Vizitator tyc Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 33 poti sa le asezi unul peste altul si obti sectiune mai mare .Sau sa maresti frecventa ,de obicei sursele astea merg pe la 50kHz si un user de pe aici zicea ca merg bine la 100kHz . Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 @ Habar n-am de schema, dar uzual, micsorarea capacitatii si cresterea rezistorului din oscilator pentru pastrarea frecventei, duce la marirea umplerii pentru ca acea capacitate se descarca pe un rezistor intern fix sau un curent fix, descarcarea facand deadtime-ul. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Nu o mai am nici eu ( mi-o daduse maxente dar n-am pastrat-o...) dar stiu ca este SG3525 cu Ct 1n, Rd 150, pin 1 la masa si pin 2 la referinta. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Asta e schema cu SG schema.pdf Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Poti sunta cei 33 ohmi pentru a obtine o umplere mai mare, dar la valoarea asta nu castigi foarte mult. Ar fi ideala o oscilograma inainte de inductanta pentru a vedea umplerea si efectul shuntarii celor 33 ohmi. Incearca sa pastrezi inductanta in circuit chiar daca are pierderi, ofera avantaje deloc neglijabile. Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 vreau sa fac o sursa cu un toroid R80/40/15 material K2006.La materialul K2006 ,stie cineva ce valoare are Bmax in functie de frecventa?Cam ce putere maxima poate acest miez,avand sectiunea de 287 mm2? Link spre comentariu
maxente Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Poti sunta cei 33 ohmi pentru a obtine o umplere mai mare, dar la valoarea asta nu castigi foarte mult. Ar fi ideala o oscilograma inainte de inductanta pentru a vedea umplerea si efectul shuntarii celor 33 ohmi. Incearca sa pastrezi inductanta in circuit chiar daca are pierderi, ofera avantaje deloc neglijabile.Pai si la mine cum ramane cu ea ca am pus-o de 150ohmi cum mi-a sugerat marian pinul 1 la masa si 2 conectat la 16 ? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Ai mari sanse sa parlesti mosii daca suntezi Rd.150 ohmi e cam mult. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 @maxente corecteaza-ma daca gresesc dar din cate imi amintesc schema in jurul SG arata cam asa:Acum legat de Rd, am recomandat 150 Ohm stiind ca este o valoare uzuala pentru sursele nestabilizate, pentru Ct-1n timpul mort pare a fi cam 0,9uS, suntarea ar aduce deadtime-ul inapoi cam pe la 0,5uS diferenta nu mi se pare mare, Rd ales de mine nu mi se pare deci mare, configuratia impune umplere maxima si am zis sa impun si un timp mort suficient pentru a asigura faptul ca nu vor conduce ambii tranzistori simultan indiferent de conditii ( un lucru care ar fi evident fatal sursei ). Nu cred ca ar fi o problema suntarea rd, ar creste umplerea putin dar asta cred ca ar creste putin si tensiunile de la iesire, n-ai decat sa incerci si vezi ce se intampla, oricum ti-am zis, caderea nu mi se pare exagerata, fara stabilizare n-ai cum sa obtii tensiuni fixe. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Suntarea Rd duce la un deadtime de 0,5us. Daca nu esti in regula cu formele de unda, ai putea distruge MOS.@nel65, poate iti foloseste:[attachment=0]New WinRAR archive.rar[/attachment] Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 da,multumesc ,din ce vad prin acel pdf ,nu cred ca gresesc daca aleg 0.1T la 50khz Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 N-am folosit k-uri, nu stiu cum se comporta, dar nu cred sa ai probleme la 0,1T/50kHz. Dupa pdf, ai o maxima de 0,33T la 100grC. Deci Bmax sigur nu vei depasi, ramane de vazut regimul termic (puterea disipata). Link spre comentariu
maxente Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Marian, ce ai desenat acolo este aproape la fel numai ca la mine din pinul 16 la masa am 10n la tine vad 100n, la pinul 9 am 10n la tine vad 1n in rest pare ok si la mine si la tineTreaba sta in felul urmator din experimentele facute, daca pun bobina de 2x45uh normal fazata am acea pierdere de 10-11v, daca pun bobina in antifaza nu mai pierd acei 10-11v si merge de rupe dar in acest caz e ca si cum n-as avea bobinaLa fel am incercat si cu valori mai mici ale bobinelor si cu 30 si cu 20 si cu 10uh e la fel nu se simte nimic numai daca scad valoarea sub 2uh incep sa mai castig ceva tesniuneAm luat bobina de 2x45uh si am inseriat infasurarile in antifaza apoi am masurat-o si imi arata o valoare de 0,36uh, deci nu ar fi chiar ''0'', infasurarile sunt egale pana la ultima zecimala aratata pe L-metru Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 2, 2013 Partajează Postat Martie 2, 2013 Am si eu o nelamurire,legata de sursa cu SG3525 download/file.php?id=39142S-ar putea implementa o protectie la supracurent,actionand pinul 8,de soft start?De genul traf curent in primar,secundarul dupa redresare cu priza mediana sa ofere pe o rezistenta,o tensiune proportionala cu curentul tras din sursa.Din ce am masurat pe un SG,modificand tensiunea in pin 8 intre 1 si 3V,se modifica umplerea de la zero la maxim.Daca am conecta tensiunea obtinuta dupa traf curent,cu plusul in pin 8 si minusul in pin 16,s-ar putea scadea din cei 5V,tensiunea proportionala cu curentul in primar.Cand curentul in primar ar duce la obtinerea in secundar traf curent,a unei tensiuni mai mari de 2V,integratul ar trebui sa limiteze umplerea.Vreau sa folosesc o astfel de sursa,pentru a obtine la iesire o tensiune de cca 0,5V la 200-250A. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 2, 2013 Partajează Postat Martie 2, 2013 Se poate implementa o astfel de comanda in orice softstart.Ce vrei sa faci? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum