa alimentez un traf linii cu cond. 1000 nf inseriat si a cedat repede.

Am masurat trnzistori si diode si par bune ,dar nu am idee de ce nu mai oscileaza.

Multumesc anticipat.

De ce sa alimentezi un traf linii? Ce doresti sa obtii? Ai un proiect in cap? Traf linii de care--monitor PC sau TV ? Ai alimentat in primarul de 120V sau pe un secundar? Daca pe un secundar, pe care? Stii macar forma de unda din secundarul unui traf pt halogen?

Ce ar fi sa intri pe un site de acumulatori si sa vezi o postare:

Am pus iaurt intro baterie si nu i-a crescut curentul.

Sau pe un site de gradinarit: am pus lichidul de la un acumulator auto la un trandafir si s-a uscat; aveti vreo explicatie?

Daca santeti incepatori povestiti cu cuvinte simple ce va doriti si veti fi indrumati mai usor. Vor fi cel mult 2-3 glume nevinovate dar sigur veti primi sfaturi utile.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator Soceanu Romi

pt simplitate m-am gandit la aceasta varianta. vreau sa alimentez o bobina tesla

oricum multumesc mult de interes

Editat de Soceanu Romi
Link spre comentariu

Pune o poza sau spune ce integrate are. Poate fi cu PFC si asta complica diagnoza.

La un post si greselile de scriere, sigur va fi un dialog complicat cu dumneata.

Vezi riplul de pe alimentarea integratului cu iesirea in gol.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări