Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare surse diverse

Black Death

Postări Recomandate

Ai pus ceva sarcina pe iesire? Si daca da, atunci cei 33V raman stabili sau scad?Incearca cu o cura de electrolitici, adica schimba si pe ceilalti ramasi cu altii noi, si vezi daca asa se rezolva problema, daca nu atunci incearca sa schimbi opto, se poate sa fi fost afectat de distrugerea integratului de control...

Am inlocuit condensatorii, am inlocuit si tl431. Prin urmare nu va ce mai poate fi decat optocuplorul. Am comandat si dupa ce il inlocuiesc o sa revin cu rezultatul. Dar la osciloscop nu ar trebui sa se vada o unda de semnal, adica la intrare si la iesire din optotranzistor? Multumesc
Link spre comentariu

Am inlocuit condensatorii, am inlocuit si tl431. Prin urmare nu va ce mai poate fi decat optocuplorul. Am comandat si dupa ce il inlocuiesc o sa revin cu rezultatul. Dar la osciloscop nu ar trebui sa se vada o unda de semnal, adica la intrare si la iesire din optotranzistor? Multumesc

Buna seara,

revin dupa ce am inlocuit si optocuplorul cu CNY75.

Practic , pe iesirea de 24 V am in gol ~32V. Am pus ca sarcina o rezistenta de 91 ohmi/10w si tensiunea se duce la fix 24V. Am si o sursa functionala identica si aceasta sta in gol la 24V. Aveti idee de ce? Multumesc

Atasat si poze:

post-175555-0-64592000-1480014006_thumb.jpg

post-175555-0-34824500-1480014011_thumb.jpg

post-175555-0-10870700-1480014016_thumb.jpg

post-175555-0-01720100-1480014024_thumb.jpg

Link spre comentariu

JQ pe placa sursei ar trebui sa existe ceva rezistenta ( rezistente ) ce impun o sarcina minim impusa permanenta menita spre a stabiliza functionarea in gol a sursei, nu reusesc sa le deslusesc din poze, uita-te tu poate le gasesti, trebui sa fie puse pe iesire ( in paralel cu condensatorul de filtrare ).

Link spre comentariu

JQ pe placa sursei ar trebui sa existe ceva rezistenta ( rezistente ) ce impun o sarcina minim impusa permanenta menita spre a stabiliza functionarea in gol a sursei, nu reusesc sa le deslusesc din poze, uita-te tu poate le gasesti, trebui sa fie puse pe iesire ( in paralel cu condensatorul de filtrare ).

Sint rezistorii R24A si R24B din poza de aici: http://www.elforum.info/topic/98348-depanare-surse-diverse/page-14?do=findComment&comment=1454902

Link spre comentariu

Buna seara, revin dupa ce am inlocuit si optocuplorul cu CNY75. Practic , pe iesirea de 24 V am in gol ~32V. Am pus ca sarcina o rezistenta de 91 ohmi/10w si tensiunea se duce la fix 24V. Am si o sursa functionala identica si aceasta sta in gol la 24V. Aveti idee de ce? Multumesc Atasat si poze:

Nu are nici o rezistenta, ideea e ca tot timpul este conectat un motor. Am testat sursele si functioneaza in sarcina la 24v , deci o sa consider cazul rezolvat. Multumesc
Link spre comentariu
Vizitator Mircea Tascau

Vă salut. Am și eu o problema cu un încărcător pentru acumulatori de Makita și a bubuit o piesa, zic eu ca ar fi 7n condesator ceramic, dar nu sunt sigur. În speranța că mă poate ajuta cineva postez și o poza. Mulțumesc!

Link spre comentariu
Vizitator usb3

O intrebare va rog:

Am schimbat la o sursa mosfetul ((care era prajit bine)) , iar cind am alimentat , a bubuit din nou tranzistorul iar fuzibila a facut-o praf

Intrebare catre meseriasi___cum pot sa protejez tranzistorul de urmatorul scurt-circuit , pentru ca daca nu o alimentez nu pot face masuratorile

La tv-uri se inseria un bec pe alimentarea tranzistorului , la sursele in comutatie ce se poate face ?????

Sursa este 230v /12v-5A comutatie

este cam penibil dar unde sa intreb in alta parte decit aici la mama lor____multumiri

Link spre comentariu

Ar trebui schimbat și circuitul integrat smps ce comandă tranzistorul mosfet.Acel integrat a fost cel mai probabil defectat chiar de mosfetul pe care-l comanda. Ar fi util să puneți o poză clară de aproape cu placa sursei. Apoi încărcați poza/pozele aici http://imgur.com/upload și copiați link-ul generat de site pe forum.

După remedierea sursei, legați în serie cu sursa un bec de 230V/100W minimum. Dacă sursa e OK, becul va lumina slab sau va pâlpâi rar, iar sursa va debita în gol ceva tensiuni.Dacă e ceva în neregulă, becul va lumina la maxim, dar sursa va scăpa, curentul fiind limitat de bec.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări