Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare surse diverse

Black Death

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
Vizitator Alin_bv

Buna seara,

Ajutati-ma  va rog cu o schema a firelor unui transformator 1060F-2. Sau daca stie cineva cum as putea conecta acest model la sursa ca sa pot obtine 12 V.

Mentionez ca am primit acest transformator in urma cu ceva timp si bineinteles ca persoana respectiva mi-a spus cum se conecteaza dar bazandu-ma foarte tare pe prietenul meu de nadejde goagale care ma dezamagit putin in privinta asta, nu mai stiu cum se leaga.

Multumesc!

Buna seara,

Ajutati-ma  va rog cu o schema a firelor unui transformator 1060F-2. Sau daca stie cineva cum as putea conecta acest model la sursa ca sa pot obtine 12 V.

Mentionez ca am primit acest transformator in urma cu ceva timp si bineinteles ca persoana respectiva mi-a spus cum se conecteaza dar bazandu-ma foarte tare pe prietenul meu de nadejde goagale care ma dezamagit putin in privinta asta, nu mai stiu cum se leaga.

Multumesc!

Transformatorul arata exact ca in poza din link

http://www.alio.lt/skelbimai/transformatorius-1060f-2u/ID53099805.html

Link spre comentariu
Vizitator Alin_bv

Asa este ! Multumesc. Am reusit sa iau legatura cu persoana care mi l-a facut cadou. Spunea ca negru + maro la priza iar cele groase alb cu rosu si albastru sunt de la secundar: 

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator dflorin

Buna ziua! Am urmatoarea sursa alimentata la 12Vcc cu iesiri de 6v si 3v. Solicit ajutor in depanarea ei. Nu detin osciloscop.post-176379-0-46838000-1478617772_thumb.jpgpost-176379-0-13873100-1478617792_thumb.jpg

La torsionarea cablajului functiona corect. Am trecut la refacerea lipiturilor - nu mai functioneaza. Fara sarcina scoate 1v pe iesirea de 6v. Tensiuni masurate fata de masa: grila q241=1,3v , baza q242 = -0.1v, pe optocuplor fototranzistor , pc241= 6,5v. Multumesc!

Link spre comentariu

Nu se masoara tensiunea din poarta mosfetului cu multimetrul la o sursa in comutatie, este irelevant ce vezi asa, acolo masori doar cu osciloscopul,. cum insa zici ca nu ai asa ceva... nu prea ai multe de masurat, mai ales la configuratia asta ( autooscilanta ). Ceea ce poti face este sa verifici foarte atent ( eventual cu o lupa ) toate lipiturile ( dar absolut toate ), poate vreuna din ele totusi nu-i in regula, mai uita-te cu mare atentie sa nu cumva sa fii facut scurt pe undeva atunci cand ai refacut lipiturile, se mai poate sa ai ceva contact imperfect pe undeva, urmareste cu atentie sa nu fie vreun pin de la vreo componenta care sa se miste... In disperare de cauza pune si ceva poze, ca n-au cum sa strice.

Link spre comentariu

Nu as putea sa-ti spun exact, cauta tranzistorul ala pe placa si apoi gasesti si condul, si uita-te ce scrie pe el.

Vad acolo multe SMD-uri, daca spui ca ai torsionat placa se poate sa se fi deslipit sau poate chiar spart vreuna din componentele pasive SMD ( e doar o ipoteza ), ia o periuta de dinti si niste nitrodiluant, sau in cel mai rau caz acetona ( desi mult mai bun e diluantul ) si curata bine si cu rabdare placa pe partea cu lipituri, asa cureti sacazul si te asiguri ca nu ai scurt, nu mecanic pentru ca afectezi izolatia traseelor ( si arata nasol ). Dupa ce ai curatat bine uita-te cu o lupa la SMD-uri sa fii sigur ca sunt in regula.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua, am si eu o sursa defecta careia nu ii dau de cap. A avut condensatorul din primar defect, siguranra si integratul de putere TOP226yn. Le am inlocuit si acum am la iesire 33 de V in loc de 24. Feedbackul se face din secundar unde este un TL431 care da semnal optocuplorului MOC8021. Ce semnal ar trebui sa masor la tl si la moc? Poate sa fie o problema de la un alt condensator din secundar?

Link spre comentariu

Ai pus ceva sarcina pe iesire? Si daca da, atunci cei 33V raman stabili sau scad?

Incearca cu o cura de electrolitici, adica schimba si pe ceilalti ramasi cu altii noi, si vezi daca asa se rezolva problema, daca nu atunci incearca sa schimbi opto, se poate sa fi fost afectat de distrugerea integratului de control...

Link spre comentariu
Vizitator Alexandru Petrea

Salutare!

M-am gandit sa sciu aici si sa nu deschid topic nou.

Am un alimentator de imprimanta HP care scoate 18V, 1100mA. Am nevoie pentru un proiect de o sursa care sa scoata 12V. Cu o rezistenta pe iesire se poate rezolva?

Multumesc.

Link spre comentariu

Nu rezolvaţi cu o rezistenţă decât în cazul unui consum perfect constant şi rezistenţa se va încinge mai mult sau mai puţin în funcţie de curentul cerut de consumator.Acolo trebuie umblat în bucla de reglaj din secundar.Dacă are un TL431, se poate regla una din rezistenţele divizorului de tensiune şi scade la 12V fără probleme.Puneţi o poză clară de aproape cu faţa/spatele plăcii sursei să vedem ce aveţi acolo. Altă variantă mai simplă e să adăugaţi un banal stabilizator LM7812 după sursă şi acesta va stabiliza la 12V/1A dar va trebui montat pe un radiator, fiindcă disipă căldură, fiind stabilizator liniar.Dar dacă nu-i cereţi mai mult de 500mA, radiatorul poate fi o bucată de tablă de circa 10 x 5 cm sau ceva radiator recuperat din surse de PC.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări